Problem - pokazivac goriva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
chockad

#1 Problem - pokazivac goriva

Post by chockad »

E ovako. Imam Peugeot 307 sw, jutros sam sipao gorivo, ali nisam gasio auto. Rezervoar sam otkljucao rezervnim kljucem. Medjutim, nakon sipanja ni kazaljka ni board kompjuter nisu pokazali da je gorivo nasuto. Kazaljka je ostala na mjestu gdje je i bila ranije. Ugasio sam pa upalio auto, skidao klemu, al nista... Ima li ko ideju sta dalje?
zforumas

#2 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by zforumas »

chockad wrote:E ovako. Imam Peugeot 307 sw, jutros sam sipao gorivo, ali nisam gasio auto. Rezervoar sam otkljucao rezervnim kljucem. Medjutim, nakon sipanja ni kazaljka ni board kompjuter nisu pokazali da je gorivo nasuto. Kazaljka je ostala na mjestu gdje je i bila ranije. Ugasio sam pa upalio auto, skidao klemu, al nista... Ima li ko ideju sta dalje?
Ja na Hyundaiu i30 imao isti problem (nije bio moj Hyundai pa mi jos veci srklet napravi). Board computer poludio, kazaljka nije mrdnula i "nados'o u voznji" (nekih 500km).

Smrzao plovak i zalijepio se za plafon :mrgreen:
Optimist

#3 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by Optimist »

Meni kazaljka prebrzo pada. :?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by bordo gandalf »

Optimist wrote:Meni kazaljka prebrzo pada. :?
Ista situacija, od kuce do posla cca 10 kilometara skoro za onaj jedan podiok padne kazaljka
dgL_

#5 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by dgL_ »

bordo gandalf wrote:
Ista situacija, od kuce do posla cca 10 kilometara skoro za onaj jedan podiok padne kazaljka
I kod mene isto... Pada okom je vidim...

A za postavljaca teme... Naspi jos cvaju goriva ako nisi napunio rezervar ali izvadi kljuc iz brave! Sve bi trebalo doci na svoje..
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by bordo gandalf »

dgL_ wrote:
bordo gandalf wrote:
I kod mene isto... Pada okom je vidim...

A za postavljaca teme... Naspi jos cvaju goriva ako nisi napunio rezervar ali izvadi kljuc iz brave! Sve bi trebalo doci na svoje..
Supalj nam rezervoar :mrgreen:
tataćusak

#7 Re: Problem - pokazivac goriva

Post by tataćusak »

chockad wrote:E ovako. Imam Peugeot 307 sw, jutros sam sipao gorivo, ali nisam gasio auto. Rezervoar sam otkljucao rezervnim kljucem. Medjutim, nakon sipanja ni kazaljka ni board kompjuter nisu pokazali da je gorivo nasuto. Kazaljka je ostala na mjestu gdje je i bila ranije. Ugasio sam pa upalio auto, skidao klemu, al nista... Ima li ko ideju sta dalje?
Ma dospes za cenera i resetovace se sigurno
Laplace

#8 Re: RE: Problem - pokazivac goriva

Post by Laplace »

Kliko si goriva nalio? Meni na peugeotu pokazivač ne ferma ništa ispod 10 litara goriva, kao da nisam ni nasuo. Znači, dva puta po 10 KM, pokazivač ni da mrdne, jednom 20 KM i pokaže veći nivo.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Post Reply