Problem sa defragmentacijom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kriticarka_nikova

#1 Problem sa defragmentacijom

Post by kriticarka_nikova »

Ne mogu da defragmentiram particiju C .Jednostavno kaze mi svaki put da ima neki fajl na particiji koji ne moze da se defragmentira.Jasno mi je da mora biti slobodnog prostora 15 % da bi se particija defragmentisala i imam toliko,ali nece pa nece....pomagajte... :(
Qler

Post by Qler »

odradi scan disk.. a ako opet ne bude htio... iti ono though trajat ce satima ali ces znati jel hdd udure...
strong69

#3 Re: Problem sa defragmentacijom

Post by strong69 »

kriticarka_nikova wrote:Ne mogu da defragmentiram particiju C .Jednostavno kaze mi svaki put da ima neki fajl na particiji koji ne moze da se defragmentira.Jasno mi je da mora biti slobodnog prostora 15 % da bi se particija defragmentisala i imam toliko,ali nece pa nece....pomagajte... :(
Probaj sa O&O Defrag Pro programom za defragmentaciju... Ovaj windows-ov je bezveze, da ne kazem sta ruznije. Pozdrav
kriticarka_nikova

#4 Re: Problem sa defragmentacijom

strong69 wrote:
kriticarka_nikova wrote:Ne mogu da defragmentiram particiju C .Jednostavno kaze mi svaki put da ima neki fajl na particiji koji ne moze da se defragmentira.Jasno mi je da mora biti slobodnog prostora 15 % da bi se particija defragmentisala i imam toliko,ali nece pa nece....pomagajte... :(
Probaj sa O&O Defrag Pro programom za defragmentaciju... Ovaj windows-ov je bezveze, da ne kazem sta ruznije. Pozdrav
Hvala ali gdje da nadjem taj program...jos uvijek nsiam nista rijesila :sad:
kojsino

Post by kojsino »

Izvrsi prvo kontrolu, pa onda defragmentaciju..
kriticarka_nikova

kojsino wrote:Izvrsi prvo kontrolu, pa onda defragmentaciju..
Pa to sam radila,ali opet nece... :sad:
kojsino

Post by kojsino »

neko iz mase

Post by neko iz mase »

u command promptu ukucaj chkdsk /F i restartuj windows
shin

Post by shin »

Ili mogucnost da su se gamad uvukla u procese pa ometaju scan/defragment.
kriticarka_nikova

#10 Re: Problem sa defragmentacijom

strong69 wrote:
Jupiiiii.Moj komp.je konacno odahnuo....
Hvala ti jos jednom i da znas da nisam mogla registrovati,jednostavno nece,pa sam skinula trial verziju koja ce mi trajati 30 dana :sad: no u svakom slucaju hvala,uspjela sam :)
Post Reply