Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jasko_ba

#7526 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

http://www.avaz.ba/clanak/151791/fahrud ... -policajca
''U prisustvu policijskih službenika Policijske stanice Ilijaš i Kantonalnog veterinarskog inspektora Emina Omerspahića, Edina Ismu, fizički je napao Fahrudin Bravo, aktivist jednog od takozvanih udruženja za zaštitu životinja, nanijevši mu tjelesne ozljede u predjelu glave, vrata i drugim dijelovima tijela'', navodi se u priopćenju.
Bravo novinar E.S.H, ko god bio tolika prodana pizda. Mogao si samo malo ovaj topic i slicne pretraziti da vidis sta radi humanista sa ekipom, kakve su njihove rasprave po mrezi, kako se prosi za euro :lol:
Ima i evropskih metropola kao što su Atina, Istanbul... gdje psi, sterilisani, neagresivni i zdravi, žive po ulicama. Čak imaju i automati za hranu za pse. Zašto i mi ne bismo živjeli tako s njima.
:lol:
Image
The jan bill for Fahrudin Caki Bravo's pension fees has not been met.. He owes 3,560.00 euros but only 1629.00 has been raised. HIS DOGS DESERVE TO LIVE NOT BE THROWN OUT TO THE DOG CATCHERS..
PLEASE GIVE THIS MAN SOME HELP! NEEDS 1,931.00 to finish paying bill.. PLEASE!!
I tell Caki NO NEW DOGS!! Who am i to stop his Huge KIND HEARTED HERO? so here comes a dog in pain beyond all description i want to call him IRVING. Caki has the best loyal band of supporters of any person and we need 500 EUROS BY TOMORROW (WEDS) MORNING. You who are donating are the only thing that keeps his dogs from being kicked.
Fahrudin Caki Bravo has 3 dogs already and waiting to go to loving forever homes in Belgium. We have a start with €45 and all we need is €635 more to get these dogs out of their hellish existence and to the loved ones waiting for them. They deserve it so let's all get them to Belgium! Every little bit can help. So can praying and sharing these posts. To donate just click on the photo or title below. Thank everyone.
JThomas

#7527 Re: Problem pasa lutalica

Post by JThomas »

misliš da nije znao?
SanskiBiser

#7528 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Dodjite kod nas u Sanski Most pa vidite i ucite kako se civilizovano i u skladu sa zakonom moze rijesiti problem lutalica i napustenih pasa, samo dobra volja vlasti i udruzenja i zajednicki rad tj. pristup rjesenju problema...kod nas jos malo pa ko u Becu nivo samo da gradjani se pocnu masovnije odazivati na pozive za besplatne sterilizacije (problem su ovi sa sela) a sve za manje od godinu dana ozbiljnog rada svega PAR ljudi :lol:
https://www.facebook.com/Prijatelji-%C5 ... 4/?fref=ts
Načelnik Općine Sanski Most Mustafa Avdagić danas je sa predstavnicima Veterinarske stanice, Javnog komunalnog poduzeća (JKP) "Sana" i Udruženja "Prijatelji životinja" dogovorio novi mehanizam zajedničkog rješavanja problema pasa lutalica.
Sanski Most: Dogovoren novi mehanizam rješavanja problema pasa lutalica
Foto: Ilustracija
Sa JKP "Sana" dogovoreno je da njihovi predstavnici dva do tri puta sedmično vrše zbrinjavanje pasa lutalica, koji su bez vlasnika i da ih upućuju Veterinarskoj stanici na redovni veterinarski pregled, koji će uključivati i sterilizaciju. Za ovu svrhu Općina će Veterinarskoj stanici osigurati sredstva za izgradnju privremenog prihvatilišta, kapaciteta pet kaveza, u kojima će psi biti zbrinuti na period od 24 sata zbog stručnog nadzora.

Za nabavku medicinskog materijala, opreme, lijekova i anestetika za ovaj projekt Općina je osigurala 40.000 dolara od UNDP-a kroz projekt "Sigurna zajednica''.

Ukoliko se po isteku 24 sata ne jave vlasnici zbrinutih pasa, Vetrinarska stanica će sve sterilizirane pse proslijediti Udruženju ''Prijatelji životinja'', koji će biti zaduženi za ishranu i medicinsku zaštitu svih zbrinutih i steriliziranih pasa, uz nadzor Veterinarske stanice, do njihovog potpunog udomljavanja.

U ovu svrhu Općina će Udruženju ustupiti privremeni prihvatni centar za pse lutalice, koji se nalazi na prostoru gradske deponije na Sanskim brdima.

Uz sufinansiranje Općine i donatora iz Norveške u narednim danima je planirana rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih smještajnih kapaciteta tog prihvatnog centra.

ciste ulice... :kiss:
vješalica

#7529 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

forest gump wrote:Čuj Turalićke, kosti joj mrtve satrem :D
Nekadasnja direktorica azila Prača,sto je hranila cuke plazma keksom
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7530 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

pomozmo CAKIju da kupi novi ĐIP i kakav zaeok od par duluma su vikendicom i bazenom za pse... ćoJk osto brez kafiĆa na bjelavama preko puta Honde otjera ga GiGo zbog neplaĆenih kirija :mrgreen: pomozmo Ćojku i njegovim ljubimcima :mrgreen:
jasko_ba

#7531 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

pici wrote:pomozmo CAKIju da kupi novi ĐIP i kakav zaeok od par duluma su vikendicom i bazenom za pse... ćoJk osto brez kafiĆa na bjelavama preko puta Honde otjera ga GiGo zbog neplaĆenih kirija :mrgreen: pomozmo Ćojku i njegovim ljubimcima :mrgreen:
Tesko je stanje, nemojte tako ba. :lol:
The Story
Fahrudin Caki Bravo has at least 35 dogs in private pensions because he has saved them from the illegal dog catchers who remove the dogs and then kill them. Pensions must be paid! if they end up back on the streets, the dogs will be killed like so many others in Bosnia.
Right now the streets are being "Cleaned" because the Pope is visiting there on June 6th and he is out there saving more dogs! His pension (kennel) debt needs to be paid as the pension owners are wanting to chuck out the dogs...
"Caki" is one of the rescuers working tirelessly to save dogs in Sarajevo. He works alone, and has very little support but he has done so much to help other rescuers - now he and his dogs really, really need our assistance!
Caki (he's the one in the red shirt in the images if you click through) was one of the people helping the most in the terrible floods of 2014, now it's time for us to help him.
His Paypal has been blocked, so this fundraiser has funds going to Lucinda of Ruff Beginnings Paypal and they will send on the money to him via friends.
Please help! Any amount will make a difference, thank you so much!
Adriatic

#7532 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Kad pomisliš da ovaj klix ne može niže, uvijek te iznenadi.
Dogsovci obilato honoriraju, tako da ni popularizacija ovog bandita Brave, nije nešto što za klixovce predstavlja problem.
vješalica

#7533 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

a zašto je paypal mu blokiran=
SanskiBiser

#7534 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

vješalica wrote:a zašto je paypal mu blokiran=
To ne moze ni on znati nikad mu PPal nece reci oni samo mogu traziti od njega neke materijale da bi eventualno odmrznuli PPal a na osnovu onog sto traze moze skontati otprilike sta je razlog... :lol:
JThomas

#7535 Re: Problem pasa lutalica

Post by JThomas »

caaaaaaaaaaaki caki caleeeeeeeeee...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7536 Re: Problem pasa lutalica

Post by _BataZiv_0809 »

Sta kaze frajko, Dog trust ulaze milion kermi godisnje, zaposljava nase ljude (citaj i njega :D ) i zbog toga treba trpit ovo stanje :-)
hakazvaka

#7537 Re: Problem pasa lutalica

Post by hakazvaka »

@forest gump korisnik iskljucen 30 dana zbog vrijedjanja drugih korisnika.

lakse malo.
vješalica

#7538 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Zar je Turalićka na ovoj temi? Imam neki predosjećaj da jeste??? :mrgreen: :mrgreen:

Jeste da je "božija objava" da se ne komentira rad moderacije,ali forumaš je samo dao komentar na izjavu Turalićke u javnom istupu,a ne u forumskom komentaru...
hakazvaka wrote:
@forest gump korisnik iskljucen 30 dana zbog vrijedjanja drugih korisnika.

lakse malo.
vješalica

#7539 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Lik i (ne)djelo... :mrgreen:
Upraviteljica azila u Prači Amela Turalić dobila otkaz, aktivisti tvrde da je napravila ‘koncentracioni logor’ za pse
http://www.bh-index.com/upraviteljica-a ... or-za-pse/

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... bila-otkaz
Nanananana

#7540 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Zenu napali psi, komentari clanova grupe Av-Mau kao i za ocekivati...
Image
vješalica wrote:Zar je Turalićka na ovoj temi? Imam neki predosjećaj da jeste???

Jeste da je "božija objava" da se ne komentira rad moderacije,ali forumaš je samo dao komentar na izjavu Turalićke u javnom istupu,a ne u forumskom komentaru...
Mozda je mislio da sam ja Turalicka. :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7541 Re: Problem pasa lutalica

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Komentarisanje, osporavanje, protivljenje....radu administracije.” -14 dana-
» vješalica

Ostali, vratimo se TEMI. Hvala.
pakica_

#7542 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

vješalica wrote:Lik i (ne)djelo... :mrgreen:
Upraviteljica azila u Prači Amela Turalić dobila otkaz, aktivisti tvrde da je napravila ‘koncentracioni logor’ za pse

I zbog ovog sto ljudima rekoh kako jes' (i nervira me sto mi pisu pakica k'o prezime :lol: ) me banovala sa av mau grupe kmeeee
Tamo idioti i dalje placaju clanarinu 2 KM a ko pita gdje idu sredstva, i on popusi ban sa pomenute fejs grupe :lol: :lol:
MJAU - da

#7543 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:
vješalica wrote:Lik i (ne)djelo... :mrgreen:

I zbog ovog sto ljudima rekoh kako jes' (i nervira me sto mi pisu pakica k'o prezime :lol: ) me banovala sa av mau grupe kmeeee
Tamo idioti i dalje placaju clanarinu 2 KM a ko pita gdje idu sredstva, i on popusi ban sa pomenute fejs grupe :lol: :lol:

:lol: :lol:
A kad ćeš ti osvanuti na portalu, jbg, ti se slomi, a niko ni mukajet koliko i šta spasiš. A brat bratu, jedina normalna. :-D
bluerapsody

#7544 Re: Problem pasa lutalica

Post by bluerapsody »

Ja u svom naselju ima skoro godinu dana ne smijem 200 metara pjeske hodati do Konzuma , jer jako je puno lutalica .Imala sam pse i volim ih ali ovih lutalica se zaista bojim kad naidje copor i podju onako rezati.Drugi problem je takodjer sto pred zzgradom ima jako puno macaka medju njima i jedno malo mace koje hranimo kako ko moze :) :D .Neki dan sam posla da udjem u haustor kad copor pasa se mota samo sam nekako uspjela uzeti ono mace koje se naslo samo tu i privremeno ga unijeti u haustor a iza ledja mi rezi copor pasa i jedva sam uspjela zatvoriti vrata.Takodjer od tih lutalica iza ponoci nemoguce je zaspati :twisted: :twisted: :twisted: toliko pocnu svaku noc da laju da je to nenormalno i satima znaju tako da laju u nedogled...Jednu poznanicu iz naselja koja inace je hranila i te pse napali su je i izujedali po nogama curu usivali u Hitnoj .Baku od komsinice koja je nosila uz sebe stap prisli joj psi rezeci sreca neka raja ih je potjerala, pa zamislite strah te starice koja se mora bojati da psi pogresno ne protumace zato sto ona nosi stap???Meni je zao lutalica, oni su najmanje krivi, pogotovo kucici koji propate od neljudi koji ih truju, dave, tuku, udaraju i njih i odrasle pse.Nadam se da ce se nesto poceti rjesavati barem aktivna kastracija tih pasa .Ja npr naidjem na divne lutalice, pridju i pomazim ih vidi se na njima da su zeljni paznje i da ih neko udomi, ali sa druge strane ima jako mnogo agresivnih dzukaca koji ce svaki nas potez protumaciti pogresno i napasti pa kud cete dalje kad napadaju i kad vide da otvarate kisobran?? :twisted: :twisted: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
__Phoenix__

#7545 Re: Problem pasa lutalica

Post by __Phoenix__ »

Ranije su manja djeca sama išla u školu, osim prvih mjesec dva kad ih je neko vodio kao prvačiće, danas bez odrasle osobe mnogi ne smiju...
haos1

#7546 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

bluerapsody wrote:Ja u svom naselju ima skoro godinu dana ne smijem 200 metara pjeske hodati do Konzuma , jer jako je puno lutalica .Imala sam pse i volim ih ali ovih lutalica se zaista bojim kad naidje copor i podju onako rezati.Drugi problem je takodjer sto pred zzgradom ima jako puno macaka medju njima i jedno malo mace koje hranimo kako ko moze :) :D .Neki dan sam posla da udjem u haustor kad copor pasa se mota samo sam nekako uspjela uzeti ono mace koje se naslo samo tu i privremeno ga unijeti u haustor a iza ledja mi rezi copor pasa i jedva sam uspjela zatvoriti vrata.Takodjer od tih lutalica iza ponoci nemoguce je zaspati :twisted: :twisted: :twisted: toliko pocnu svaku noc da laju da je to nenormalno i satima znaju tako da laju u nedogled...Jednu poznanicu iz naselja koja inace je hranila i te pse napali su je i izujedali po nogama curu usivali u Hitnoj .Baku od komsinice koja je nosila uz sebe stap prisli joj psi rezeci sreca neka raja ih je potjerala, pa zamislite strah te starice koja se mora bojati da psi pogresno ne protumace zato sto ona nosi stap???Meni je zao lutalica, oni su najmanje krivi, pogotovo kucici koji propate od neljudi koji ih truju, dave, tuku, udaraju i njih i odrasle pse.Nadam se da ce se nesto poceti rjesavati barem aktivna kastracija tih pasa .Ja npr naidjem na divne lutalice, pridju i pomazim ih vidi se na njima da su zeljni paznje i da ih neko udomi, ali sa druge strane ima jako mnogo agresivnih dzukaca koji ce svaki nas potez protumaciti pogresno i napasti pa kud cete dalje kad napadaju i kad vide da otvarate kisobran?? :twisted: :twisted: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
prijavi nadleznima. ili uzmi stvar u svoje ruke, ne znam šta drugo da ti kažem. :mastakazes:
Zastozato

#7548 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Svaka cast za ovaj potez. Kamo srece da i kod nas u Sarajevu obustave nastavu u svim skolama dok se problem ne rijesi. Cini mi se da je bila pokrenuta inicijativa da se bojkotuje skola u sarajevskom kantonu zbog pasa lutalica, a onda se sve smirilo. Siguran sam da bi tako nesto dalo rezultata.
glockov kolac

#7549 Re: Problem pasa lutalica

Post by glockov kolac »

Svaki put kad čujem europske integracije i slična sranja, sjetim se da ova i dosadašnje vlasti, bez obzira na nivo, nisu sposobne ukloniti pse lutalice sa ulice, a hoće u Europu...
L u c i f e r

#7550 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Po mom mišljenju bi ova inicijativa dala najbolje rezultate:

Image
Locked