problem s maltezerom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
dincheee

#1 problem s maltezerom

Post by dincheee »

Neznam da li je tema vec bila ali je ja nisam uspjela pronaci...
UIglavnom,imam problem s malim maltezerom...sad mu je vec dvije godine i u zadnje vrijeme je poceo praviti probleme kad ostane sam u kuci. Sve je naucen od malih nogu i stvarno nikad nije pravio nikakve belaje ali sada kad god ostane sam kuci upiski se negdje na tepih. Sto je najgore od svega,dobro zna da to nije trebao uraditi jer kad vidi da smo vidjeli pobjegne negdje u cosak i ne izlazi. Neznam sta bi mogao biti problem,jel to neki protest sto ostaje sam ili sta? Kako to da rijesimo? Ako je nekad neko imao slicnih problema ima li ikakav savjet?
Pasiflora

#2 Re: problem s maltezerom

Post by Pasiflora »

mozda da vidite sa veterinarom (neka jaka upala ili sl)?
Pokusaj ovdje pronaci, ima dosta savjeta: http://svijet-ljubimaca.com/forum/
Ili ovdje da pitas: http://moj.pet-centar.hr/Pet-Centar/Pit ... -6299.html
Irish

#3 Re: problem s maltezerom

Post by Irish »

dincheee wrote:Neznam da li je tema vec bila ali je ja nisam uspjela pronaci...
UIglavnom,imam problem s malim maltezerom...sad mu je vec dvije godine i u zadnje vrijeme je poceo praviti probleme kad ostane sam u kuci. Sve je naucen od malih nogu i stvarno nikad nije pravio nikakve belaje ali sada kad god ostane sam kuci upiski se negdje na tepih. Sto je najgore od svega,dobro zna da to nije trebao uraditi jer kad vidi da smo vidjeli pobjegne negdje u cosak i ne izlazi. Neznam sta bi mogao biti problem,jel to neki protest sto ostaje sam ili sta? Kako to da rijesimo? Ako je nekad neko imao slicnih problema ima li ikakav savjet?
Imali smo identican problem samo sto je nas to poceo raditi nakon tri godine :-) Da, to je protest zbog toga sto ga ostavljate samog a pocinje tek sada jer je u ovom periodu psece adolescencije kolicina testosterona povecana, i ako se ne pari redovno, postaje zlocest :roll: Ovo govorim ako je muzjak u pitanju i to je ono sto sam saznala pa ga je najbolje ili pariti redovno ili eventualno kastrirat :( Mi se za sada nismo odlucili za kastraciju jer smo srecom prselili u kucu pa je sada pretezno u dvoristu i tako je sretniji :) (iako nam je zao zbog njega da se muci jer se ne pari pa jos nismo iskljucili tu opciju) Sretno!!!
Asana

#4 Re: problem s maltezerom

Post by Asana »

Psi vole praviti psine ;)

Sigurno je da vas tako kaznjava sto ga ostavljate samog. Rjesenje ne znam ... mozda ga zna saptac psima :zoka:
Muzikjunki

#5 Re: problem s maltezerom

Post by Muzikjunki »

Cesar Millan: It's all about the negative energy... :-) :D
Jasna90

#6 Re: problem s maltezerom

Post by Jasna90 »

Isetajte ga duugo prije nego sto ga ostavite samog. :thumbup:
Cholina_Lokica

#7 Re: problem s maltezerom

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam skontala da to mali psi imaju obicaj raditi ako nisu kastrirani :-) Imala isti problem, koji nisam skontala na koji nacin rijesiti. Kako pocnu bivati stariji, to pocnu raditi. I samo biva gore sa godinama :roll: Znam da sam se raspitiviala, i masa ljudi je imalo isti problem, tj. rijetko ko da nije imao tih problema.
alica.k

#8 Re: problem s maltezerom

Post by alica.k »

Cholina_Lokica wrote:Ja sam skontala da to mali psi imaju obicaj raditi ako nisu kastrirani :-) Imala isti problem, koji nisam skontala na koji nacin rijesiti. Kako pocnu bivati stariji, to pocnu raditi. I samo biva gore sa godinama :roll: Znam da sam se raspitiviala, i masa ljudi je imalo isti problem, tj. rijetko ko da nije imao tih problema.
upravo, ja sa dva psa imala taj problem.
kastrirala, rijeseno.

ustvari, nije rijeseno, pekinezer jos uvijek zna iz inata da se popiski na tepih. ja ga izvedem, satima smo vani, udjemo u kuci i hop on na tepih. e kako me nervira kad to uradi, sreca pa sam mirna i stalozena osoba.
al pekinezeri su inace cudna bica...
Post Reply