E ovo se može popraviti, samo pisati urednicima da ti psi ustvari čuvaju zgrade.Margita81 wrote: Jel ti beugodno kad na slikama i putopisima iz tvog grada uvijek su spomenuti i copori lutalica kao jedno od glavnih znacoajki zaostale, neuredjene i nazadne sredine.
Problem pasa lutalica
- Ridjobrki
#4676 Re: Problem pasa lutalica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4677 Re: Problem pasa lutalica
Ridjobrki wrote:pici wrote:ovĐŽe ni Malj ne pomaže![]()
Piše: Sandra Ilievski
Kako se igraju? Socijalizirani i stabilni psi sami se dogovore
Nakon intenzivnijeg ugriza slijedi naklon koji odašilje poruku koja znači otprilike: “oprosti što sam te prejako ugrizao, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta”
ne mogu dalje...užasno se osječam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Onda ovaj mrdne šapom i repom: "Reci matere mi"
A ovaj zacvili "Matere mi"
Hajde da se durimo

- Ridjobrki
#4678 Re: Problem pasa lutalica
"Oprosti što su ti zamalo oči ispale, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta"pici wrote:
Hajde da se durimo![]()
![]()
![]()
![]()
- Pryda
#4679 Re: Problem pasa lutalica
Nece ti nista odgovoriti, vjesto izbjegavaju svako konkretno pitanje. Sastavis im roman oni se uhvate jedne recenice za koju mogu dati neke poluargumente ostalo ignorisu. I to sto odgovare je u stilu 'nisam rekla da ujeda, nego da laje'.Margita81 wrote:Uzivam kad se neznalice i ignorante postavlja na njihovo mjesto daMJAU - da wrote:Ti uživaš kad neko nekom na ličnoj osnovi nešto odgovori. .toliko o tebi. A gdje sam to ja napisala da je psima mjesto na ulici? Ali, kad su već tu, za ubijanje zdravih pasa nisam i šta vama tu nije jasno.![]()
A sta bi ti uradila sa zdravim psima koji lutaju gradom? Ostavila ih na ulici? Humano ti je ovo sad npr ovoliki snijeg i oni vani?
Jel ti beugodno kad na slikama i putopisima iz tvog grada uvijek su spomenuti i copori lutalica kao jedno od glavnih znacoajki zaostale, neuredjene i nazadne sredine.
-
Margita81
#4680 Re: Problem pasa lutalica
Da, ustvari sama drzava osigurava copor na svakih par ulazaRidjobrki wrote:E ovo se može popraviti, samo pisati urednicima da ti psi ustvari čuvaju zgrade.Margita81 wrote: Jel ti beugodno kad na slikama i putopisima iz tvog grada uvijek su spomenuti i copori lutalica kao jedno od glavnih znacoajki zaostale, neuredjene i nazadne sredine.
- MJAU - da
#4681 Re: Problem pasa lutalica
Čitate li vi postove uopšte...
-
haos1
#4682 Re: Problem pasa lutalica
pa mene su zamalo tri puta pojeli. i eto prvi pas koji me ujeo bio je zdrav i jel to znaci da ga treba pustiti da ujeda samo zato sto je zdrav?MJAU - da wrote: A gdje sam to ja napisala da je psima mjesto na ulici? Ali, kad su već tu, za ubijanje zdravih pasa nisam i šta vama tu nije jasno.
- MJAU - da
#4683 Re: Problem pasa lutalica
Ma ne. Pod zdravim mislim i da je u glavi dobar, znači, da nije agresivan.
- MJAU - da
#4684 Re: Problem pasa lutalica
Dijagnoza za takve kao ti je nedostatak hronične empatije i ljubavi prema živim bićima, a mržnja prema onima koji vole životinje samo govori na kojem ste nivou svijesti.Naslovnica wrote:Dijagnoza za ove stuhe je hronična nejebica i nedostatak nadasve kvalitetne qrčine da im izbije kerove iz glave.Ridjobrki wrote:"Oprosti što su ti zamalo oči ispale, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta"pici wrote:
Hajde da se durimo![]()
![]()
![]()
![]()
Ove što maze i glade pse su sve na isti kalup.
Nek' mi gospon-dame ne zamere...
- CherryLips
#4685 Re: Problem pasa lutalica
Ne znam o kojem se nivou svjesti ovdje govori. Ne razumijem da su psi bitni ali mačke nisu. Zašto niko ne diže buku kad se pomori hiljade miševa deratizacijom grada. Mislim,i to su životinje. Nervira me priča o jedinoj bitnosti pasa u svemu ovome.
Mačke nema ni za lijeka,psi su uništili cijeli jedan sistem.
Imam i ja čopor oko zgrade koji "čuva" nas sretnike koji tu žive i svaki put kad sa malim izadjem vani,srce mi je u petama jer ne znam kad ce nekom od njih puknuti u glavi i djetetu mi priuštiti traumu do kraja života. Ne znam ko normalan može reći da treba kupiti samo agresivne pse. Ko biva nije do sad nikog ugrizao pa neće ni ubuduće.
Imam i ja čopor oko zgrade koji "čuva" nas sretnike koji tu žive i svaki put kad sa malim izadjem vani,srce mi je u petama jer ne znam kad ce nekom od njih puknuti u glavi i djetetu mi priuštiti traumu do kraja života. Ne znam ko normalan može reći da treba kupiti samo agresivne pse. Ko biva nije do sad nikog ugrizao pa neće ni ubuduće.
- MJAU - da
#4686 Re: Problem pasa lutalica
Pazi, mačke su posebna ljubav moja lično, a najveća među životinjama. Pas mi je macu udavio jednu što sam hranila i NE MRZIM GA, dva dana sam bila ljuta, treći dan nisam, jer je to priroda. Psi ispred moje zgrade nikad nikog nisu DOTAKLI, pa opet smetaju? O tom nivou svijesti pričam. Komšija mrzi komšiju koji ima ljubimca, jer mu nije jasno kako može psa držati u kući.
Ja ponavljam, rješenje je u usvajanju eutanazije, ali pse zdrave, kao ove ispred moje zgrade ne treba ubijati, sami će umrijeti. ostalima dati šansu za udomljenje, ako ih niko neće takođe autanizirati, osim ako se neko od ovih zaštitara ne sjeti da lova koju svi zgrću od donacija treba biti usmjerena u prihvatilišta. Apsolutno nisam za stav da država finasira azile, pored gladnih i nezaposlenih ljudi.
Ja ponavljam, rješenje je u usvajanju eutanazije, ali pse zdrave, kao ove ispred moje zgrade ne treba ubijati, sami će umrijeti. ostalima dati šansu za udomljenje, ako ih niko neće takođe autanizirati, osim ako se neko od ovih zaštitara ne sjeti da lova koju svi zgrću od donacija treba biti usmjerena u prihvatilišta. Apsolutno nisam za stav da država finasira azile, pored gladnih i nezaposlenih ljudi.
-
Nanananana
#4687 Re: Problem pasa lutalica
U potpunosti se slazem. Zasto se ne bore za prava zivotinja u "Pionirskoj dolini"? Zar je normalno da se poni drzi u kavezu 2x2? Ne bore se za njihova prava jer od toga nemaju nista, a od lutalica idu pare kao djeca iz skole.CherryLips wrote:Ne znam o kojem se nivou svjesti ovdje govori. Ne razumijem da su psi bitni ali mačke nisu. Zašto niko ne diže buku kad se pomori hiljade miševa deratizacijom grada. Mislim,i to su životinje. Nervira me priča o jedinoj bitnosti pasa u svemu ovome.
-
benjamin1992
#4688 Re: Problem pasa lutalica
Da nije ovih Av-Av, dog trust i ostalih debila, problem bi se rijesio za max 3-4 dana. 'naci, proglasis policijski sat na podrucju opstine stari grad i centar sa nedjelje na ponedjeljak izmedju 1 i 4 ujutru. Zovnes par lovackih udruzenja, i hajmo, rokaj. Od carsije prema bistriku na jednu stranu, ovi drugi prema sedreniku, jedni od trznice do marin dvora, malo po breci i bjelavama i gotovo. Postupak ponovit za ostale opstine u kantonu i cica mica gotova prica. Znaci trebaju ti lovci, par drotova da hapsi ove sto bi pokusali sklanjat kerove, jedan kamion za leseve i cisterna da sapere ulice. Nemam pojma kolko kosta metak, al' eto nek je jedan oko pola marke... Podmiris lovce, i ostalu pratecu opremu, rijesen problem za 20 milja. Utopija. (Mozda i nije, samo cekamo da padne mrtva glava, pa mozda i dozivimo ovaj scenario).
- MJAU - da
#4689 Re: Problem pasa lutalica
Nanananana wrote:U potpunosti se slazem. Zasto se ne bore za prava zivotinja u "Pionirskoj dolini"? Zar je normalno da se poni drzi u kavezu 2x2? Ne bore se za njihova prava jer od toga nemaju nista, a od lutalica idu pare kao djeca iz skole.CherryLips wrote:Ne znam o kojem se nivou svjesti ovdje govori. Ne razumijem da su psi bitni ali mačke nisu. Zašto niko ne diže buku kad se pomori hiljade miševa deratizacijom grada. Mislim,i to su životinje. Nervira me priča o jedinoj bitnosti pasa u svemu ovome.
Znaš li ti gdje je najstariji ZOO u Evropi otvoren?
-
Nanananana
#4690 Re: Problem pasa lutalica
Kakve to ima veze? Kad se mogu potpisivati peticije protiv sintera sto se onda ne napravi peticija protiv malih stanista za zivotinje?MJAU - da wrote:Znaš li ti gdje je najstariji ZOO u Evropi otvoren?
Da ih interesuju te zivotinje (jer se kao bore za prava zivotinja) napravili bi im normalna stanista , pa bio najstariji zoo u Evropi ili najnoviji.
- MJAU - da
#4691 Re: Problem pasa lutalica
A, ti pričaš o lažnim zaštitarima. OK. slažem se u potpunosti.
-
pakica_
#4692 Re: Problem pasa lutalica
Pakica svoje kerove tu nije izvela makar godinu dana. A i ako odemo, a poseru se, to bude popakovano u kesice o baceno u smece..Pryda wrote:Nanananana wrote:
Slazem se, pogotovo kad dovedu pse kod 2. gimnazije, pa ih puste da rade sta hoce. Haos![]()
Pakica ti je jedna od tih, nekad davno su tu bili i znakovi zabranjeno za pse ali..
Pakica je pro eutanazije (ali eutanazije sa ketaminom i t61, ne domestosom, varkinom, rivanolom i sl. I prije nego pocnete ismijavati, da, rade to!) agresivnih, starih, neizljecivo bolesnih pasa i smjestaj potencijalno udomljivih u azile, pansione, gdje bilo, jer ni meni nije drago da su na ulici medju idiotima koji ih zlostavljaju, tamo gdje ih auta udaraju i stajaznam. Dakle cilj je isti i meni i vama- ulice bez kerova, samo nam je razlog drugaciji, a Boga mi i nacin
- MJAU - da
#4693 Re: Problem pasa lutalica
Pakice, pod eutanazijom ja mislim pravu humanu eutanaziju. Strašno mi i kad pomislim, ali eto 21. vijek, vidi gdje smo stigli, tj. nigdje... ubijamo bića koja smo kreirali da nam budu sluge, jednog dana ćemo i ljude tako od kojih nemamo koristi... strašno i previše....

- Bambi_na_kofeinu
#4694 Re: Problem pasa lutalica
Ubijamo životinje koje jedemo.MJAU - da wrote:Pakice, pod eutanazijom ja mislim pravu humanu eutanaziju. Strašno mi i kad pomislim, ali eto 21. vijek, vidi gdje smo stigli, tj. nigdje... ubijamo bića koja smo kreirali da nam budu sluge, jednog dana ćemo i ljude tako od kojih nemamo koristi... strašno i previše....![]()
![]()
Ubijamo životinje koje smatramo štetočinama i prenosiocima zaraze.
Ubijamo životinje koje štete usjevima.
Ubijamo životinje na kojima vršimo eksperimente.
Životinje se međusobno ubijaju zbog hrane.
Životinje se međusobno ubijaju kada su ugrožene.
Nismo stigli nidokle gdje nismo bili.
Pakice ako je istina to za domestost to j grozno.
Ali što se tiče šeranja fotki šintora niste ništa bolji od ove kompanije ovdje koja razvlači slike cura koje štite pse.
-
pakica_
#4695 Re: Problem pasa lutalica
Istina je, itekako.. U praci se "eutanazija" vrsila koktelom rivanola i varkine i s tim su se psima punila pluca, a sad im ubrizgavaju slicne sadrzaje u venu.. Lakse kupiti paket domestosa za cvaju, a knjiziti svaku spricu kao da su dal ketamin i t61.. A slike su serovane cisto da se zna da nisu isprepadani kao sto pojedinci misleBambi_na_kofeinu wrote:Ubijamo životinje koje jedemo.MJAU - da wrote:Pakice, pod eutanazijom ja mislim pravu humanu eutanaziju. Strašno mi i kad pomislim, ali eto 21. vijek, vidi gdje smo stigli, tj. nigdje... ubijamo bića koja smo kreirali da nam budu sluge, jednog dana ćemo i ljude tako od kojih nemamo koristi... strašno i previše....![]()
![]()
Ubijamo životinje koje smatramo štetočinama i prenosiocima zaraze.
Ubijamo životinje koje štete usjevima.
Ubijamo životinje na kojima vršimo eksperimente.
Životinje se međusobno ubijaju zbog hrane.
Životinje se međusobno ubijaju kada su ugrožene.
Nismo stigli nidokle gdje nismo bili.
Pakice ako je istina to za domestost to j grozno.
Ali što se tiče šeranja fotki šintora niste ništa bolji od ove kompanije ovdje koja razvlači slike cura koje štite pse.
- CherryLips
#4696 Re: Problem pasa lutalica
To sto si stavila sliku jednog rmpalije ne znaci da su svi isti. Kao i sto ja vjerujem da ima i pravih ljubitelja i zastitnika pasa i da nisu svi ludjaci i ludjakinje sa dijagnozom i zadnjim namjerama (čitaj -zaradom)
- vješalica
#4697 Re: Problem pasa lutalica
azil prača jel?pakica_ wrote: Istina je, itekako.. U praci se "eutanazija" vrsila koktelom rivanola i varkine i s tim su se psima punila pluca, a sad im ubrizgavaju slicne sadrzaje u venu.. Lakse kupiti paket domestosa za cvaju, a knjiziti svaku spricu kao da su dal ketamin i t61.. A slike su serovane cisto da se zna da nisu isprepadani kao sto pojedinci misle
jel to onaj hotel gdje je vodstvo uzela idiotkinja zaštitnica životinja amela turalić?
koja se i intenzivirala po medijima kao spasiteljica?
ako je to tako,onda što pravi dušebržnici se ne angažuju po pitanju iste i javno ne iznesu njege falinke
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4698 Re: Problem pasa lutalica
Doklenaga su kucom...jel sOndra dobla donaciju za izmjestak svojih kerova na bolju lokaciju od pobjesnjeliH necivilizovaniH pucana (sitizena)
-
Naslovnica
#4699 Re: Problem pasa lutalica
Ej, super!MJAU - da wrote:Dijagnoza za takve kao ti je nedostatak hronične empatije i ljubavi prema živim bićima, a mržnja prema onima koji vole životinje samo govori na kojem ste nivou svijesti.Naslovnica wrote:Dijagnoza za ove stuhe je hronična nejebica i nedostatak nadasve kvalitetne qrčine da im izbije kerove iz glave.Ridjobrki wrote:
"Oprosti što su ti zamalo oči ispale, još uvijek se želim igrati, molim te ne odlazi, pazit ću sljedeći puta"
Ove što maze i glade pse su sve na isti kalup.
Nek' mi gospon-dame ne zamere...
Drago mi je da sam dobio potvrdu i od tebe da sam OK.
Upravo ove stuhe i pate od HRONIČNE EMPATIJE, od koje treba da se liječe.Simpatija je jedno, a hronična empatija nešto sasvim drugo.
"U psihoanalizi i psihoterapiji uopšte, empatija kao sposobnost da „budemo drugi“ jeste nesvesni kanal komunikacije terapeutovog predsvesnog i nesvesnog sa nesvesnim pacijenta. Po Frojdu, empatija je derivat procesa identifikacije sa objektom. Neki klinički psiholozi razlikuju imitativnu i projektivnu empatiju. H. A. Mari (Murray) se zalaže za primenu kritičke empatije u kliničkoj psihologiji."
Zbog nekoliko desetaka psiholoških slučajeva cijeli jedan grad je pretvoren u paščarnik.
Über Pacijentice.
- MJAU - da
#4700 Re: Problem pasa lutalica
Eto, neka si ti normalna, ostali svi ludu, ili stuhe, trebalo bi i nas eutanizirati da vi normalni možete živjeti u miru sa svojim simpatijama.