Problem sa Ford Focus 1.6

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jack Bauer

#1 Problem sa Ford Focus 1.6

Post by Jack Bauer »

Pozdrav drugovi,
posjedujem Ford Focus 2006, 1,6l motor sa nekom sport oznakom(115KS) i u posljednje vrijeme imam jedan veoma iritantan problem. Nadam se da je neko od vas imao iskustva i da ce me ako nista drugo moci uputiti pravom majstoru.

Naime, pocelo mi se desavati sljedece. Nakon sto se motor ugrije, prilikom stajanja u voznji (npr. na semaforu) kada se obrtaji suste na defaultne 700-800 koliko motor radi u leru, dobijem poruku na display: Speed Limit Mode, a nakon toga, System Engine Failure. I automobil izgleda kao da radi normalno, i sve radi normalno, ali nemam gasa. Dakle, pritiskom na papucicu gasa, nista se ne desava. Obrtaji stoje oko 1000 sto pokazuje da auto radi i nista vise.

Jedini nacin kako da ovo "prekinem" jeste da ugasim i upalim auto. E zamislite sada moje frustracije kada upadnem u gradsku guzvu.

Ima li iko ikakav savjet.

Mnogo hvala i pozdrav,
citroen xm

#2 Re: Problem sa Ford Focus 1.6

Post by citroen xm »

A šta kaže dijagnostika?
_mufljuz_

#3 Re: Problem sa Ford Focus 1.6

Post by _mufljuz_ »

Jack Bauer

#4 Re: Problem sa Ford Focus 1.6

Post by Jack Bauer »

citroen xm wrote:A šta kaže dijagnostika?
Dva puta isao na servis. Prvi put u Tuzli u nekom ovlastenom servisu na samom ulazu u Tuzlu (Hosino ili tako nekako se to mjesto zove) i tu su mi rekli da je lambda sonda prijavila neku gresku, ali da je to najvjerovatnije do loseg goriva?!? I da se nista ne brinem i da nastavim voziti.
Drugi servis odmah nakon povratka u Sarajevo bio u Connecta servisu i tu mi rekli, da racunar ne prijavljuje nikakve probleme i da je sve OK.

Od tada se svaki dan situacija pogorsava, tj. sve se cesce i cesce problem desava i nisam isao na servis. Iskreno ne znam vise niti jedan servis (ne racunam FAC) ovdje u SA. Ako imate prijedlog gdje bih mogao otici, bio bih vam mnogo zahvalan.

Pozdrav,
Jack Bauer

#5 Re: Problem sa Ford Focus 1.6

Post by Jack Bauer »

_mufljuz_ wrote:http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/?t=75196

provjeri sve ove zajebancije
Danke mnogo na infou. Mislim da sam nekada davno citao ovo i problem je slican ali nije isti. ALi na osnovu ovih komentara i prijedloga najprije ce biti da je problem ovog gasa i kabliranja. Morat cu i to negdje provjeriti.

Pozdrav,
citroen xm

#6 Re: Problem sa Ford Focus 1.6

Post by citroen xm »

Čini mi se da je Goran16v nekada pominjao da ima istog Fokusa i da im je ta neka zajebancija mana. Neki TPS senzor ili kako se već zove. Ne pratim puno Ford pa ne znam.
Post Reply