Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vjeshalica

#1 Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by vjeshalica »

Ponovili smo jednog početnika sa Grolfom 5 ali vješi-leši mu je dohakala kad ga je probala

Zaključala bravu na daljinski i ima ona Cobra, kasnije da otključam ne može,ali može ručno
Utom se alarm upalio ugasim alarm na onaj vodafone ali više se dakle vrata na daljinski ne mogu zaključat nego ručno
Probali sa rezervom ključa isto stvar čak ne javlja ni onu lampicu da gori,pa smo i baterije promijenili ali daljinski je i dalje mrtva kobila samo more ručno

Probali smo kodirat ključ ali ništa...
Osim toga ja sam pritisklaa na radiju neku dugmad probavali morel pokazivat brzinomjer pa možda smo sjebali preko radija nešto i jel to moguće????

Jel neki osigurač rikno ili šta već?
I sada me zanima dok ne odemo majstoru,ko ima Kobru sa ovim vodafone,kad ručno zaključam moram pritisnuti na modul i čuje se pisak 2 puta da je zaključano, kad otkljulavam opet moram pritisnut da deaktiviram alarm
Ali pri ponovnom paljenju alarma moramo na tipku ukucat kod na onom dugmetu u autu (ko ima Cobru zna sta pričam)
Gledali smo osigurače pod haubom na razvodu oni mali svi su čitavi...paaaa iako morel pomoć?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by bitanga_sa_otesa »

mislim da je problem samo do kljuca ili signala ako rade sva vrata na kljuc onda nije izgorio osigurac..
vjeshalica

#3 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by vjeshalica »

Jebemu život kupili smo druge dvije duracell baterije i lijepo opet probali sa kodiranjem i smeče je proradilo....ovo još u životu nisam doživila...najgore mi je što nije moje a napravih haus u sekundi mislila sam nećemo nikako moći otključat ili u goroj situaciji zaključat....
NediM17

#4 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by NediM17 »

Drugi put s bismilom pristupi problemu. 8-)
JavierBosnia

#5 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

Da se nadovezem kad ima tema vec, isto auto u pitanju
Nema pola godine kako je mijenjana baterija u hudiniju onaj zamjenio i auto otkljucavalo oduvijek sa neka 3-4m

Sad je to slabije i tek sa neka 2m otkljucava, al je i ova 3-4 realno slabo, jer gledam ista auta otkljucavaju i sa 10ak metara

Sta je tu u pitanju?
amar1994

#6 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by amar1994 »

kineska baterija :lol:

uzmi sam i zamijeni

insomnia78

#7 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by insomnia78 »

Bitno je da se more otkljucati. Ja sam jedno po godine gonio a nikako se nije moglo zakljucati auto. Pisaj ga
nivla

#8 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by nivla »

JavierBosnia wrote:Da se nadovezem kad ima tema vec, isto auto u pitanju
Nema pola godine kako je mijenjana baterija u hudiniju onaj zamjenio i auto otkljucavalo oduvijek sa neka 3-4m

Sad je to slabije i tek sa neka 2m otkljucava, al je i ova 3-4 realno slabo, jer gledam ista auta otkljucavaju i sa 10ak metara

Sta je tu u pitanju?
kvar koji hudiny ne zna popraviti, ne uklapa mu se u sablon da popravi (malo prelemi ) transmiter, kljuc koji on napravi na dajinski nema taj problem jer ga nareze i samo kodira novi kljuc na autu, plus te odero i dao kinesku bateriju, oni su klasicni sablonci, kao i vecina ovih sto rade sa kljucevima
mene je zajebavo sa daljinskim za garazu, 4. put mu doso i trazi pare nazad, jebo ga njegov “program koji 100% radi”
nepass1

#9 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by nepass1 »

JavierBosnia wrote:Da se nadovezem kad ima tema vec, isto auto u pitanju

Sta je tu u pitanju?
sa sestog sprata g5 otkljucam kakva 2m
Ommadawn

#10 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by Ommadawn »

Mene zimus žena zove i kaže “Auto je mrtvo! Neće da upali”.
Ja pjehe dva-tri kilometra, sjednem za volan - upale se svjetla, radio radi, sve okej ali motor ne reaguje.
Srećom ponio svoj ključ, stavim njega, okrenem i upali bez problema.
Sutradan u servis, zamijene bateriju - sve radi. Kroz par sati sa istim ključem probam upaliti - ništa.
Ponovo u servis, probali ga dekodirati, ne pokazuje ništa ali ne funkcioniše. I vele mi da naručim novi ključ - 300 eura.
Nije Golf u pitanju niti bilo šta iz VAG grupacije.
Par drugova imalo isti problem sa svojim autima.
Bakir1

#11 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by Bakir1 »

Ponekad u blizini gsm antena ili zarista frekvencija alarmi umru kao i sve daljinski kordinirane funkcije....
Stari negdje u sarajevu na nekom parkingu nikada nije mogao putem daljinskog od alarma otključati auto niti ugasiti isti...
JavierBosnia

#12 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

amar1994 wrote:kineska baterija :lol:

uzmi sam i zamijeni
Cekaj jel stvarno baterija ta koja diktira sve?

Jer mi je komsija u prastari kombi ugradio kinesko ono smeće od te elektronike i otključava ga sa bukvalno 30 metara
Ja mislio da nije do nekog senzora, kako se to vec zove nmg se sjetiti.. nebitno, znaci baterija? I gdje ima tih boljih uzeti zivota ti sta preporucujes

Zivim u zabludi mjesecima
nivla

#13 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by nivla »

JavierBosnia wrote:
amar1994 wrote:kineska baterija :lol:

uzmi sam i zamijeni
Cekaj jel stvarno baterija ta koja diktira sve?

Jer mi je komsija u prastari kombi ugradio kinesko ono smeće od te elektronike i otključava ga sa bukvalno 30 metara
Ja mislio da nije do nekog senzora, kako se to vec zove nmg se sjetiti.. nebitno, znaci baterija? I gdje ima tih boljih uzeti zivota ti sta preporucujes

Zivim u zabludi mjesecima
bez zezanja mozda je u baterija problem kupi duracell i ubaci pa vidi kako, mada meni evo 4. godina baterija koja je dosla u kljucu hvata sa dosta vise od 10m
JavierBosnia

#14 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

nivla wrote: bez zezanja mozda je u baterija problem kupi duracell i ubaci pa vidi kako, mada meni evo 4. godina baterija koja je dosla u kljucu hvata sa dosta vise od 10m
Hocu svakako, samo me sad zanima gdje uzeti tu duracell (mada sam citao spominjali su i neke druge kao kvalitetnije- al nebitno nijanse)
Ne treba mi bas sa 30m, ali sa nekih 5-10 nekad cisto da ne ustajem ako se gdje sjedi..

Jel conrad to ima ili negdje da bude original, ima u bingu i marsu al smece kinesko
JavierBosnia

#15 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

Mada moguce i da nije do baterije, jer ovaj kad je u Hudinyu stavio novu bateriju opet je otkljucavalo sa 3-4m max. Kakva god da je, pa makar i kineska, morala bi bar sa vece udaljenosti ako nista prvih nekoliko dana, nesto sumnjam u nju al eto probat cu svakako..
nivla

#16 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by nivla »

JavierBosnia wrote:
nivla wrote: bez zezanja mozda je u baterija problem kupi duracell i ubaci pa vidi kako, mada meni evo 4. godina baterija koja je dosla u kljucu hvata sa dosta vise od 10m
Hocu svakako, samo me sad zanima gdje uzeti tu duracell (mada sam citao spominjali su i neke druge kao kvalitetnije- al nebitno nijanse)
Ne treba mi bas sa 30m, ali sa nekih 5-10 nekad cisto da ne ustajem ako se gdje sjedi..

Jel conrad to ima ili negdje da bude original, ima u bingu i marsu al smece kinesko
duracell u bingu je originalni, a trebalo bi da imas i u svim vecim marketima tu bateriju, pa i u conradu, pogledaj da je datum proizvodnje sto noviji i da ima neki ekstra rok trajanja, ja sam sebi narucio 5 komada sa ebay-a rok je do 2027, trebale mi za neke druge gluposti, mozes slobodno uzeti i sony, maxell, vartu, sanyo(ako nadjes kod nas), panasonic
mada i sa novom kineskom bi na pocetku trebala hcatati sa dosta vece udaljenosti, sumnjam da je moja koju nisa nikad zamijenio bolja od te kineske
JavierBosnia

#17 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

Evo dobio sam savjet u PM, jedno iskustvo da je moguće i do kontakta u ključu, pa da ih je potrebno malo saviti prema bateriji da imaju bolji kontakt.
Probat cu i to, pa vidjeti hoce li pomoci, ako ne onda idemo po bateriju pa redom da skontamo problem :D
sale07

#18 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by sale07 »

Bakir1 wrote:Ponekad u blizini gsm antena ili zarista frekvencija alarmi umru kao i sve daljinski kordinirane funkcije....
Stari negdje u sarajevu na nekom parkingu nikada nije mogao putem daljinskog od alarma otključati auto niti ugasiti isti...
Meni se ovo isto dešavala na jednom parkingu u Sarajevu,ostavljao otključan ili ručno ključao,ali u pitanju je bio neki kineski alarm, dok na drugom autu u koji je ugradjen meta nije nikad pravilo problem na istom mjestu.
vjeshalica

#19 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by vjeshalica »

JavierBosnia wrote:

Mi prvi put stavili Panasonic nove dvije kad taj daljinski se sjebo nece pa nece rondali pola sata oko auta nista....
Kupili 2 duracell u pakovanju u Bingu 2,90KM ne izgleda ambalaza fus jedino se makazama more otvoriti i govna proradila
Ali meni je i dalje misterija sto oba kljuca su bila odjednom mrtva i da li je moguce da su kad sno vozali auto okolo negdje ga ostavili gdje se to moglo pobrljati i gdje je alarm podivljo?
Nije niko probao da obije i slicno nego samo pobudalio daljinski i alarm
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by konektovan »

Ja evo vec trecu godinu koristim baKteriju renatta, ciko na pijaci mi zamijenio i sve fercera super. Moze sa pedest meteri da otkljuca ko od sale... :mrgreen:
Throttle

#21 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by Throttle »

Fujitsu, Ansmann, Agfaphoto, Tecxus slobodno kupi, šta prije nađeš, pored ovih gore navedenih
Rok za baterije je 10 godina mada većina radi i još par godina poslije
Tako da ako nađeš 2025+ rok upotrebe slobodno kupi
Na tvorničkim daljinskim inače nije domet kao na kinezima, rijetko koji baca više od 10-15m
Kinez otključa auto iza sedam gora, iza sedam mora :lol:
JavierBosnia

#22 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

Izvještaj :D

Zamjenio staru neku Camelion bateriju sa Duracell, u Bingu 2.95 KM 2 komada ko hoce, u Conradu je takva 8.25 KM komad, gdje je razlika ne znam.
Rok joj je do 2028 god ovoj mojoj.

Eh sad, zamjenio sam bateriju i ona 2 mala metalna kontakta kod same baterije sam malo podigao, jedan je bio milimetar ispod drugog sad sam ih izravnao fino, otisao testirao - i da, bolje je. Hvatalo je prije sa 3-4m, sada je to nesto duplo vise nekih 7-8
Mada se opet cudno ponaša, sa 8m otključam bez problema, sačekam sekundu dvije, hoću zaključati sa iste udaljenosti, ne može. Pa onda moram prići metar-dva da bih zaključao.

Kući sam ga opet rasklopio i podigao 2 metalna kontakta na onoj kao matičnoj ploči koja dohvaćaju samu bateriju, nakon toga nisam išao probati, mrsko mi :D Ali sve u svemu popravilo se stanje, dal će nakon ovoga još bolje vidjet ćemo.
Throttle

#23 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by Throttle »

Prodaj ti ta kola :mrgreen:
JavierBosnia

#24 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by JavierBosnia »

Throttle wrote:Prodaj ti ta kola :mrgreen:
Ma neće niko smeće :lol:
amar1994

#25 Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem

Post by amar1994 »

Sacekaj da stupi na snagu euro 5,porast ce mu cijena za 2000 odma jer ih nece moc uvozit vise :D
Post Reply