Problem sa elektronskim podizacem stakla

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dakon

#1 Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by dakon »

Imam problem sa tim, golf 3 je staklo kad se spusti skroz digne se do pola i nece dalje nije sajla mijenjao sam je ali opet isto. Dali je motor u pitanju. Ja mislim da je motor jer se muci da dize prozor, a kad ga pipnes on vreo poslije nekoliko spustanja i dizanja, neznam sta daradim obisao sam bruku prodavnica autodijelova motor nemaju i mehanicara koji pojma nemaju, molim ako je neko imao taj problem da mi javne kako ga je rijesio ako ga je rijesio.
pozzzz............... 8-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by corolla02 »

ako recimo nakon 2 minute pauze staklo krene cenat i opet stane: motor garant

probaj prebaciti sa zadnjih na predna vrata, ako postoji mogucnost, provjeri
provjeri takodjer sa kakvog Pola, Jetta ili Passata, vjerovatno su isti dijelovi
provjeri Seat i Skoda!
dakon

#3 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by dakon »

Ok probacu steta samo sto su mi zadnja vrata na rucku :x to bi bilo opako da se premjesti ebes zadnja vrata.
Sarajevski

#4 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by Sarajevski »

napatit ces se
moj stari vec skoro godinu dana ne otvara svoj prozor uopste. to je boljka pasasat i golfova tog godista.
uglavnom, spremi se na dvije opcije-skup poprvaka ili zatvoren prozor
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#5 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by corolla02 »

dakon wrote:Ok probacu steta samo sto su mi zadnja vrata na rucku :x to bi bilo opako da se premjesti ebes zadnja vrata.
jos nesto....ako hoces skini motor i nadji mu polove +/-; uzmi zice i spoji na akumulator, ako vrti onda nije do njeg, mozda samo uzemljenje nije spojeno; a ako ne onda znas sta ti je raditi

evo ti sa ebayUK link za kupovinu
http://cgi.ebay.co.uk/VW-VENTO-GOLF-MK- ... 2ea8bc6c6a
Last edited by corolla02 on 04/05/2010 16:20, edited 1 time in total.
dakon

#6 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by dakon »

Vrti motor sigurno. Kad smo mijenjali sajlu(mislili smo da je to posto je sajla najednom mjestu bila ostecena)pokretali smo motor gore dole bez problema, kad smo stavili staklo jedno vrijeme je ok dok nepocne stekati tj. dojde do pola pa se vrati sam jedno pet centi nazad i stane. Pritiskom dugmeta na gore on krene i opet isto. Tad smo primjetili poslije nekog vremena dizanja i spustanja da je motor vreo i da uopste nereaguje na komande kao da je crko. Ostavimo ga jedno pet minuta pritisnemo dugme ono radi dize, ma da poludis :twisted: :twisted:
Hvala na adresi to je to isti motor :)
atko

#7 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by atko »

To im je slaba tacka ... i ti podizaci i motorici su zara :-)

Problem je vrlo cesto to da se izlize plasticni zupcanik koji nalijeze na metalni puz (osovina motora) ...

Rastav sve ... pa tacno vidi sta je riknulo ... jel na strani podizaca ili na strani motorica ... podizac je oko 160 a motoric je dosta skuplji ... i naravno trbas kupiti originalne djelove inace ces imati opet isti problem za mjesec dana ... jer sve je kombinacija plastika metal ... i za sekunud ode u vraga :roll:
Last edited by atko on 04/05/2010 16:34, edited 1 time in total.
corolla02

#8 Re: Problem sa elektronskim podizacem stakla

Post by corolla02 »

lijepa vinta :D, neprevazidjeno!

ako si gledo one plasticne ili metalne rezove na motoru i oni su OK, onda ti je motor na izdisaju, pati se i grije, bez zamjene haman nista
Post Reply