Kao sto pise, cesto mi se desi da nakon prehlade ako je kakva jaca (2-3 dana) nakupi se tona nekog slajma i to me poslije prestanka prehlade pocne gusit. Probam iskasljat (nazalost ne znam pljunut to, ostane u grlu i ja to progutam i isto ko da nisam iskasljo) al ne ide na pocetku i onda kupim sebi Flamamed tablete za iskasljavanje (kad mi se ovo prvi put desilo isao sam doktoru ovako mi je propisao) i to kombinujem s ventolinom (4x2 ili 3x2 zavisi od situacije). To tako najcesce traje dan-dva i onda poslije bude sve ok , medjutim taj jedan dan izmedju bude uzasan, sve me pocne bolit od kasljanja ne znam jel mi ventolin olaksa disanje a imam osjecaj da tesko disem jer me boli kad udisem (mozda oko dijafragme tako nekako), onda mi je muka u stomaku vjerovatno od lijekova itd.
I sad evo sjedim cekam da prodje jos sat da popijem paracetamol + flamamed + 2 inhalacije ventolina i da legnem spavat nadajuci se da ce ujutro bit sve ok, i razmisljam kako ovo mogu da sprijecim? Da li da odma pocnem pit flamamed kad mi krene prehlada pa da odma pocnem to govno iskasljavat pa da mi se ne nakuplja?
Nije to cesto tako, mozda svaka 2-3 mjeseca se jednom desi (nije bas kod svake prehlade).
Moro sam ovo negdje napisat, da vidim sta cete mi reci hehe , hvala vam u svakom slucaju.
Problem sa disanjem nakon prehlade
Moderator: anex
- triconja
#2 Re: Problem sa disanjem nakon prehlade
Zrak nije radioaktivan, zrak je malo radioaktivan.