Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Odavno nisam vidio temu da je prioritet HITNO. Pa sam odlučio da otvorim temu jer mi je baš HITNO!!!
O čemu se radi. Imam ovaj uređaj, u stvari sličan samo druge marke.
Na njegov HDD je snimljen materijal koji sad trebam presnimiti na DVD ili na neki drugi način distribuirati. Problem mi je što mi ne radi taj integrisani DVD. Ne mogu da taj materijal prebacim na DVD.
Pitam vas. Postoji li neki drugi način da pristupim video snimcima.
BarbaDue wrote:
Otvori ga, trebalo bi da je obicni ata ili sata hdd u njemu, izvadi ga iz kucista i spoji ga na racunar. Jedino ces imati problem ako je ata hdd a ti imas neki noviji pc koji nema ata konektor na ploci, u tom slucaju ce ti trebati adapter ata na usb i spojis ga na racunar kao stick.
BarbaDue wrote:
Otvori ga, trebalo bi da je obicni ata ili sata hdd u njemu, izvadi ga iz kucista i spoji ga na racunar. Jedino ces imati problem ako je ata hdd a ti imas neki noviji pc koji nema ata konektor na ploci, u tom slucaju ce ti trebati adapter ata na usb i spojis ga na racunar kao stick.
Otvarao sam ga i SATA je priključak jer je i meni to naumpalo ali me brine hoće li ga pročitati jer je vjerovatno zapisivano na drugačiji način. Hoće li mi tražiti formatiranje?
Pa spoji ga kablom sa pc pa vidi nista ne gubis. Nema biti sta drugacije zapisivano moze biti samo u nekom formatu, mislim da ce pc to bez problema ocitat.
Rugafet wrote:Pa spoji ga kablom sa pc pa vidi nista ne gubis. Nema biti sta drugacije zapisivano moze biti samo u nekom formatu, mislim da ce pc to bez problema ocitat.
Upravo tako, kad prikljucis hdd na pc, daj nam screenshot bar jednog fajla da vidimo extenziju i koji program je potreban da se pokrene fajl.
ako je video fajl samo ga pokreni na kompu ili preko GOM Player ima sve kodeke a ako ti je mrsko onda imaš kodeke skinut ovde pa probaj direktno preko kompa.
Spajao sam ga na dva računara jedan ga nije nikako ni prepoznao a drugi jeste, čak ga je prijavio kao novi uređaj ali ga ne prikazuje, i u BIOS je prepoznat.
Na kraju smo skontali da je zapis vršen na nekakvom IBM-ovom operativnom sistemu iz '84 koji nema šanse da se učitava na Win. Kao još jednu opciju sam probao da ga ucitam na Linux ali bez uspjeha.
BarbaDue wrote:Na kraju smo skontali da je zapis vršen na nekakvom IBM-ovom operativnom sistemu iz '84 koji nema šanse da se učitava na Win. Kao još jednu opciju sam probao da ga ucitam na Linux ali bez uspjeha.
Plati muriji 250KM za forenziku i izvadit će sve šta treba
BarbaDue wrote:Odavno nisam vidio temu da je prioritet HITNO. Pa sam odlučio da otvorim temu jer mi je baš HITNO!!!
O čemu se radi. Imam ovaj uređaj, u stvari sličan samo druge marke.
Na njegov HDD je snimljen materijal koji sad trebam presnimiti na DVD ili na neki drugi način distribuirati. Problem mi je što mi ne radi taj integrisani DVD. Ne mogu da taj materijal prebacim na DVD.
P.S. Vrlo mi je BITNO I HITNO!!!
nadji isti ili slican uredjaj na piku kojem radi dvd,kupi ga, pa samo prebaci svoj hdd u njega i snimi
ako ti nije problem javi model snimaca pa da vidimo kako ti se moze pomoci....
nema tu neke velike pameti to je samo video snimak koji ima header od nekog kodeka i sa nekom divljom ekstenzijom
Super sto ce rijesiti pitam zato sto si mozda mogao ga spojit na komp preko tv kartice na racunaru te tako presnimit sadrzaj ili odnjet kod nekog ako ti nemas na tv-u opciju snimanja i usb-a pa na taj nacin presnimit...