Problem s macom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Ibrahimm

#1 Problem s macom

Post by Ibrahimm »

Cao cao

imama jedno pitanje eh imam macu koja je stara 2 godine i dosad se je vec 2 puta omacila, neznam ko je otac :D ali nema veze i sad zadnji put kad se je omacila odlucio sam da je kastriram ali trenutno nemam para pa moram cekati iduci mjesec radi plate. eh ona svaki dan izlazi napolje i ne ide nigdje daleko samo po basti hoda tu vrsi nuzdu i to ali zadnja 2 dana pred vrata mi dolazi veliki crni macak i po citav dan i noc mjauce konstantno i kada moja maca izadje ganja je da se pare... ali to je frka po citavoj basti evo komsije mi se zale da je stvarno previse i mjaukanje i sva frka.. sad me zanima da li ima neki nacin da ja tog crnog macka nekako otjeram sve sam skoro pokusavao i prskanje vodom i ganjao sam ga po basti i sve ali on je non stop tu i stvarno neznam sta da radim i u kucu mi ulazi i na svaki nacin pokusava doci do nje ..... :? :? :?
vjecnobordo

#2 Re: Problem s macom

Post by vjecnobordo »

Ibrahimm wrote:Cao cao

imama jedno pitanje eh imam macu koja je stara 2 godine i dosad se je vec 2 puta omacila, neznam ko je otac :D ali nema veze i sad zadnji put kad se je omacila odlucio sam da je kastriram ali trenutno nemam para pa moram cekati iduci mjesec radi plate. eh ona svaki dan izlazi napolje i ne ide nigdje daleko samo po basti hoda tu vrsi nuzdu i to ali zadnja 2 dana pred vrata mi dolazi veliki crni macak i po citav dan i noc mjauce konstantno i kada moja maca izadje ganja je da se pare... ali to je frka po citavoj basti evo komsije mi se zale da je stvarno previse i mjaukanje i sva frka.. sad me zanima da li ima neki nacin da ja tog crnog macka nekako otjeram sve sam skoro pokusavao i prskanje vodom i ganjao sam ga po basti i sve ali on je non stop tu i stvarno neznam sta da radim i u kucu mi ulazi i na svaki nacin pokusava doci do nje ..... :? :? :?

Zajeban igrač :lol: :lol:
Ibrahimm

#3 Re: Problem s macom

Post by Ibrahimm »

ej stvarno ne znam sta da radim poludih tjeram je svim mogucim sredstvima ali nista kao luda
vjecnobordo

#4 Re: Problem s macom

Post by vjecnobordo »

Ibrahimm wrote:ej stvarno ne znam sta da radim poludih tjeram je svim mogucim sredstvima ali nista kao luda
ja ti ne mogu dati neki idealan savjet, al' mi ldua tvoja priča. Od obih koji se više razumiju, mislim da ćeš dobiti odgovor da ne tjeraš tako tog mačka.
Ibrahimm

#5 Re: Problem s macom

Post by Ibrahimm »

vjeruj mi nije nista samo je ganjam po vazdan i derem se pis pis i vodom je prskam.... ali neznam ima li bilo kakav nacin.. vidjao sam i kad se pare macke i sve ali ovako nikad skace po njoj grebe je reze i onda kad mu ova moja maca pobjegne uleti u kucu ko flak i pocne da mjauce prede valja se po podu ..... :(:(:(:(
dalmatinka

#6 Re: Problem s macom

Post by dalmatinka »

Ibrahimm wrote:vjeruj mi nije nista samo je ganjam po vazdan i derem se pis pis i vodom je prskam.... ali neznam ima li bilo kakav nacin.. vidjao sam i kad se pare macke i sve ali ovako nikad skace po njoj grebe je reze i onda kad mu ova moja maca pobjegne uleti u kucu ko flak i pocne da mjauce prede valja se po podu ..... :(:(:(:(
S obzirom da se valja po podu, mislim da ćeš morati pričekati još 5-6 plaća dok se ne okoti i mladi ne porastu za udomiti ih. :D
Ibrahimm

#7 Re: Problem s macom

Post by Ibrahimm »

joj nemoj samo to govoriti... evo svake 2 minute izlazim pred vrata i stvarno ne znam kako se ne umori ova macka pa meni je preko glave :D svaka joj cast !!! Ali naj tuznije je sto me komsije svake 2 minute zovu i onda valja se s njima nagadjati po sat vremena !!!!!
dalmatinka

#8 Re: Problem s macom

Post by dalmatinka »

Ibrahimm wrote:joj nemoj samo to govoriti... evo svake 2 minute izlazim pred vrata i stvarno ne znam kako se ne umori ova macka pa meni je preko glave :D svaka joj cast !!! Ali naj tuznije je sto me komsije svake 2 minute zovu i onda valja se s njima nagadjati po sat vremena !!!!!
Ajde, strpite se i ti i susjedi, to ionako traje samo 2-3 dana, samo postoji mogućnost da ti navrati još koji mačak ili više njih. :D
melb26sa

#9 Re: Problem s macom

Post by melb26sa »

1. Svoju macku steriliziraj i manje ce ti macci dolaziti.
2. Macke mrze miris limuna i ostalih citrusa pa malo pospricaj oko kuce sa takvim mirisom i manje ce dolaziti. (kad uhvatis tog macka mogao bi i njega na kastraciju, smirice se odmah)
n.nadija

#10 Re: Problem s macom

Post by n.nadija »

Maca ima svoj period tjeranja, 2-3 puta godisnje. To znaci da u tom periodu je spremna za parenje. U toku tog perioda, ona ostavlja tragove (mokri se) koje mogu pratiti muzijaci da bi znali gdje se ona nalazi. Vasa maca se valja po podu i hoce da se mazi, a zna i mjaukati (na taj nacin i ona doziva muzijake i daje im do znanja da je za parenja), sto je sve znak da je ona ponovo spremna za parenje. Ja bih vam savjetovala, da macu zatvorite u kucu, (to traje par dana) , ona ce mjaukati ali se vi ne obazirite na to i ne pustajte je vani. Znam da je nezgodno zbog komsija, ali im recite da to traje par dana i da je i vama neprijatno, ali da nista ne mozete uraditi. Cim joj to prestane, a to je 10-tak dana, odvedite je da se sterilizuje. Poslije sterilizacije macu ne treba pustati iz kuce najmanje 7 dana, dok joj rana ne zamladi i onda ste rahat cijelo vrijeme. Maca vise nigdje nece ici daleko od kuce. Ako se odlucite macu sterilizovati, trazite od veterinara tablete protiv bolova koje cete joj kuci dati par dana. Puno srece. Znam da vam je to dosadno zbog komsija, ali sada vam je i kasno da macu sterilizujete, zadrzite je u kuci, mozda nije jos skotna, cim bjezi od tog macka.
Post Reply