Problem s bankom

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Janjicar

#1 Problem s bankom

Post by Janjicar »

Danas doslo obavjestenje od ABANKA(Slovenija, imam njihovu karticu) da 14.09.2014g digao na bankomatu 400KM u BiH (Raifassen) i bankomat izbacio novac ali transakcija nije obradjenja. Sada potrazuju od mene tih 400 KM kao ja sam uzeo novac ali s računa nije skinuto.

Kako se sjetit toga ? i sta trazit da se uvjerim da je transakcija obradjenja odnosno da nije?
insomnia78

#2 Re: Problem s bankom

Post by insomnia78 »

Izvode sa racuna za taj period?
Ne znam kako to kod te banke fercera ali ja na svojoj mogu vidjeti svaki transakciju od kako sam otvorio racun, doduse na e-bankarstvu
drndalo

#3 Re: Problem s bankom

Post by drndalo »

Trazi sta SLO zakon kaze o tome... Mislim da nakon 2 godine mogu ***** svirati... Svaka banka u svakom mjesecnom izvodu kaze da cuvas odsjecke do iduceg izvoda, ako bude nekih neslaganja... Sta su radili dosad ? Nije im falilo 202 EUR 18 mjeseci, ali sada fali...?
Janjicar

#4 Re: Problem s bankom

Post by Janjicar »

U Sloveniji je 5g ako zastari nista od toga, a finansijska tuzba 10g.

Zvao Raiffasen banku oni kazu da nemaju veze s tim i da im se mogu obratit samo preko svoje banke tj. ABANKE.

Najbolje bi bilo kao sto insomnia rece traziti izvode za taj mjesec i vidjet da li mi je odbilo s racuna, sjecam se da sam jednom dizao ali mi bankomat nije izbaci tj. Transakcija nije obradjena a bilo je novca na racunu mozda je to tad bilo kada i nisu skinuli.
Post Reply