problem s disketom
Moderator: Benq
-
mostarac
#1 problem s disketom
Imam problem s disketom. Kada hocu da je otvorim ispise mi da disketa nije formatirana i pita zelim li je formatirati odmah, a na njoj imam vazne podatke. Jednom mi se ovo vec desilo i uspio sam doci do podataka, ali ja glupan sam zaboravio sta sam radio. Cini mi se da sam koristio neki program, ali se ne sjecam koji. Zna li neko kako da pokupim podatke sa ove diskete.
-
neko iz mase
pokusaj ocistiti floppy drive, mozda se nakupio prasine. a inace ti nebi preporucio da koristis floppies, kad se samo sjetim koliko puta sam trebao prezentirati rad, ubacim disketu i izadje mi ta poruka uhhhhhhhhhh
nekad mi pomogne da zamjenim pc, probam na drugom, a nekad je otislo sve u nepovrat (jednosmjernom). U ta davna vremena skupih nesto love i kupih sebi usb key stick, i to mi se vise nikad ne desi.
A cak i ako se desi, koristim neke mailove da sacuvam te prezentacije i programe, bar dok su aktuelni (google majka), tako da ih mogu skinuti sa neta u svakom trenutku
nekad mi pomogne da zamjenim pc, probam na drugom, a nekad je otislo sve u nepovrat (jednosmjernom). U ta davna vremena skupih nesto love i kupih sebi usb key stick, i to mi se vise nikad ne desi.
A cak i ako se desi, koristim neke mailove da sacuvam te prezentacije i programe, bar dok su aktuelni (google majka), tako da ih mogu skinuti sa neta u svakom trenutku
-
car-x
doso kod mog brata jednom cojk da prijavi kvar na racunaru.. veli, nece mu nikako da cita (onomad) 5.25" disketu.. pita ga brat, pa gdje ti je disketa, da vidim jel na nasem racunaru hoce, kad cojk iz zadnjeg dzepa izvadi, duplo presavijenu dsiketu, razmota je i veli bratu, evo je..
-
neko iz mase
zasto da nebug wrote:probaj bootatNenadv24 wrote:Ja se ne sjećam kada sam posljednji put koristio disketu a više i neću USB stick je prava stvar.sa usba
ja citavu linux distribuciju bootam sa usb sticka