Radi se o chevrolet calaviler 1998 godina
Najednom mi se upalila lampica u voznji da vuce struju od akmulatora znao sam da je aletrnator nesto u pitanju..medjutim poslje 2 sata voznje lampica se ugasila...
Testiro sam da skinem klemu sa akumulatora i auto se ugasi odma cim je skinem.
Kako provjeriti dali alternator u opste puni struju i dali se mora mjenjati Hvala !!
Problem sa Alernatorom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dobitak
Prijatelju najbolje je da uzmes instrument za struju ili bilo kakav elektricar da ti posudi da provjeris da li alternator puni ili ne.Spojis polove(citaj + i -),upalis auto i gleaj na instrumentu koliko alternator filuje akumulator.koliko se sjecam treba da ti ocitava od 12,7 do 13,4 ampera.U slucaju bilo veceg ili manjeg punjenja najverovatnije ti je otisao regler alternatora(mali el.dio s cetkicama koje su se pojele)iz tog razloga ti se pali lampica.Postoji mogucnost da si naisao na lokvu ako je bila kisa i da je voda zapljusnula alternator i na momenat se zna upaliti lampica od akumulatora koja se ugasi za nekih 10ak sekundi ili gasenje vozila i ponovno njegovo startovanje.
Sretno
Sretno
-
Dobitak
Ako puni od 10 do 12 onda ti je otisao regler alternatora koji se nalazi na ledjima alternatora (na kontra strani od remen kajsa na remenici alternatora) koji u vecini slucajeva moras skinuti i skinuti zastitnu plastiku koji je pricvrscen za 2 vijka i jednom zicom koju pazljivo skini.Ocisti regler na kom ima kataloski broj i ponesi do radnje gdje mislis da bih mogao naci.
Ali ne bi ti bilo lose naci 1 alternator negdje na otpadu viska ako ti sta drugo ode(rotor,stator i rjetko lezajevi)da mozes zamjeniti ako tako kaze ovaj prethodni post.Posto s tom vrstom vozila nemam bas nekog iskustva sto se tice kvalitete
.Sretno i zelim ti sto manji trosak prijatelju.
Ali ne bi ti bilo lose naci 1 alternator negdje na otpadu viska ako ti sta drugo ode(rotor,stator i rjetko lezajevi)da mozes zamjeniti ako tako kaze ovaj prethodni post.Posto s tom vrstom vozila nemam bas nekog iskustva sto se tice kvalitete
- janje_
mogo si pazit kad ti se upali lampica, a ti stanes, otvoris auto, pa lupis cekicem po regleru. cetkice se malo trznu iz prasine ili sta ih vec okruzuje i nadodje opet za sljedecih par dana.StudioBa wrote:evo rijesio sam problem..Kupio sam alternator za 50 $ na otpadu i isprobao punjenje sada pokazuje 13.4 i sve ok..Tesko zamjeniti alternator pravo sat vremena sam ga skidao samo hehe al isplatilo se ipak..Hvala vam na pomoci
al kad si vec kupio i zamijenio, rahat si.