VIdis da ne mogu ni to. Odnosno, nece, boli ih neka stvar.escobar__ wrote:
Ni u kom slučaju ne opravdavam i ne govorim da je nasilje nad životinjama rješenje, štaviše. To šta pominješ da si gledao neće uradit ni jedan normalan čovjek i za takve bih primjenjivao onu "oko za oko, zub za zub". Nehumano ali učinkovito, oguliš dvojicu, trojicu i četvrti će dobro razmislit hoće li.
No isto tako problem se neće riješiti tako što će se hiljade tih pasa skloniti u neke azile, to je prosto nemoguće i o tome ne treba sanjarit. Pse zatvoriti, a nakon određenog roka uspavati i to je to. Nema mučenja, nema maltretiranja, nema napadanja ljudi po ulici (a ni obratno).
Problem pasa lutalica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7651 Re: Problem pasa lutalica
- hakazvaka
#7652 Re: Problem pasa lutalica
Profulao si poentu. Poenta je da nije dopustivo da gradjani uzimaju zakon u svoje ruke, pa kako sa psima, tako ni sa ljudima.AmirBaa wrote:Kao prvo zasto sviju ovdje prozivas da pozivaju na nasilje protiv pasa ? Kao drugo ako vec hoces razliku, ti zelis da ubijes covjeka, svoju vrstuhakazvaka wrote:Pa to i ja govorim, samo me prozivaju da sam lud i da stavljam zivotinje i ljude u isti kos.escobar__ wrote:Užasna je i pomisao da te životinje napadaju ljude, druge životinje, uništavaju privatnu imovinu i sl... Sve to vuče jedno za drugim, ni u kom slučaju ne opravdavam maltretiranje, klanje i trovanje životinja ali kad država ne vodi računa o tome onda će vodit obični ljudi, a oni će to radit onako kako smatraju da treba.
Misliš da ovog lika kojeg @pici pominje, a kojem je rastrgan mačak, boli qratz za činjenicom da su ulični psi "mirni"? Jebi ga, koliko cukoljupci vole te pse, tako je i taj lik volio tog mačka... Hraniš, odgajaš, gotiviš da bi na kraju završio rastrgan od strane čopora... Lijepi metak...
Imamo problem, drzava ne zeli da nam ga rijesi, sasvim je logicno da se mi sami pobrinemo za taj problem, uzmemo pravdu u svoje ruke. I svako pojedinacno odluci koga cemo zaklati a ko zasluzuje da prezivi.
Evo, naprimjer, ja smatram da cigani ne zasluzuju da zive jer zbadaju nozevima ljude i pale starice po ulici. I zato sto drzava nista ne radi po tom pitanju, uzecemo svi stvari u svoje ruke i potrovati/poklati sve cigane po ulici.
Kako se moj prijedlog i poziv na nasilje razlikuje od vaseg?ako ces vec u detalje i biti povrsan toliko, ti ubij covjeka ja cu psa pa cemo vidjeti ko ce vise zatvora dobiti jel moze ? A ako ces jos vise sitnicav biti, ja ne volim lutalice i ne zelim ih na ulicama ali sam udomio jednog psa i prije ovog problema i kod mene je umro od starosti. E hajd sad ti usvoji jednog cigana (kako vidim volis biti sarkastican pa tako nazivas tu populaciju ljudi) koji nema novca za normalan zivot i brini se o njemu do njegove smrti. Jel moze ?
Ako ne bi ubio covjeka koji te dovodi u opasnost, nemoj ubiti ni psa koji te dovodi u opasnost.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7653 Re: Problem pasa lutalica
kakav zakon?
pas bez vlasnika je skupina atoma i molekula...u rangu s drvetom i kamenom
to što današnja ideologija diže psa u nebesa ( slična ideologija diže prava određenih sex skupina u vasionu)
i što se ženske lože na cukice i sažaljevaju ih
i što su psi bolji od njihovih bivših momaka...
to je drugi par opanaka
ubistvo psa ni po kojoj normi nije zločin, i prekržaj zakona
naravno ako nisi pred djecom sjekirom zatukao psa...
i da ne ostaviš lješinu na cesti
kako to na selu rade odvedu u brdo u jamu i zatroaju kamenjem
okruntno nehumani ali tako se oduvijek radilo sa neudomljenim kucama
to što današnja ideologija diže psa u nebesa ( slična ideologija diže prava određenih sex skupina u vasionu)
to je drugi par opanaka
-
Naslovnica
#7654 Re: Problem pasa lutalica
Psima bez vlasnika nije mjesto na ulici.
Čoporima pasa pogotovu.
Jedino izmjena zakona i uvođenje eutanazije u razumnom roku može promijeniti trenutačno stanje. Nikakve sterilizacije (pranje para) neće promijeniti broj pasa na ulicama, izgradnja 100 azila neće pomoći. Jednostavno, ni matematički to nije moguće.
Jedino dosljedna provedba postojećeg zakona (registar, čipiranje, kažnjavane za napuštanje...) i uvođenje eutanazije.
Eutanazija postoji u svakoj normalnoj državi svijeta, u čemu je problem da se i kod nas uvede? Doduše, kada malo bolje razmislim, mi nismo "normalna država svijeta".
Čoporima pasa pogotovu.
Jedino izmjena zakona i uvođenje eutanazije u razumnom roku može promijeniti trenutačno stanje. Nikakve sterilizacije (pranje para) neće promijeniti broj pasa na ulicama, izgradnja 100 azila neće pomoći. Jednostavno, ni matematički to nije moguće.
Jedino dosljedna provedba postojećeg zakona (registar, čipiranje, kažnjavane za napuštanje...) i uvođenje eutanazije.
Eutanazija postoji u svakoj normalnoj državi svijeta, u čemu je problem da se i kod nas uvede? Doduše, kada malo bolje razmislim, mi nismo "normalna država svijeta".
- SanskiBiser
#7655 Re: Problem pasa lutalica
Sve se moze kad se hoce
http://www.rtvusk.ba/vijest/sanski-most ... alice/4985
Sad je vec dobro stanje a bice jos bolje...
a sve bez Dogs Trust
Jedino sto ce biti veselo kad nam komsije "divljaci" zapadnije od nas pocnu istovarati kombijima svoje kerove na teritoriju nase opstine.
Brigo moja predji na drugoga
a sve bez Dogs Trust
Jedino sto ce biti veselo kad nam komsije "divljaci" zapadnije od nas pocnu istovarati kombijima svoje kerove na teritoriju nase opstine.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7656 Re: Problem pasa lutalica
SanskiBiser wrote:Sve se moze kad se hoce![]()
a sve bez Dogs Trust
Ovo za kombije....to rade i u Sarajevu
-
Naslovnica
#7657 Re: Problem pasa lutalica
Izgradnja azila bez promjene Zakona o zaštiti životinja nije nikakvo rješenje.SanskiBiser wrote:Sve se moze kad se hoce![]()
a sve bez Dogs Trust
Napuniće se azil dok si rekao piksla, psi koji budu unutra će tu stati do kraja života (ili ako ih neko ne usvoji), a ovi koji ostanu napolju će i dalje biti napolju do daljnjeg.
Bez eutanazije u razumnom roku (kako je to propisano i u većini država, neka to bude i mjesec dana), izgradnja azila, sterilizacije i udomljavanja nisu nikakva rješenja, oni su samo dio rješenja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7658 Re: Problem pasa lutalica
Bold 1Black swan wrote:kakav zakon?
to je drugi par opanaka
Bold 2: ubistvo bilo kojeg zivog bica je zlocin. Kad lovac ubije neku zasticenu vrstu (npr. kad su oni ubili divlju macku i slikali se za fb - krivicno su odgovarali). Cak li lov van sezone je kaznjiv. I kad vec pricamo o tome, znas li koliko stete divlje svinje prave poljoprivrednicima? Sto onda ne krenu u istrebljenje istih?
Ako mislis tako, lutalicu pred predsjednistvo i probaj ga ubiti, da vidimo hoces li odgovarati. Ili pones kakav kamen i sutaj ga.
Kako god da rade na selu, ne rade kao sto to rade u Sarajevu. Trovanje, bacanje petardi u usta zivotinjama, klanje, sakacenje....to je bolesno.
Uostalom, tako zovemo one koji su u toku rata u logorima slicne radnje vrsili nad zarobljenicima.
No, zivotinjama (koje po tebi nisu ziva bica) - mozemo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7659 Re: Problem pasa lutalica
Ta promjena zakona bi trebala da ukljucuje i vecu odgovornost vlasnika.Naslovnica wrote:Izgradnja azila bez promjene Zakona o zaštiti životinja nije nikakvo rješenje.SanskiBiser wrote:Sve se moze kad se hoce![]()
a sve bez Dogs Trust
Napuniće se azil dok si rekao piksla, psi koji budu unutra će tu stati do kraja života (ili ako ih neko ne usvoji), a ovi koji ostanu napolju će i dalje biti napolju do daljnjeg.
Bez eutanazije u razumnom roku (kako je to propisano i u većini država, neka to bude i mjesec dana), izgradnja azila, sterilizacije i udomljavanja nisu nikakva rješenja, oni su samo dio rješenja.
Uzmimo da smo teoretski rijesili problem pasa na ulicama. Ono, nema ih vise. Koja korist od toga, ako ce svako kome se cefne moci ispustiti psa jer mu vise nije interesantan/ne moze da ga drzi i sl.
Cipovanje i vlasnicki list. Pa izvoli, pusti ako smijes. I propisati masne kazne, ne neke simbolicne. Ne kontam sto je tako tesko donijeti neke akte i izmjeniti zakon? Da li ima neko ko zeli da radi u ovoj drzavi? Mislim na politicare. Ili je sve samo mlacenje prazne slame?
-
Naslovnica
#7660 Re: Problem pasa lutalica
To sam i ja napisao. Dosljedna primjena zakona, + izmjena s ciljem uvođenja eutanazije.Tomahawk11 wrote:Ta promjena zakona bi trebala da ukljucuje i vecu odgovornost vlasnika.Naslovnica wrote:Izgradnja azila bez promjene Zakona o zaštiti životinja nije nikakvo rješenje.SanskiBiser wrote:Sve se moze kad se hoce![]()
a sve bez Dogs Trust
Uzmimo da smo teoretski rijesili problem pasa na ulicama. Ono, nema ih vise. Koja korist od toga, ako ce svako kome se cefne moci ispustiti psa jer mu vise nije interesantan/ne moze da ga drzi i sl.
Cipovanje i vlasnicki list. Pa izvoli, pusti ako smijes. I propisati masne kazne, ne neke simbolicne. Ne kontam sto je tako tesko donijeti neke akte i izmjeniti zakon? Da li ima neko ko zeli da radi u ovoj drzavi? Mislim na politicare. Ili je sve samo mlacenje prazne slame?
Problem sa izmjenom zakona je taj što Dogs Trust ne bi imao posla kada bi problem pasa bio rješen.
Njima odgovara da postoji problem, jer tada postoji smisao njihovog postojanja ovdje, a velike su pare u pitanju, veliki talovi.
Nema pasa - nema biznisa.
- SanskiBiser
#7661 Re: Problem pasa lutalica
Ja sam vec pisao prije par sedmica da kod nas vec ima azil koji radi odlicno vec pola godine ovo je sad samo jos jedan veliki korak napred...sve se moze kad se hoce i kad rade ozbiljni ljudi...Sto je najvaznije rasterecen je budzet opstine jer se rad azila finansira uglavnom donacijama i za divno cudo, stranci su tu manjina - vise pomazu sa udomljavanjima - a uglavnom nasi gradjani doniraju hranu, novac, opremu i tu se istice dijaspora. Pa ti probaj zahebati nase ljude kad nesto doniraju - ode glava pogotovo ovdjeNaslovnica wrote:Izgradnja azila bez promjene Zakona o zaštiti životinja nije nikakvo rješenje.SanskiBiser wrote:Sve se moze kad se hoce![]()
a sve bez Dogs Trust
- SanskiBiser
#7662 Re: Problem pasa lutalica
nego..
evo ga Johnny BRAVO spasava pse po Ceskoj sad

evo ga Johnny BRAVO spasava pse po Ceskoj sad

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7663 Re: Problem pasa lutalica
Pa hajde zatuci tako psa, ulicara, bilo gdje u zapadnoj Evropi, da vidimo reakcije drzave na taj nacin odnosa prema zivim bicima.Black swan wrote:kakav zakon?
to je drugi par opanaka
Mada, zadnji pasos je mozda sam po sebi odgovor. Zov divljine predaka
- Truba
#7664 Re: Problem pasa lutalica
ti da paziš šta drugi pišu vidio bi da sam 234 puta naveo kako ja ne bih mogao ubiti ništa više od muhe i komarca
čak ni pauka ne ubijam
AL IMA KO MOŽE I ZA TO SE PLAĆAJU POREZI humano uspavljivanje
edit. a vidim vjerojatno si haustorče pa nisi živo na selu
čak ni pauka ne ubijam
AL IMA KO MOŽE I ZA TO SE PLAĆAJU POREZI humano uspavljivanje
edit. a vidim vjerojatno si haustorče pa nisi živo na selu
- Truba
#7665 Re: Problem pasa lutalica
Tomahawk11 wrote:Bold 1Black swan wrote:kakav zakon?
to je drugi par opanaka
okruntno nehumani ali tako se oduvijek radilo sa neudomljenim kucamaZivo bice u rangu sa drvetom i kamenom?! Moram te pitati, da li si normalan?!
Bold 2: ubistvo bilo kojeg zivog bica je zlocin. Kad lovac ubije neku zasticenu vrstu (npr. kad su oni ubili divlju macku i slikali se za fb - krivicno su odgovarali). Cak li lov van sezone je kaznjiv. I kad vec pricamo o tome, znas li koliko stete divlje svinje prave poljoprivrednicima? Sto onda ne krenu u istrebljenje istih?
Ako mislis tako, lutalicu pred predsjednistvo i probaj ga ubiti, da vidimo hoces li odgovarati. Ili pones kakav kamen i sutaj ga.
Kako god da rade na selu, ne rade kao sto to rade u Sarajevu. Trovanje, bacanje petardi u usta zivotinjama, klanje, sakacenje....to je bolesno.
Uostalom, tako zovemo one koji su u toku rata u logorima slicne radnje vrsili nad zarobljenicima.
No, zivotinjama (koje po tebi nisu ziva bica) - mozemo.
daj bolan paša ne prdi bezveze
- Truba
#7666 Re: Problem pasa lutalica
ah proletilo mi je 
sad kad "treba" ubijati pse onda se poziva na zapadnjačke zakone koji govore o zabrani ubijanja pasa
jer imaju te svoje animal police koji UBIJAJU pse nakon 15 dana u azilu 
sjooo ideologije
ljubim vas
sad kad "treba" ubijati pse onda se poziva na zapadnjačke zakone koji govore o zabrani ubijanja pasa
sjooo ideologije
- jasko_ba
#7667 Re: Problem pasa lutalica
PayPal nema graniceSanskiBiser wrote:nego..
evo ga Johnny BRAVO spasava pse po Ceskoj sad![]()
![]()
- SanskiBiser
#7668 Re: Problem pasa lutalica
jasko_ba wrote:PayPal nema graniceSanskiBiser wrote:nego..
evo ga Johnny BRAVO spasava pse po Ceskoj sad![]()
![]()
Ima tu jedan drugi bitan dio koji je lako previdjeti a to je da je pas pronadjen napusten sa povredom glave, odvezen do veterinarske stanice, u stanici je ocitan cip, psa na osnovu cipa nasli u registru i zatim kontaktiran vlasnik koji ga je preuzeo... a kod nas da ga je nasao kukulele...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7669 Re: Problem pasa lutalica
Moj ti....Black swan wrote:
daj bolan paša ne prdi bezveze
- Truba
#7670 Re: Problem pasa lutalica
nemam vremena ovdje raščlanjivati pogubnost ideologije koja pse uzdiže iznad drugih životinja i izjednačava ih sa ljudima
pas bez vlasnika nema svoja prava i treba se humano uspavati
imaju ljudi kojima je to posao
samo treba kopirati zakone sa humanog zapada koji govore o tome
s druge strane
ja volim ptice...gugane posebno
na drugom topiku sam iskazao ljubav prema golubovima...a nema ko ih ne mrzi... kolegica kad je vidjela pero golubovo počela tersati i vrištati jer ne voli ptice
i na tom topiku su pljuvali golubove...nemam namjeru se natezati s ljudima koji ne vole golubove...ako postanu štetočine koje napadaju prolaznike
neću protestirati
s druge strane
na drugom topiku sam iskazao ljubav prema golubovima...a nema ko ih ne mrzi... kolegica kad je vidjela pero golubovo počela tersati i vrištati jer ne voli ptice
i na tom topiku su pljuvali golubove...nemam namjeru se natezati s ljudima koji ne vole golubove...ako postanu štetočine koje napadaju prolaznike
neću protestirati
- MJAU - da
#7671 Re: Problem pasa lutalica
A ja mislila voliš labudove?Black swan wrote:nemam vremena ovdje raščlanjivati pogubnost ideologije koja pse uzdiže iznad drugih životinja i izjednačava ih sa ljudima
s druge strane
neću protestirati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7672 Re: Problem pasa lutalica
Ne uzdizem pse iznad drugih zivotinja. Ne izjednacavam ih s ljudima. No, ne mnozim ih sa nulom i za mene nisu mrtva priroda.Black swan wrote:nemam vremena ovdje raščlanjivati pogubnost ideologije koja pse uzdiže iznad drugih životinja i izjednačava ih sa ljudima
s druge strane
neću protestirati
Ovo ''pas bez vlasnika nema svoja prava i treba se humano uspavati''...podsjeti me na Django Unchained....tako nekako su i za crnce zborili.
Da im nije mjesto na ulicama - slazem se, ali ovo da nema prava - to mi nekako grubo zvuci. Da li to znaci da ni vuk ili lisica u sumi nemaju svoja prava, jer nemaju vlasnika? Tuzno je ubiti zivotinju, jer nema vlasnika. I nemoj odmah da skaces, nema to veze s tobom. Ne volim da se ubija bilo sta, pa tako ni psi.
Ne mrzim ni ptice. Cak sta vise, imam nimfu u stanu. Ispricamo se s vremena na vrijeme
Hm, pa ima i golubova koje prave stetu nekim ljudima, sve im useru, ali to ne znaci da su svi golubovi takvi. Tako i sa psima. Sigurno je da je manjina onih koji su agresivni i napadaju, ali su osudjeni svi. Mene nije jos napao pas ni u kojem dijelu grada (sto ne znaci da necu naletjeti na nekog kabadahiju). Hocu samo reci da ne mozemo generalizovati da je sve crno ili bijelo.
- Truba
#7673 Re: Problem pasa lutalica
radije bih da mi golubovi sere balkon svaki dan
nego da su psi na ulici
nego da su psi na ulici
-
broj dva
#7674 Re: Problem pasa lutalica
-------hakazvaka wrote:Nije tacno, ne stavljam znak izmedju pasa lutalica i ljudi, nego izmedju pasa lutalica i ljudi lutalica, cigana. Ne kazem da treba potrovati normalnu bijelu djecu koja imaju roditelju, nego cigansku sirocad za koju je samo pitanje dana kada ce nekoga izbosti, zapaliti staricu i sl.L u c i f e r wrote:To što ti stavljaš znak između pasa lutalica i ljudi je samo tvoj problem.hakazvaka wrote: Vrh, tako i treba, sve ih potrovati!
Samo se nadam da ce neko od savjesnih gradjana takodjer poduzeti nesto povodom djece bez roditelja (ili sa nesavjesnim roditeljima) koja su agresivna uslijed neodgoja te zlostavljaju svoje vrsnjake.
Predlazem da upratimo u kojoj pekari kupuju hranu i tu im uvalimo otrov u kifle! Ako koje normalno dijete slucajno naleti na taj otrov, jbg, sto ga roditelji nisu bolje pazili. Za pocetak, mozemo sa ciganima krenuti, gamad smrdljiva. Ja vala autom gazim prvog sljedeceg koji mi krene sajbu oprat na semaforu!
Nadam se da nećeš početi jesti djecu kao što jedeš janjad ili imati sex sa psima kao što imaš sa ženama/muškarcima.
Mislim, ono, u nedostatku drugih rjesenja. Necemo valjda izdvajati sredstva iz budzeta kako bi sanirali problem sa njima?! Sve pobit!
Zvuci kao politicka platforma koja bi mogla proc u dobrom djelu evrope, vec vidim Urbana kako narucuje otrov iz njemacke (kvalitetan i povoljna cjena) a i kod nas sumnjam da bi se neko zestoko pobunio protiv toga...
Ali pse lutalice treba poubijat, sta ces inace sa njima - pustiti ih da se razmnozavaju ? Odvesti kuci ? Nahraniti jednom sedmicno, kad se potrefi da ih vidis i imas visak kiflu (bez otrova) ? Steta sto psi placaju ljudske greske ali jebi ga, takav je svjet... a inace treba uvesti zestoke kazne svakom vlasniku psa koji napusti svog ljubimca ili ne sterilizira istog ako nije u stanju udomiti sve potomke...
- zubi