Problem sa gasenjem auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- atko
#1 Problem sa gasenjem auta
Desi mi se ponekad da mi se ugasi auto ... sumnajm prije svega na gorivo, jel neko imo problema sa gorivom tocenim na tarik oil-u poroteklih dana?
polo '99 benzinac, 1,6 automatik, kada pustim skorz gas motor malo radi nemirno a par puta je malo jace zatrzo i ugasio se uproteklih par sedmica.
Dijagnostika kaze da je sve OK.
Pred NG sam mjenjao ulje i filtere pa sumnajm da nije i fus fileter za gorivo.
Danas sam zamjenio svjecice, ako se nastavi ponasati zamjenicu opet filter za gorivo.
Je li neko imao slicnih problema?
I zanima me moze li se nekome prijaviti sumnjivo gorivo ili poslati na analizu ... ma da sam vec dopunio rezervoar
polo '99 benzinac, 1,6 automatik, kada pustim skorz gas motor malo radi nemirno a par puta je malo jace zatrzo i ugasio se uproteklih par sedmica.
Dijagnostika kaze da je sve OK.
Pred NG sam mjenjao ulje i filtere pa sumnajm da nije i fus fileter za gorivo.
Danas sam zamjenio svjecice, ako se nastavi ponasati zamjenicu opet filter za gorivo.
Je li neko imao slicnih problema?
I zanima me moze li se nekome prijaviti sumnjivo gorivo ili poslati na analizu ... ma da sam vec dopunio rezervoar
-
soHigh
#2 Re: Problem sa gasenjem auta
pogledaj bombine, da nisu one...cesto ih nase gorivo zna dokusuriti. mene je tocenje jedanput na omv-u kostalo 4 komada 
- 101power
#3 Re: Problem sa gasenjem auta
kaze se bobina ,a ne bombina..nije bomba...i nema ona veze nikakve s gorivom ,da znas za sta sluzi ne bi lupetao..
atko probaj ocistiti leptir gasa ,ako samo na leru radi nemirno ,to moze biti uzrok problema
atko probaj ocistiti leptir gasa ,ako samo na leru radi nemirno ,to moze biti uzrok problema
- atko
#4 Re: Problem sa gasenjem auta
Ma krenucu redom101power wrote:kaze se bobina ,a ne bombina..nije bomba...i nema ona veze nikakve s gorivom ,da znas za sta sluzi ne bi lupetao..
-filter goriva
-pritisak goriva/pumpa za gorivo
-ventil kontrole vazduha na leru
-senzor pozicije leptira gasa
-brizgaljke
itd itd
Ja volim kad ti nesto posteno crkne pa to fino sarafcigerom odsarafis/prisarafis
A sad samo zice neke i mjerni instrumenti ... i na kraju kad ne znas sta je kazes mora da je na nervnoj bazi
P.S. Sto galamis na @soHigh covjek suosjeca u nevolji
- Cholina_Lokica
#5 Re: Problem sa gasenjem auta
ja sam sipala i ok mi je, nisam imala problema nikakvih... ali opet mozda ti je auto "osjetljivije" od mog na te stvari
- atko
#6 Re: Problem sa gasenjem auta
Ma iskreno bih volio da nije do goriva, uvijek sam tu tocio i nikad nisam imao problema ni sa jednim autom.Dile wrote:ja sam sipala i ok mi je, nisam imala problema nikakvih... ali opet mozda ti je auto "osjetljivije" od mog na te stvari
- Cholina_Lokica
#7 Re: Problem sa gasenjem auta
vjerujem... i ja sipam tamo godinama i uvijek je sve bilo ok, i bas bi mi bio crnjak da su uHebali gorivo, hem mi je navika tu ici, hem mi je uz put, ostale pumpe s kojima nisam imala problema mi bas nisu uz put nego moram maksuz ici....
iskreno se nadam da nije do toga, ali eto provjeri sve solucije...
iskreno se nadam da nije do toga, ali eto provjeri sve solucije...
- slavkoimamodilera
#8 Re: Problem sa gasenjem auta
1.6 VW benzinac najcesce pati od tih stvari iz dva razloga: senzor polozaja leptira gasa i mjerac protoka zraka... to prvo provjeri, ovo s filterima i ostalo je gubljenje vremena...
- Luce
#9 Re: Problem sa gasenjem auta
Meni se desava da mi se auto gasi (isto benzinac) nakon sto ga ne vozim par dana (3 dana i na vise)...majstori su mi rekli da je to zbog goriva odnosno mijesanja goriva i vode na pumpama. Od tad sam samo na OMV sipala, ali isto se ponavlja.Zadnji put mi je majstor nasuo aditiv za gorivo i za sad nema nikakvih problema.
- johntra
#10 Re: Problem sa gasenjem auta
očisti leptir gasa, dobro su ti ljudi rekli...čim je došlo do variranja obrtaja i gašenja nakon toga, to je to....
- atko
#11 Re: Problem sa gasenjem auta
Ma na filter sumnajm jer sam ga promjenio pred novu godinu kad sam radio servis ulja i filtera i jednostavo od tad cujem za nijansu drugaciji zvuk motora ... sto naravno nemora da znaci da je filter ... jer bile su velike hladnoce, nase gorivo je generalno lose ... jednostavno u takvim uslovima je "prljaviji" rad motora ... a malo sam tabirio i AutoData-u jutros dosta toga ukazuje na leptir gasaslavkoimamodilera wrote:1.6 VW benzinac najcesce pati od tih stvari iz dva razloga: senzor polozaja leptira gasa i mjerac protoka zraka... to prvo provjeri, ovo s filterima i ostalo je gubljenje vremena...
U svakom slucaju kad otklonim problem javicu uzrok, mozda jos neko bude imo slicnih problema;)
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#12 Re: Problem sa gasenjem auta
Hajmo redom.
- Gorivo nije garant,
- leptir gasa možda očisti ne košta te ništa
- anlaser provjeri možda je do struje(problem napona) dijagnostika tu baš i nije pouzdana,
- kad kreneš majstoru prouči koju
- Gorivo nije garant,
- leptir gasa možda očisti ne košta te ništa
- anlaser provjeri možda je do struje(problem napona) dijagnostika tu baš i nije pouzdana,
- kad kreneš majstoru prouči koju
- atko
#13 Re: Problem sa gasenjem auta
arman1 wrote:Hajmo redom.
- Gorivo nije garant, Recimo da nije
- leptir gasa možda očisti ne košta te ništa Svakako;)
- anlaser provjeri možda je do struje(problem napona) dijagnostika tu baš i nije pouzdana,Reufe ne kontam... minka![]()
- kad kreneš majstoru prouči koju Imam majstora koji ne pokriva svoje neznanje filozofiranjem, i nije sablonac![]()
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#14 Re: Problem sa gasenjem auta
Onda nam prenesi šta je bilo kad središ.atko wrote:arman1 wrote:Hajmo redom.
- Gorivo nije garant, Recimo da nije
- leptir gasa možda očisti ne košta te ništa Svakako;)
- anlaser provjeri možda je do struje(problem napona) dijagnostika tu baš i nije pouzdana,Reufe ne kontam... minka![]()
- kad kreneš majstoru prouči koju Imam majstora koji ne pokriva svoje neznanje filozofiranjem, i nije sablonac![]()
Sretno Minka.
- atko
#15 Re: Problem sa gasenjem auta
Pogresna vrijednost jednog parametra kompjutera... resetovana ... sad se auto ponasa ok ... vidjecemo jel dovoljno da se izadje i ponovo udje ko u vicu o programeru i autu 
I kako mi rekose da je polo sklon tim budalesanjima komopjutera.
I kako mi rekose da je polo sklon tim budalesanjima komopjutera.
-
maxell_sarajevo
#16 Re: Problem sa gasenjem auta
Pa covjece ovo je VW, zar se ono kvari? 
- atko
#17 Re: Problem sa gasenjem auta
Samo kad napuni 10 godina ... potrebno je resetovati po koju varijablumaxell_sarajevo wrote:Pa covjece ovo je VW, zar se ono kvari?
- Epitop
#18 Re: Problem sa gasenjem auta
Ako se dešava dok auto stoji i ako je tvrđa kočnica dok voziš napuklo je crijevo koje salje zrak na dio (ler nešto ne znam kako se tačno zove) za kontrolu ler gasa. Sličan sam ja imao problem sa istim ponašanjem auta.