Problem pasa lutalica
- KB9
#7326 Re: Problem pasa lutalica
tako ce jos malo i neku osobu, samo polako 
- nadžak
#7327 Re: Problem pasa lutalica
Pa bilo je toga kamara, u početku smo se nadali da će to bit razlog da se konačno nešto napravi ali nismo mi ta sorta. Hebo majku koje smo mi spodobe od ljudi. kako ove nakarade što SVE rade za ove džukele, tako i mi na "ovoj" strani koji NIŠTA ne rade da se od tih džukela zaštitimo! Ja prvi pa onda dalje...KB9 wrote:tako ce jos malo i neku osobu, samo polako
- KB9
#7328 Re: Problem pasa lutalica
nisam upoznat da je kod nas bio slucaj gdje je copor pasa ubio neku osobu, nije valjda stvarno bio?nadžak wrote:Pa bilo je toga kamara, u početku smo se nadali da će to bit razlog da se konačno nešto napravi ali nismo mi ta sorta. Hebo majku koje smo mi spodobe od ljudi. kako ove nakarade što SVE rade za ove džukele, tako i mi na "ovoj" strani koji NIŠTA ne rade da se od tih džukela zaštitimo! Ja prvi pa onda dalje...KB9 wrote:tako ce jos malo i neku osobu, samo polako
- nadžak
#7329 Re: Problem pasa lutalica
Bilo je da su ljudi stradavali kao posljedica tog napada, recimo indirektno. U Travniku je djevojčica stradala od auta bježeči od kerova istrčala na cestu.KB9 wrote:nisam upoznat da je kod nas bio slucaj gdje je copor pasa ubio neku osobu, nije valjda stvarno bio?nadžak wrote:Pa bilo je toga kamara, u početku smo se nadali da će to bit razlog da se konačno nešto napravi ali nismo mi ta sorta. Hebo majku koje smo mi spodobe od ljudi. kako ove nakarade što SVE rade za ove džukele, tako i mi na "ovoj" strani koji NIŠTA ne rade da se od tih džukela zaštitimo! Ja prvi pa onda dalje...KB9 wrote:tako ce jos malo i neku osobu, samo polako
Čovjek je umro od srčanog udara nakon napada pasa itd...
- All Apologies
#7330 Re: Problem pasa lutalica
Jest, bilo je tih skucajeva, pa bila je i ona mala sto dobi dijabetes od straha, ali sve se o tome koji dan prica i nikom nista. Jadna porodica koju je zadesila takva nesreca i et, na tome se zavrsi. Ne znam ko je gori, oni sto vise vole "tuzne, male okice" ili narod koji nista ne cini po tom pitanju 
-
Zastozato
#7331 Re: Problem pasa lutalica
Mislim da smo upravo mi pasivni posmatraci najgori, bez obzira sto se zalazemo da psi budu sklonjeni sa ulica. Pasivnost (lijenost) jer gora nego bolest.All Apologies wrote:Jest, bilo je tih skucajeva, pa bila je i ona mala sto dobi dijabetes od straha, ali sve se o tome koji dan prica i nikom nista. Jadna porodica koju je zadesila takva nesreca i et, na tome se zavrsi. Ne znam ko je gori, oni sto vise vole "tuzne, male okice" ili narod koji nista ne cini po tom pitanju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7332 Re: Problem pasa lutalica
da ih satarom ganjam po cesti???
ne znam sto raditi
da se molim temperaturi od minus 70 jednu nocu
to mi ga dodje na isto kao pokusavati nesto javnim organima pisati da rade svoj poso
mozda treba platiti kakve muskarce da budu momci ovim iz dog trast
valjda tada nece imati vremena braniti ulicne divlje zvijeri
ne znam sto raditi
da se molim temperaturi od minus 70 jednu nocu
to mi ga dodje na isto kao pokusavati nesto javnim organima pisati da rade svoj poso
mozda treba platiti kakve muskarce da budu momci ovim iz dog trast
valjda tada nece imati vremena braniti ulicne divlje zvijeri
-
Zastozato
#7333 Re: Problem pasa lutalica
Sjecam se da su skole bile spremne na bojkot nastave dok se psi ne sklone sa ulica. Mi ostali ih mozemo pomoci, dati neku vrstu podrske, mirne proteste ili tako nesto. Nije normalno da psi u coporima hodaju ulicama i napadaju gradjane, raznose smece, da ne nabrajam. Ono sto mi trazimo je sasvim normalno na naprednom zapadu i u cijelom civilizovanom svijetu, a to je ulice bez pasa lutalica.
- jasko_ba
#7334 Re: Problem pasa lutalica
Dok se ovo dole ne uvede u zakon, kao sto je trebalo, prije nego su zaprijetili britanski ambasador, dogs trust i njihovi podanici, nista se nece konkretno rijesiti, nazalost.
Nakon što je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja i mogućnost eutanazije napuštenih pasa u roku od 15 dana boravka u azilu, čeka se odluka Doma naroda.
- All Apologies
#7335 Re: Problem pasa lutalica
Naravno, svi se zalimo, ali niko nece da bude taj koji ce npr da organizuje te mirne proteste. Vjerujem da cak i kada bi se nasao neko takav ili grupica ambicioznih ljudi da bi ih svi odobravali u pricama, ali veoma mali dio je onih koji bi se pojavili i sudjelovali u protestima. S druge strane pristalice raznih organizacija koje braneci pascad zaradjuju su bolje organizovane i poletnije u takvim aktivnostima pa bi ugusile svaki takav pokusaj protesta u samom pocetku. Nas narod bi izasao na proteste samo kad bi mu se obecala koja marka, a i to bi vecina dosla, uslikala se koji put, uzela pare i otisla, a drugi nek se bori za njihova prava. Zato nam i jest ovako kako jest, ne samo u vezi pasa nego i svih drugih stvari u ovoj nakaradnoj drzavi.
- Tesla10
#7336 Re: Problem pasa lutalica
Prije pet minuta sam imao bliski susret sa našom domaćom vrstom "bosniakus paščarius". Malo je falilo da u bolnici završim. Hvala Bogu tu je bio jedan parking gdje sam im utekao. Da ga nije bilo ja bih sad pisao iz bolnice sigurno...
Hvala ovim putem parkingu
.
Hvala ovim putem parkingu
-
Drinski
#7337 Re: Problem pasa lutalica
Da su te ujele, mogo si dobiti i odstetu.Tesla10 wrote:Prije pet minuta sam imao bliski susret sa našom domaćom vrstom "bosniakus paščarius". Malo je falilo da u bolnici završim. Hvala Bogu tu je bio jedan parking gdje sam im utekao. Da ga nije bilo ja bih sad pisao iz bolnice sigurno...
Hvala ovim putem parkingu.
- Bianconeri1988
#7338 Re: Problem pasa lutalica
U mojoj ulici ih ima nekoliko i ove dvije drugarice me stalno zovu kad hoce ili trebaju proci mojom ulicom da prosetam s njima da je ne napadnu.
Ovoj jednoj torbu rastrgali, a sto je najgore pojedine komsije ih hrane i paze, a ulica sva prljava od njihovog izmeta i vrsenja nuzde.
Jedan komsija je cak imao belaja sa ovim drugim jer je napao cuke i htio da ih otjera.
Ovoj jednoj torbu rastrgali, a sto je najgore pojedine komsije ih hrane i paze, a ulica sva prljava od njihovog izmeta i vrsenja nuzde.
Jedan komsija je cak imao belaja sa ovim drugim jer je napao cuke i htio da ih otjera.
- simonese
#7339 Re: Problem pasa lutalica
stociranje,hladnoBianconeri1988 wrote:U mojoj ulici ih ima nekoliko i ove dvije drugarice me stalno zovu kad hoce ili trebaju proci mojom ulicom da prosetam s njima da je ne napadnu.
- Bianconeri1988
#7340 Re: Problem pasa lutalica
Nemoguće, razlika u godinama je 35 u korist ovog što brani pseta.
Ima i ovaj jedan koji je licemjeran, barem meni, ove starije cuke tjera, tj. mrška i ganja ih, a ovog jednog najmlađeg stalno potajno hrani, ja ga jednom ufatio.
Ima i ovaj jedan koji je licemjeran, barem meni, ove starije cuke tjera, tj. mrška i ganja ih, a ovog jednog najmlađeg stalno potajno hrani, ja ga jednom ufatio.
-
Zastozato
#7341 Re: Problem pasa lutalica
Da li ovi iz Zavoda jos uvijek hvataju pse? U mojoj ulici 6 novih psica, a uskoro bi ih moglo biti vise. Odavno nisu nikog napali, godinama su tu. Ne znam sta bi uradio kad bi mene napao, ali gledao bih da ga se rijesim, snasao bih se nekako.
-
BIONA
#7342 Re: Problem pasa lutalica
Mislim da nista ne rade, jer na svakom cosku vidim novu pascad. Neki dan sam vidjela kod Narodnog pozorista copor od 20 pasa
tragikomicno je bilo gledati ljude kako se sklanjaju kada su ih skuzili. Ja ne smijem ni da zamislim sta bi se desilo da tih 20 pasa napadne neku odraslu osobu ili dijete

-
nelle_tz
#7343 Re: Problem pasa lutalica
zenu na Cengic Vili napao copor
Slika objave
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57182EFA
a komentari na fb gdje izvjesni Mersudin N. vrijedja zenu govoreci da je to izmislila jer je izgubila na kladionici
link
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Slika objave
a komentari na fb gdje izvjesni Mersudin N. vrijedja zenu govoreci da je to izmislila jer je izgubila na kladionici
link
- Truba
#7344 Re: Problem pasa lutalica
pogledaj lujke, šta još gore da kažem za jednu takvu žensku osobu
Alma Bajrić
ja definitivno tvrdim da ni jedan pas ne ujeda bezveze iz zabave. To je reakcija na krkane koji ih sutaju, tjeraju, gadjaju i sl. Zene cim ugledaju lutalicu pocnu bez razloga mahati tasnama. I naravno psi zapamte zlo u ljudima i ponekad strada stvarno neduzan predstavnik nase rase.
LIVES IN HAMBURG
pa jesu li ti ljudi normalni
kad idem na teren u 5 ujutro ispred zgrade s čakijom se probijam... strah me pasa koji su preko dana umiljati psići
ja fakat ne znam kakva je to veza između žena i cuka...
neki dan mi javljaju moji da se vratila s paščetom jedna što je u dalmaciju otišla da živi s momkom ( ljubav iz mladosti sreli se nakon 20 godina bla bla)
noga izgleda dovela psa u stan

Alma Bajrić
ja definitivno tvrdim da ni jedan pas ne ujeda bezveze iz zabave. To je reakcija na krkane koji ih sutaju, tjeraju, gadjaju i sl. Zene cim ugledaju lutalicu pocnu bez razloga mahati tasnama. I naravno psi zapamte zlo u ljudima i ponekad strada stvarno neduzan predstavnik nase rase.
LIVES IN HAMBURG
kad idem na teren u 5 ujutro ispred zgrade s čakijom se probijam... strah me pasa koji su preko dana umiljati psići
ja fakat ne znam kakva je to veza između žena i cuka...
neki dan mi javljaju moji da se vratila s paščetom jedna što je u dalmaciju otišla da živi s momkom ( ljubav iz mladosti sreli se nakon 20 godina bla bla)
noga izgleda dovela psa u stan
- jasko_ba
#7345 Re: Problem pasa lutalica
To ko otkrije, ide za Nobela prijava odmah.Black swan wrote:ja fakat ne znam kakva je to veza između žena i cuka...
Jebo mater, ne bih se nimalo iznenadio da Caki i kompanija nesto od ovog i ucine. Nevjerovatna agresivnost tih "ljubitelja kerova" u zadnje vrijeme kad im neko pokvari FB idilu.

-
AmirBaa
#7346 Re: Problem pasa lutalica
Sad se zajebah pa procitah komentare...pa jel moguce da sam ja stvarno okruzen ovakvim ljudima? Pa dobro nam nije i gore kakvih sve poremecenih osoba ima u ,,komsiluku" :nelle_tz wrote:zenu na Cengic Vili napao copor
Slika objave
link
-"ma to lazu primitivci,pas ne dira bez razloga ali to primitivci nikako da ujkapiraju"
-"Kad pas ujede rana prodje, kad covjek ujede, rana ti ostane sve do smrti."
- "Sa psima sam citav zivot Kada napisu napao me copor pasa nide veze Draga gospodo da vas je napao ne bi vi saada tipkali po svom profilu Ako pas zalaje odma je napad Ne kazem da nema napada ali u zadnje vrijeme stalno citam napao ovde napao onde a nigdje ni ogrebotine"
- "Tačno drug,ima svašta,ali koliko ih izujedaše Cum prazan wink emoticon,više ima rana od noževa i sl.ali to nije važno"
- "Sta je puta u zenici neki medijski portal objavio clanak da je pas lutalica nekoga napao i ujeo, kad pogledas sliku, jedva se vidi tackica na tijelu, toliko o napadu ulicnih pasa."
-
BIONA
#7347 Re: Problem pasa lutalica
- Truba
#7348 Re: Problem pasa lutalica
jucer na stanici cura ceka tramvaj i miluje dvije cuke ruke joj lizujasko_ba wrote:To ko otkrije, ide za Nobela prijava odmah.Black swan wrote:ja fakat ne znam kakva je to veza između žena i cuka...![]()
Jebo mater, ne bih se nimalo iznenadio da Caki i kompanija nesto od ovog i ucine. Nevjerovatna agresivnost tih "ljubitelja kerova" u zadnje vrijeme kad im neko pokvari FB idilu.
ne zele da se ljube sa svakim a često vidim kako im lizu usne kad ih ljube
- Truba
#7349 Re: Problem pasa lutalica
treba imati muda i roknut psaBIONA wrote:koje su to dijagnoze....i mi njima dozvoljavamo da nas drze pod opsadom doslovno...
ja nemam niti to volim
zato placam porez...isto kao i za druge ljudske devijacije
i ubijanje pasa je ponekad potrebno
-
sizifinho
#7350 Re: Problem pasa lutalica
Problem je u tom što vi mislite da će uklanjanje pasa smanjiti broj pasa na ulicama. Paradoksalno ali neće. Bez odgoja i obrazovanja stanovništva ništa nema. Bez rigoroznih kazni nečipovanih pasa, bez JOŠ rigoroznijih kazni ljudi koji su napustili pse jope ništa nema.
Bez kažnjavanja okrutnih prema životinjama, opet... ništa nema.
Pun klinac problema a nigdje rješenja. Kao što sam pričao prije godinu, godinu i po, sve što će se desiti je da će ogorčeni pisati po forumu i to je to. Ne znam, da meni toliko smetaju psi kao nekim do sad bih organizovao kakvo skupljanje ili nešto.
Ali eto, valjda je lakše tipkati ovdje o problemu nego rješavati ga.
Čast izuzecima, naravno
Bez kažnjavanja okrutnih prema životinjama, opet... ništa nema.
Pun klinac problema a nigdje rješenja. Kao što sam pričao prije godinu, godinu i po, sve što će se desiti je da će ogorčeni pisati po forumu i to je to. Ne znam, da meni toliko smetaju psi kao nekim do sad bih organizovao kakvo skupljanje ili nešto.
Ali eto, valjda je lakše tipkati ovdje o problemu nego rješavati ga.
Čast izuzecima, naravno