Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
imam mali problem: kad zelim izbrisati file sa racunara (crtic koji sam prebacila sa cd-a na HD), pojavi mi se slijedeca poruka:
sigurna sam da nijedan program u tom momentu ne koristi poemnuti file, kao sto to poruka tvrdi. ima li neki nacin da se ipak ovaj file obrise, jer mi bas zauzima prostor bez potrebe?
ja to uvijek rjesavam na ovaj nacin (ne znam je li postoji laksi): podignem sistem pomocu sistemske diskete, obrisem file pod DOS-om i onda restartujem kompjuter. mislim da nije golem zahmet.
imao sam slicne probleme. na kraju sam morao instalirati msys program, koji mi daje mogucnost koristenja komandi i shella sa linux sistema. TJ, pravi razlog instaliranja ovog je mogucnost koristenja gcc kompajlera, al et u ovom slucaju pomoglo mi je da izbrisem taj file
ako instaliras, komanda je
rm -f ime.fajla
takodje, postoje program delete ili remove (nisam siguran) u windows resource kitu koji je napravljen da podrzava POSIX funkcije i omogucuje ti brisanje istog fajla. ako ne zelis instalirati msys, ili nemas resource kit, ostavi mi email i poslacu ti rm.exe iz msys paketa
disketa u postu prije ti nece pomoci u slucaju da koristis windows2k ili xp i imas ntfs format (kao u vecini slucajeva)
A Da Probas U Safe Mode-u?
Takodje Probaj Rename ili bar promijeni extension ("File".txt naprimjer), izbaci na desktop, restart pa onda delete.Takodje budi siguran da si izbrisao sve fajlove vezane za isti.
recimo ne mogu izbrisati *.avi fajl koji ima 700 MB
jednostavno otvorim program kojim sam zadnji put pokrenuo taj film (BS player) i puknem opciju open fajl... na opciji open fajl kliknem drugom tipkom na fajl koji želim izbrisati i delete...
uvijek upali
doduse to je 100% samo sa avi fajlovima
odlicna ideja, samo se to ne desava samo sa avi fajlovima. ja sam imao problema sa zip i exe fajlovima koje sam downloadirao sa overneta. nikad nisam probao izbrisati preko overneta, a cini mi se kao pametan potez.
za ove gore
rename neradi (probao sam prije nego sto sam skontao kako da izbrisem)
mozes kopirati na drugi drive ili folder, i pri tom ces sebi kopirati i problem. naime ces imati dva fajla sa istim problemom i manje mjesta na hard drajvu
ovaj registry fix bi trebao raditi samo je pitanje koliko volite cackati po registry