Problem sa brisanjem file-a-need some help!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
woland

#1 Problem sa brisanjem file-a-need some help!

Post by woland »

imam mali problem: kad zelim izbrisati file sa racunara (crtic koji sam prebacila sa cd-a na HD), pojavi mi se slijedeca poruka:

Image

sigurna sam da nijedan program u tom momentu ne koristi poemnuti file, kao sto to poruka tvrdi. ima li neki nacin da se ipak ovaj file obrise, jer mi bas zauzima prostor bez potrebe?
glasnost

Post by glasnost »

ja to uvijek rjesavam na ovaj nacin (ne znam je li postoji laksi): podignem sistem pomocu sistemske diskete, obrisem file pod DOS-om i onda restartujem kompjuter. mislim da nije golem zahmet.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

imao sam slicne probleme. na kraju sam morao instalirati msys program, koji mi daje mogucnost koristenja komandi i shella sa linux sistema. TJ, pravi razlog instaliranja ovog je mogucnost koristenja gcc kompajlera, al et u ovom slucaju pomoglo mi je da izbrisem taj file
ako instaliras, komanda je
rm -f ime.fajla
takodje, postoje program delete ili remove (nisam siguran) u windows resource kitu koji je napravljen da podrzava POSIX funkcije i omogucuje ti brisanje istog fajla. ako ne zelis instalirati msys, ili nemas resource kit, ostavi mi email i poslacu ti rm.exe iz msys paketa
disketa u postu prije ti nece pomoci u slucaju da koristis windows2k ili xp i imas ntfs format (kao u vecini slucajeva)
Qler

Post by Qler »

ma otvori task manager, ugasi sve pod tvojim user name-om osim explorer-a i onda probaj, meni nekad to upali :roll: :?
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Probaj da pratis instrukcije na ovom sajtu.

http://www.tweakxp.com/tweak1467.aspx
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

A Da Probas U Safe Mode-u?
Takodje Probaj Rename ili bar promijeni extension ("File".txt naprimjer), izbaci na desktop, restart pa onda delete.Takodje budi siguran da si izbrisao sve fajlove vezane za isti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

znate kako ja rješavam ove probleme...

recimo ne mogu izbrisati *.avi fajl koji ima 700 MB

jednostavno otvorim program kojim sam zadnji put pokrenuo taj film (BS player) i puknem opciju open fajl... na opciji open fajl kliknem drugom tipkom na fajl koji želim izbrisati i delete...
uvijek upali
doduse to je 100% samo sa avi fajlovima 8)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Pritisni Shift + Delete...skoro redovno upali... :-?

Ako to ne uspije, skini sa ovog linka: http://www.short-media.com/download.php?d=319, programcic pod nazivom KillBox. Time mozes obrisati sta ti padne na pamet... :)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

odlicna ideja, samo se to ne desava samo sa avi fajlovima. ja sam imao problema sa zip i exe fajlovima koje sam downloadirao sa overneta. nikad nisam probao izbrisati preko overneta, a cini mi se kao pametan potez.
za ove gore
rename neradi (probao sam prije nego sto sam skontao kako da izbrisem)
mozes kopirati na drugi drive ili folder, i pri tom ces sebi kopirati i problem. naime ces imati dva fajla sa istim problemom i manje mjesta na hard drajvu
ovaj registry fix bi trebao raditi samo je pitanje koliko volite cackati po registry :D :D :D
Truba

Post by Truba »

http://divfix.maxeline.com/divfix.html

evo ga

Fixes Windows XP's bug where you can't delete corrupted AVI files
(Thanks to Andreas Rudi Sovik for his patch!) (zip, 21k)

:D:D:D
woland

Post by woland »

komi wrote:http://divfix.maxeline.com/divfix.html

evo ga

Fixes Windows XP's bug where you can't delete corrupted AVI files
(Thanks to Andreas Rudi Sovik for his patch!) (zip, 21k)

:D:D:D
HVALA! Radi! :D inace, sa killbox-om mi nije uspjelo da obrisem ovaj ludi file. Jos mi ga je i dodatno iskopirao u novi folder :?
Chischo

Post by Chischo »

ma safe mode je rjesenje, pritisni F8 kad ti se dize sistem izbrisi file i restartuj komp.
100 % uspjeh
Panasonic

Post by Panasonic »

Ma samo restartuj racunar i ne otvaraj file kada se digne sistem, n
ego odmah desni klik i delete. To je to. Javi moze li.
Panasonic

Post by Panasonic »

Ma samo restartuj racunar i ne otvaraj file kada se digne sistem, nego odmah desni klik i delete. To je to. Javi moze li.
woland

Post by woland »

Panasonic wrote:Ma samo restartuj racunar i ne otvaraj file kada se digne sistem, nego odmah desni klik i delete. To je to. Javi moze li.
Već sam uspjela da ga obrišem, tako da ne mogu ovo probati, ali ću zapamtiti ako zapne ubuduće, ne do bog :D
Panasonic

Post by Panasonic »

woland, daj mi svoj mail pa cu ti poslati jedan mali program sa kojim mozes bilo koji file obrisati
Truba

Post by Truba »

woland wrote:
Panasonic wrote:Ma samo restartuj racunar i ne otvaraj file kada se digne sistem, nego odmah desni klik i delete. To je to. Javi moze li.
Već sam uspjela da ga obrišem, tako da ne mogu ovo probati, ali ću zapamtiti ako zapne ubuduće, ne do bog :D
zna se ko prvi pomaže damama :D
Vitez komi :D
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

a mozda ti file-ovi direkto idu u startup pa zbog toga nemozes da ih obrises...probaj run=msconfig
Post Reply