Problem sa CD-ROMom...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zekko

#1 Problem sa CD-ROMom...

Post by zekko »

Imam problem sa CD-ROMom... Model je SONY DVD-ROM DDU1612.

koji god CD ubacim, u centralnoj cujem samo neki zvuk kao BIP i komp zastopa nemogu maknut kursor

Prestao je odjednom da radi, a ako i proradi onda pukne ili zašteka kompjuter... i windows xp ga prikazuje kao image recorder a ne kao normalan device...

znate li do čega bi moglo biti?
babba

Post by babba »

Znam sta je, al ti nemogu reci ...
Pooll

Post by Pooll »

ma baci ti to... vidis da ti niko nece pomoci :(
Lisac

Post by Lisac »

pooll prijatelju :) ti iz iskustva znash da ovdje ima uvjek neko ko ce pomoci.
problem je u tome shto chovjek prvo sam sebi mora pomoci da bi mu drugi mogli pomoci.

nakon ovako detaljnog opisa :roll: ja pojma nemam dali momak ima CD ili DVD rom. zabrinjava me i spomenuto 'pucanje' kao i 'BIP' procesora :roll:
i nemoguchnost micanaj kursora :roll:

dakle jedini dobronamjerni i struchni savjet bi bio 'odnesi comp u servis i nishta sam ne diraj'.
mislim da bi bilo koji drugi savjeti tipa, vidi jumper settingse ili pogledaj drivere ili ne daj bozhe zamjeni firmware bili poput jurishanja na vjetrenjache.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Probaj da skroz otkacis DVD citac i vidi radi li kompjuter kako treba...tj. zaglavljuje li se. Ako radi, k'epo ti je DVD...kupi drugi i zamijeni ga (obican DVD citac je nekih 70-80KM). Kod prikljucivanja pazi na jumper settings, mjesto na kablu (Master uredjaj uvijek na kraj kabla, slave na sredinu)... :D

Ako ti ovo gore djeluje prekomplikovano, poslusaj Lisca i odnesi to u servis... :)
el maffo

Post by el maffo »

1. sa sigurnoscu znati da nije do vindowsa ( mislim na viruse, greske u sistemu itd. )

2. nadji na netu firmware update za tvoj model,

Ako ti firmware update ne pomogne onda znas sta ti je raditi, ...... taj baci a kupuj novi !!!!!
Post Reply