Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
VW Jetta. 2007godiste...danas poslije posla pokusavam otkljucati auto ali ne reaguje...nemam neki dodatni alarm, samo fabricki kljuc...stari mi donio rezervni i tako sam otključao....eh sad jel to samo do baterije ili je nesto vise....i ako jeste jel to mogu ja mijenjati ili.....imal ko iskustva????!!!!
-
herbert mekfjuger
#2 Re: Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
jbg vjerovatno je do baterije, zamijeniš i to je to... ako je do čeg drugo, ne vjerujem da možeš sam išta...
-
LeKo
#3 Re: Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
Baterija ili je ključ izgubio vezu s centralnom upravljačkom jedinicom, najčešće se desi ako ti ispadne ključ. Bateriju ćeš naći u onoj prodavnici na tramvajskoj na Marin dvoru Eletronics nešto......
oni će ti odmah i zamjeniti bateriju. Ako ne uspije onda ili kod Laude ili u ovlašteni na popravak.
- Gorštak
#4 Re: Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
Kad se dogodi da daljinski prestane reagirati, a nije do baterije, treba ga ponovo povezati sa autom.
To se (barem na opelu, a probavao sam, funkcionira i na pežou) radi tako što se:
-stavi ključ u bravu i dadne kontakt
- pritisne dugme za ključanje
Trebalo bi da zaključa i otključa i da je sve uredu.
To se (barem na opelu, a probavao sam, funkcionira i na pežou) radi tako što se:
-stavi ključ u bravu i dadne kontakt
- pritisne dugme za ključanje
Trebalo bi da zaključa i otključa i da je sve uredu.
- kreso_atac
#5 Re: Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
na jeepu i uglavnom americkim vozilima (sto sam ja imao priliku primijetiti), kljuc mozes "reprogramirati" ako imas jos dva originalna kljuca (sa cipom unutra, ne samo onaj za vrata), pa ako te zanima nacin kako to uraditi mogu ti napisati. vrijedi pokusati ako ne uspije na te nacine kako neko prije mene rece.
-
jasko__
#6 Re: Problem sa daljinskim zaključavanjem????!!!!
Ajd druze napisi mi pa da pokusam....jbg nemam sta izgubiti...kreso_atac wrote:na jeepu i uglavnom americkim vozilima (sto sam ja imao priliku primijetiti), kljuc mozes "reprogramirati" ako imas jos dva originalna kljuca (sa cipom unutra, ne samo onaj za vrata), pa ako te zanima nacin kako to uraditi mogu ti napisati. vrijedi pokusati ako ne uspije na te nacine kako neko prije mene rece.