Problem s monitorom
Moderator: Benq
- Lalena
#1 Problem s monitorom
Pozz...
Interesuje me da li ste imali slicnih problema...
Prilikom igranja igrica, desava mi se da se monitor ugasi, iz cista mira... Dovoljno je da pritisnem escape, ili neku drugu tipku, upali se, ali se brzo opet gasi...
E ovako, monitor je stariji, brine me vise graficka ( nVidia GEForce GTX1050 Ti)
Mijenjala sam racunar prije nekih 2 mjeseca... Ne mogu vjerovati da je ved nesto otislo?
Neki savjet?
Prilikom igranja igrica, desava mi se da se monitor ugasi, iz cista mira... Dovoljno je da pritisnem escape, ili neku drugu tipku, upali se, ali se brzo opet gasi...
E ovako, monitor je stariji, brine me vise graficka ( nVidia GEForce GTX1050 Ti)
Mijenjala sam racunar prije nekih 2 mjeseca... Ne mogu vjerovati da je ved nesto otislo?
Neki savjet?
- diablobih
#2 Re: Problem s monitorom
Cime si ga povezala? Vecinom je ili kabal los ili nisi skinula najnovije drivere za graficku. Tek onda slijedi moguca greska kod monitora ili graficke.
- CPT
#3 Re: Problem s monitorom
upali samo monitor i cakaj po menijima... ako ti se "ugasi" onda mu se lose piseLalena wrote:Pozz...
Neki savjet?
ako bude radio normalno onda moze biti do kablova, do graficke, do ...
- Lalena
#4 Re: Problem s monitorom
Drivere imam, kablovi... Hmmm, koristim VGA/DVI adapter... Da li moze biti do toga?diablobih wrote:Cime si ga povezala? Vecinom je ili kabal los ili nisi skinula najnovije drivere za graficku. Tek onda slijedi moguca greska kod monitora ili graficke.
- Lalena
#5 Re: Problem s monitorom
Ja bih voljela da je do monitora, planiram kupovati drugi... Nadam se da nije do maticne ili graficke...CPT wrote:upali samo monitor i cakaj po menijima... ako ti se "ugasi" onda mu se lose piseLalena wrote:Pozz...
Neki savjet?
Gasi se najvise kod jedne igrice, jednom mi se ugasio i u drugoj igrici...
Sve ostalo radi normalno...
Prespojila sam racunar na tv, radi bolje, i tv se gasio nakon nekog vremena, ali puno manje i rjedje... I samo u toj igrici...
- CPT
#6 Re: Problem s monitorom
ok... sad smo vec blizeLalena wrote:Ja bih voljela da je do monitora, planiram kupovati drugi... Nadam se da nije do maticne ili graficke...CPT wrote:upali samo monitor i cakaj po menijima... ako ti se "ugasi" onda mu se lose piseLalena wrote:Pozz...
Neki savjet?
Gasi se najvise kod jedne igrice, jednom mi se ugasio i u drugoj igrici...
Sve ostalo radi normalno...
Prespojila sam racunar na tv, radi bolje, i tv se gasio nakon nekog vremena, ali puno manje i rjedje... I samo u toj igrici...
- diablobih
#7 Re: Problem s monitorom
Da ti nije podeseno neko automatsko gasenje ekrana ?
- Lalena
#8 Re: Problem s monitorom
A sta bi bilo rjesenje?
Gledala sam, ventilator graficke radi cijelo vrijeme, i kada se ugasi...
Imam garanciju za graficku, ali s obzirom da sve ostalo radi, dodje mi da jednostavno odustanem od igrica
Filmove gledam, surfam,unity mi recimo radi bez problema, i ostali programi...
Cak i Fortnite...
Imam garanciju za graficku, ali s obzirom da sve ostalo radi, dodje mi da jednostavno odustanem od igrica
Cak i Fortnite...
- Lalena
#9 Re: Problem s monitorom
Neee (al provjericu opet)...diablobih wrote:Da ti nije podeseno neko automatsko gasenje ekrana ?
- CPT
#10 Re: Problem s monitorom
provjeri temperaturu graficke u driver ili sa aplikacijomLalena wrote:A sta bi bilo rjesenje?
Imam garanciju za graficku, ali s obzirom da sve ostalo radi, dodje mi da jednostavno odustanem od igrica![]()
Cak i Fortnite...
- dzeko1
#11 Re: Problem s monitorom
Provjeri kablove, instaliraj MSI Afterburner i prati temperature na grafickoj tokom igranja, pa ces vidjeti do koliko ide, koja je igra u pitanju?
- Lalena
#12 Re: Problem s monitorom
BudemCPT wrote:provjeri temperaturu graficke u driver ili sa aplikacijomLalena wrote:A sta bi bilo rjesenje?
Imam garanciju za graficku, ali s obzirom da sve ostalo radi, dodje mi da jednostavno odustanem od igrica![]()
Cak i Fortnite...
- CPT
#13 Re: Problem s monitorom
ako ti se gasi samo u igrici i to rade monitor i tv onda je problem jasan... grafa se pregrijava ili je otisla papaLalena wrote:BudemCPT wrote:provjeri temperaturu graficke u driver ili sa aplikacijomLalena wrote:A sta bi bilo rjesenje?
Cak i Fortnite...
- Lalena
#14 Re: Problem s monitorom
Eurotrack simulatordzeko1 wrote:Provjeri kablove, instaliraj MSI Afterburner i prati temperature na grafickoj tokom igranja, pa ces vidjeti do koliko ide, koja je igra u pitanju?
Fortnite radi, GTA - mislim da se jednom ugasio, nakon duzeg igranja...
- typeOnegative
#15 Re: Problem s monitorom
mozda jednostavno problematicna verzija drivera ?? probaj uradit roolback na prijasnju verziju, ili instaliraj neku drugu verziju pa javi kako se ponasa
- dzeko1
#16 Re: Problem s monitorom
I ja imam 1050TI i nikad mi se nije ništa slično desilo, ali sam imao problem sa starim monitorom da se pali-gasi vrlo cesto, tad je bio otisao invertor. Ali, po svemu sudeci, to kod tebe nije slucaj, mozda je i neki softverski problem, probaj sa driverima i poprati temperature, ali Fortnite je puno zahtjevniji od ETS2, cak i sa svim modovima, nezz gdje je belaj 
- Lalena
#17 Re: Problem s monitorom
Pokusala sam s driverima, nista...
Instalirala Afterburner, temperatura je ok.
Provjeravala sam kablove, i djelovalo je ok, medjutim, danas, kada se nakon pomjeranja racunara poceo i onako gasiti, skontam da oni kratki kablovi na adapteru izgleda prekidaju...
Mozda je i do adaptera, uglavnom na dodir tog dijela, racunar se gasi...
Nadam se da je to
Sutra cu zamijeniti sve kablove, mozda cu umjesto VGA/DVI adaptera, kupiti VGA/HDMI?
Definitivno mi treba i novi monitor...
Instalirala Afterburner, temperatura je ok.
Provjeravala sam kablove, i djelovalo je ok, medjutim, danas, kada se nakon pomjeranja racunara poceo i onako gasiti, skontam da oni kratki kablovi na adapteru izgleda prekidaju...
Mozda je i do adaptera, uglavnom na dodir tog dijela, racunar se gasi...
Nadam se da je to
Sutra cu zamijeniti sve kablove, mozda cu umjesto VGA/DVI adaptera, kupiti VGA/HDMI?
Definitivno mi treba i novi monitor...
- typeOnegative
#18 Re: Problem s monitorom
Novije kartice jednostavno ne podnose analogna spajanja. Daj Bože da pomogne ako uopće bude i moglo preko hdmi vga adaptera .
Mislim da je tu došlo vrijeme za novi monitor, i moj ti je savjet da ne čačkaš puno oko tog adaptera kad komp radi jer očito pravi spojeve i može riknit grafika ili neki od video izlaza na njoj.
Mislim da je tu došlo vrijeme za novi monitor, i moj ti je savjet da ne čačkaš puno oko tog adaptera kad komp radi jer očito pravi spojeve i može riknit grafika ili neki od video izlaza na njoj.
- Lalena
#19 Re: Problem s monitorom
Hmmm, izgleda da je bas tako...typeOnegative wrote:Novije kartice jednostavno ne podnose analogna spajanja. Daj Bože da pomogne ako uopće bude i moglo preko hdmi vga adaptera .
Nista, trazim monitor
(Cini mi se da je bila i ta tema na forumu?)
Ako je vjerovati googlu, kod nas je sve puno skuplje, a i dosta je skroman izbor
A bas me interesuje koliko bih cekala ako narucim s amazona?
- typeOnegative
#20 Re: Problem s monitorom
pogledaj na olx , veci je izbor i jeftinije nego po radnjama .