problem sa gmail-om
Moderator: Benq
-
photo
#1 problem sa gmail-om
ima problem kod logiranja na gmail. svaki put kada pokusam da se logiram na svoj account dobijem ovu poruku:
The requested URL /ServiceLoginAuth was not found on this server
browser je mozilla firefox
i onda odem na problems with the account, ukucam adresu za novu sifru, otvorim tu adresu, promijenim sifru i tek se onda logiram.
ovo mi se desava na mom racunaru ali na drugim racunarima se ne desava, idem bez problema na gmail account.
zna li neko staje problem?
The requested URL /ServiceLoginAuth was not found on this server
browser je mozilla firefox
i onda odem na problems with the account, ukucam adresu za novu sifru, otvorim tu adresu, promijenim sifru i tek se onda logiram.
ovo mi se desava na mom racunaru ali na drugim racunarima se ne desava, idem bez problema na gmail account.
zna li neko staje problem?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#2 Re: problem sa gmail-om
Imam osjecaj da ces se javiti za 2 dana sa temom "hacknut gmail" 
-
photo
#3 Re: problem sa gmail-om
jedino preko nekog key loggera jer sam i juce promijenio sifru i danas prije pola sata. a dvije minute kasnije ne mogu da se logiram na gmail.
- ExNihilo
#4 Re: problem sa gmail-om
šta se desi kad probaš sa drugim browserom...
koristiš li kakav addon protiv fb, google i ostalih trackinga. Meni na Chrome nije htio uci na gmail jer sam imao ekstenziju koja blokira google tracking.
nije hackanje u pitanju jer ti ne izbacuje da je šifra pogrešna...
koristiš li kakav addon protiv fb, google i ostalih trackinga. Meni na Chrome nije htio uci na gmail jer sam imao ekstenziju koja blokira google tracking.
-
photo
#5 Re: problem sa gmail-om
na we mi se samo blokira ekran, ono samo postane ijel a dole lijevo, gdje pise ucitavanje stoji DONE.Ellinor wrote:šta se desi kad probaš sa drugim browserom...
kontao sam mi cookiji prave problem (postavio sam neku blokadu njih) pa sam ih otvorio skroz ali opet se desava isto
- ExNihilo
#6 Re: problem sa gmail-om
de ti jarane skini Chrome ako nisi emocionalno vezan za firefox
skini ccleaner pa pobriši smeće...pa da vidimo onda...
skini ccleaner pa pobriši smeće...pa da vidimo onda...
-
photo
#7 Re: problem sa gmail-om
uradio sam sto si rekao: skinuo chrome, izbrisao firefox sa cc cleanerom i sada radi bez problema.
hvala ti.
hvala ti.
- ExNihilo
#8 Re: problem sa gmail-om
ništaphoto wrote:uradio sam sto si rekao: skinuo chrome, izbrisao firefox sa cc cleanerom i sada radi bez problema.
hvala ti.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#9 Re: problem sa gmail-om
Da ne otvaram novu temu.
Ukratko. Gmail sam od sebe briše mailove. Inbox nije pun, tek negdje oko 75% ali i da je pun nema logike da briše mailove novijeg datuma već prvo najstarije. Radi se o službenom mailu a koristi ga bar 6 osoba na 10-ak uređaja ukupno. Vjerovatno je opcija da neko pokupio neki virus ali kako to skontati i da li uopšte postoji način da se to spriječi?
Hvala na pomoći.
Ukratko. Gmail sam od sebe briše mailove. Inbox nije pun, tek negdje oko 75% ali i da je pun nema logike da briše mailove novijeg datuma već prvo najstarije. Radi se o službenom mailu a koristi ga bar 6 osoba na 10-ak uređaja ukupno. Vjerovatno je opcija da neko pokupio neki virus ali kako to skontati i da li uopšte postoji način da se to spriječi?
Hvala na pomoći.
-
ado_sar
#10 Re: problem sa gmail-om
Jedan mailbox, 6 ljudi, 10 uredjaja? Mislim da bi neko trebao na kurs informatikesuad-sarajevo wrote:Da ne otvaram novu temu.
Hvala na pomoći.
Naravno, problem nije u gmailu.
- suad-sarajevo
#11 Re: problem sa gmail-om
6 ljudi u office-u ukupno s tim da svi nemaju dodan gmail nalog i na svom androidu. Dakle, 6 naloga na desktop računarima + 4 naloga na android telefonima.
- seoBIH
#12 Re: problem sa gmail-om
Jasno ti je da neko od uposlenika brise mailove, ali pokusavas opravdati virusom 
Imas u donjem desnom uglu activity log pa uprati s koje IP adrese se pristupa, te povezi s brisanjem mailova.
Imas u donjem desnom uglu activity log pa uprati s koje IP adrese se pristupa, te povezi s brisanjem mailova.
- suad-sarajevo
#13 Re: problem sa gmail-om
Ne mogu da vjerujem da neko može biti toliko "nepismen" da uspije pobrisati a da nije svjestan da je to uradio. S druge strane nemamo nikoga kome bi to bilo interesantno a i da je htio obrisati obrisao bi odmah i iz kante za smeće, dakle trajno.
https://imgur.com/a/J98UgLS
https://imgur.com/a/J98UgLS
-
developer10
#14 Re: problem sa gmail-om
Provjeri da neko nije kreirao filtere (Settings, pa nesto sa Filters...)
Npr. ako je kreirao pa greskom stavio npr. velike providere (gmail, hotmail, yahoo....) onda ce te emailove brisati odmah po primitku.
S druge strane, cak i ako je to slucaj, ti obrisani emailovi bi trebali biti neko vrijeme (mozda 60 dana) u Trash-u.
Npr. ako je kreirao pa greskom stavio npr. velike providere (gmail, hotmail, yahoo....) onda ce te emailove brisati odmah po primitku.
S druge strane, cak i ako je to slucaj, ti obrisani emailovi bi trebali biti neko vrijeme (mozda 60 dana) u Trash-u.
- suad-sarajevo
#15 Re: problem sa gmail-om
Nema filtera takve vrste. Filteri su postavljeni samo da označi pojedine maialove kao važni i sl.
BTW. Googlao sam ove IP adrese prikazane na detaljima (SS koji sam postavio gore iznad) ali nema nekih detalja lokacije osim da se radi o recimo Telemach provideru i to je to.
BTW. Googlao sam ove IP adrese prikazane na detaljima (SS koji sam postavio gore iznad) ali nema nekih detalja lokacije osim da se radi o recimo Telemach provideru i to je to.
-
DonieBrasco
#16 Re: problem sa gmail-om
Promjeni šifru stavi nesto komplikovanije koristi mala i velika slova, brojeve simobole tipa !?#% i obavezno postavi "two factor authentication".
- suad-sarajevo
#17 Re: problem sa gmail-om
Izgleda da nema drugog rješenja. 
- suad-sarajevo
#18 Re: problem sa gmail-om
Na jedenom od računara instalirao adblock i od tada nemamo problema sa brisanjem.