problem sa floppijem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nevidljiva

#1 problem sa floppijem

Post by nevidljiva »

Formatirala sam hard disk i izbrisala sve sa c diska.Floppy mi ne radi iako u device manageru pise da je sve ok.Pretpostavljam da mi je driver izbrisan a nemam ga kod sebe.Kako da rjesim ovo?Imam win xp sp2.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ja sam malo kontao o ovom problemu. Nekako mi je najlogicniji odgovor da te je posjetio Murphy i da ti je floppy bas sada fizicki crkao.

A mozda recimo da se nekim cudom sam softverski disejblirao. da li ga vidis u My Computeru? Ako ne onda ono desnim klikom na propertis nekog drugog drivea u My Computeru, pa ako ga tamo vidis onda vidi njegov status jeli enable ili disable.

Da li si sta cackala po biosu na nekim racunarima floppy se moze disejblirati i tamo.

I naravno uvijek postoji mogucnost da se neki od kablov amalo izvukao iz flopija ili kontorlera.

Eto to je meni palo na pamet, Nesto je nelogicno da WIN XP ne prepozna taj uredjaj, ali sve je moguce osim usijane sante leda i drvene peci :lol:

Nadam se da ces rijesiti ovaj problem.
nevidljiva

Post by nevidljiva »

Nema ga u my computeru, po biosu jesam cackala ali nisam sigurna da sam dirala floppy.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Znas ja nesto kontam da XP nije prepoznao drajver onda ti floppy ne bi bio prikazan u device manageru. To je nesto drugo u pitanju.

Hajde onda udji u My computer. Klikni desnim klikom na hard disk ili CD, izaberi properties. Dobices polje gdje ce ti biti prikazani tipovi hard diska i Cd-a ( npr CD samsung ili hard disk Western Digital) ako tu ima floppy onda vidi je li disejblian.

Ako ga nema ni tu e onda ne znam.

Procackaj ipak dobro bios ima li u njemu opcija da iskljucis floppy.

A mozes uraditi jos nesto.

Izbrisi floppy iz device managera, pa otidji u Control panel na add new hardware,win XP ce ti vjerovatno naci ponovo driver, kao i prilikom instalacije. Moguce je da ce nakon reinstalacije drivera proraditi.

U sustini kada sam ja zbog nekih stvari bio prisiljen iskljuciti floppy softwerski preko windowsa ili preko biosa, znak da sam to dobro uradio je to da ga vise nisam mogao vidjeti u My computeru. Tako da ja mislim da je on ipak softverski iskljucen.

Ako nista ne rijesis, nazovi firmu od koje si kupila kompjuter i iznesi im problem, mozda oni imaju rjesenje (update biosa ili nesto slicno). :-)
nevidljiva

Post by nevidljiva »

Kada se iz my computera otvori neki drugi hardware nema floppija.Ja sam ga izbrisala iz device managera ali mi se kad otvorim system pojavi other devices-unknown device.To je valjda update drivera koji sam pokusala uraditi ali nije uspjelo.Kompjuter ne moze da nadje lokaciju novog hardwera.Meni je sve sa diska c izbrisano,driver je bio na c pa vjerovatno zato ni ne radi floppy.
shin

Post by shin »

Pa ako imas unknown device, desni klik ''remove'' i klikni na refresh.
Post Reply