Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MJAU - da

#4376 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

:lol: :lol: :lol:
zmajadaH

#4377 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

MJAU - da wrote::lol: :lol: :lol:

:D :D :D NOTORNI LAŽOV :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako se slatko smiješ a od muke jedeš tastaturu, balavice hajde :run:
MJAU - da

#4378 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Margita81

#4379 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

:o
zmajadaH wrote:

Prije ce biti da si ti frustriran. Ohani sa boldom jadan ne bio sta ti je :p
zmajadaH

#4380 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

Margita81 wrote::o
zmajadaH wrote:

Dali si i ti ?
MJAU - da

#4381 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

ma bolan, pa ohani malo.. zapeo ko sivonja. Evo, ja ti obećavam kad budem frustrirana, dolazim ovdje da liječim frustracije na vama, pošto eto mi prostati s ulice to ne radimo na nemoćnima i slabijim od sebe.
zmajadaH

#4382 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

Senf wrote:
Margita81 wrote:
Sta fali, nece ga potrositi :D :lol:

Nije saFun :lol:
5 0 5

#4383 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

zmajadaH wrote: Da imamo političare koji su ne sposobni i lopovi je davno apsolvirana tema.
Tako da to nemoraš napominjati.
I pticama na grani je jasno da ti i tvoj DT drzite za taoce sve građane.
Ako nestane škevrija, nestat će i priliv novaca iz ino fondova.
Nestat će i vas gurbeta jer VI SVI komplet neznate raditi od srca i besplatno.
Samo viči MONEY MONEY....
Zato nećete granicu držanja u azilu i eutanaziju.
Poštedi nas svoje šuplje priče o političarima.

Vaš duhovni vođa prije DT nije imao za zvrk bureka , ali u pekari, a sada se voza u Tojota džipu a ti mu štitiš interese...
tebe izgleda najvise jede sto neko dobija pare. pa sta ces jarane. ljudi se snasli. dobili pare pa sad mogu palamuditi. a ti si i dalje grizi muda zbog toga. psi ce ostati, a ti engleskih para vidjeti neces. :lol: :lol:
zmajadaH

#4384 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

5 0 5 wrote:
zmajadaH wrote: Da imamo političare koji su ne sposobni i lopovi je davno apsolvirana tema.
Tako da to nemoraš napominjati.
I pticama na grani je jasno da ti i tvoj DT drzite za taoce sve građane.
Ako nestane škevrija, nestat će i priliv novaca iz ino fondova.
Nestat će i vas gurbeta jer VI SVI komplet neznate raditi od srca i besplatno.
Samo viči MONEY MONEY....
Zato nećete granicu držanja u azilu i eutanaziju.
Poštedi nas svoje šuplje priče o političarima.

Vaš duhovni vođa prije DT nije imao za zvrk bureka , ali u pekari, a sada se voza u Tojota džipu a ti mu štitiš interese...
tebe izgleda najvise jede sto neko dobija pare. pa sta ces jarane. ljudi se snasli. dobili pare pa sad mogu palamuditi. a ti si i dalje grizi muda zbog toga. psi ce ostati, a ti engleskih para vidjeti neces. :lol: :lol:
Tebe jede to što će te ostati bez para, i da zvučiš mi kao ''lopov branković'' ''SNAŠAO SE'' :mrgreen: , odatle i ide ta veza.
Sprega kriminalnih političara , nesposobne lokalne uprave i šupaka koji radi svojih sitnih interesa drže kao taoce građane !!!

Bravo za odgovor, ovako otkloniš svaku moguću sumnju u svoje iskrene namjere sa škevrijama, tj, snašao si se :thumbup:
5 0 5

#4385 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

zmajadaH wrote: Tebe jede to što će te ostati bez para, i da zvučiš mi kao ''lopov branković'' ''SNAŠAO SE'' :mrgreen: , odatle i ide ta veza.
Sprega kriminalnih političara , nesposobne lokalne uprave i šupaka koji radi svojih sitnih interesa drže kao taoce građane !!!

Bravo za odgovor, ovako otkloniš svaku moguću sumnju u svoje iskrene namjere sa škevrijama, tj, snašao si se :thumbup:
buraz, napij se vode. smiri se malo. :lol: :lol: kao gradjanin sarajeva trebao bi znati ko je odgovran za higijenske uslove u gradu, pa bi se onda trebao njima obratiti sa svojim problemom. zakoni bosne i hercegovine se moraju postovati. ako ti se isti ne svidjaju postoji procedura na koji nacin se mogu promijeniti. ako se u svemu tome (osjecas) nemocnim, tvoj izljev bijesa prema forumasima nece nista rijesiti. mozda se malo ispuses i na tome ce se zavrsiti. ja sam negdje prije nove godine napisao ovdje na temi sta ja mislim kako bi se problem trebao rijesiti. ako ti nije mrsko potrazi i procitaj. eto, pokreni guzicu pa se mozda nesto i desi. do tad, av av, mjau mjau i cao. ;-)
MJAU - da

#4386 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

:thumbup:
irac300

#4387 Re: Problem pasa lutalica

Post by irac300 »

Ljudi, šta je sa Kendom? :D Ja ovdje navratim povremeno, bolje od sapunjare neke. :lol:
Naslovnica

#4388 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

5 0 5 wrote:
zmajadaH wrote: Tebe jede to što će te ostati bez para, i da zvučiš mi kao ''lopov branković'' ''SNAŠAO SE'' :mrgreen: , odatle i ide ta veza.

buraz, napij se vode. smiri se malo. :lol: :lol: kao gradjanin sarajeva trebao bi znati ko je odgovran za higijenske uslove u gradu, pa bi se onda trebao njima obratiti sa svojim problemom. zakoni bosne i hercegovine se moraju postovati. ako ti se isti ne svidjaju postoji procedura na koji nacin se mogu promijeniti. ako se u svemu tome (osjecas) nemocnim, tvoj izljev bijesa prema forumasima nece nista rijesiti. mozda se malo ispuses i na tome ce se zavrsiti. ja sam negdje prije nove godine napisao ovdje na temi sta ja mislim kako bi se problem trebao rijesiti. ako ti nije mrsko potrazi i procitaj. eto, pokreni guzicu pa se mozda nesto i desi. do tad, av av, mjau mjau i cao. ;-)
Kakvi zakoni BiH?!
Ljudi krenu da izmjene zakon, dođe ambasador strane zemlje i kaže "ne može". I klepe ušima.
Gore sam ti argumentovano objasnio zašto prezirem Dogs Trust, vidim da si prešao preko toga bez komentara, jer su činjenice tu.
Naslovnica

#4389 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

I evo opet mafijaši kreću u akciju, sve ZA NAŠU DOBROBIT!
Jebo mater, pa nisu normalni.

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u 2015. godini: Kroz sterilizaciju 80% populacije pasa u Kantonu Sarajevo ka rješenju problema uličnih pasa. Besplatna sterilizacija za vlaničke pse počinje 16.2.2015. godine. Pratite nas za dodatne informacije u narednim danima

Image
zmajadaH

#4390 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

5 0 5 wrote:

Ja sam napisao ko je odgovoran a evo i boldat cu ako ti je promaklo :

Malo sam i povećao za slučaj da nevidiš ili nećeš da vidiš.
Vidim da si se pronašao u jednoj od ovih grupa :lol: a mogao si i @Naslovnica odgovoriti a ne ignorisati.
Prije ili kasnije, vi će te ostati bez priliva para a škevrije će te odbaciti od sebe jer neće više biti konta.To vrijeme će brzo doći.
5 0 5

#4391 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Naslovnica wrote: Kakvi zakoni BiH?!
Ljudi krenu da izmjene zakon, dođe ambasador strane zemlje i kaže "ne može". I klepe ušima.
Gore sam ti argumentovano objasnio zašto prezirem Dogs Trust, vidim da si prešao preko toga bez komentara, jer su činjenice tu.
pa sto ne ode ambasador u bl pa to ne kaze? ti vidis situaciju na svoj nacin. ogorcena si na dt i njihovo lobiranje. ok. shvatio sam. ja mislim da na njima nije odgovornost jer njih niko nije izabrao da se brinu za grad. dok god su ljudi ogorceni na dt (opravdano ili ne) do tad se nece desiti nista. jer oni kojima je posao da se brinu za grad su rastereceni pritiska. vise me deprimira to sto vi sugerirate da jedna pisljiva nevladina organizacija i neki ambasador mogu diktirati gradske zakone nego sami psi. jednostavno, ne prihvatam to. gradske vlasti moraju rjesiti problem. to im je posao i obaveza. ali zasto bi. znamo da su lijeni i korumpirani. sav bijes svakako ide na dt. oni mogu hladit muda.

dalje, osim izljeva bijesa na stranu dt i na stranu pasa, na ovoj temi jos nisam vidio konkretnih ideja kako bi se problem mogao rjesiti. osim nekih totalno nehumanih prijedloga, koji ocito nisu promisljeni, nego rezultat bijesa. imas li ti ideju? da ti sutra gradonacelnik kaze, naslovnice, reci kako i mi cemo tako i napraviti. sta bi predlozila?
5 0 5

#4392 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

zmajadaH wrote: Ja sam napisao ko je odgovoran a evo i boldat cu ako ti je promaklo :
Sprega kriminalnih političara , nesposobne lokalne uprave i šupaka koji radi svojih sitnih interesa drže kao taoce građane !!![/size[/b

Vidim da si se pronašao u jednoj od ovih grupa :lol: a mogao si i @Naslovnica odgovoriti a ne ignorisati.
Prije ili kasnije, vi će te ostati bez priliva para a škevrije će te odbaciti od sebe jer neće više biti konta.To vrijeme će brzo doći.
dobro. krivce smo locirali. ti si se malo ispuhao. imas li sad rjesenje? daj nam svoj prijedlog. kako bi ti rijesio problem s psima lutalicama u kantonu sarajevo?
zmajadaH

#4393 Re: Problem pasa lutalica

Post by zmajadaH »

5 0 5 wrote:
zmajadaH wrote: Ja sam napisao ko je odgovoran a evo i boldat cu ako ti je promaklo :
Sprega kriminalnih političara , nesposobne lokalne uprave i šupaka koji radi svojih sitnih interesa drže kao taoce građane !!![/size[/b

dobro. krivce smo locirali. ti si se malo ispuhao. imas li sad rjesenje? daj nam svoj prijedlog. kako bi ti rijesio problem s psima lutalicama u kantonu sarajevo?

Ti si meni našao govoriti o ispuhivanju, uzimanju čaše vode itd....U svakom načinu i svakom gestu da isprovociraš, ono baš bijednički i dog trastovski u sprezi sa gore navedenim.

A što se tiče samog riješenja skevrija lutalica :
''Pohvatati, zadržati 24 h, objaviti poziv ko hoće doći da udomi i iste evidentirait i nakon toga eutanazija promptno''.
Jebo me svak ako bi došlo više od vas 10 da udomite kojeg kera, a od tih 10 dajem glavu na panj ako nebi 9 tražilo da udomi nekog rasnog a škevrije škartirali.A rasnih znamo svi nema pa nema....
To je jedina istina.
5 0 5

#4394 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

zmajadaH wrote: A što se tiče samog riješenja skevrija lutalica :
''Pohvatati, zadržati 24 h, objaviti poziv ko hoće doći da udomi i iste evidentirait i nakon toga eutanazija promptno''.
Jebo me svak ako bi došlo više od vas 10 da udomite kojeg kera, a od tih 10 dajem glavu na panj ako nebi 9 tražilo da udomi nekog rasnog a škevrije škartirali.A rasnih znamo svi nema pa nema....
To je jedina istina.
hajmo se na ovo koncentrisati. 24h kazes. evo, ja ne bih cekao ni 1h. nego odmah unistio. lijepo si napisao pohvatati, ali nisi napisao ko ce ih hvatati. eutanizirati, ali sta onda sa odpadom? vidio si na onoj pakistanskoj slici. koliko ima pasa? 50-tak? pun kamion. koliko ima pasa u sarajevu? neki govore 10 hiljada, neki 15. evo, recimo da ih je 15 hiljada. 15k podijeli sa 365 dana u godini, to je malo vise od 40 pasa. znaci svaki boziji dan da unistis 40 pasa, trebalo bi ti najmanje godinu dana. koliko je pas tezak? 40kg recimo. 40x40= tona i po psecih tijela svaki dan! svaki dan. sve sa praznicima i svaka subota i svaka nedelja. ok? probaj to pojmiti. sta napraviti sa tim odpadom? to je skoro 600 tona u godini dana. zakopati? spaliti? gdje? taj otpad ako ne bi bio propisno uklonjen bi mogao napraviti epidemiju nevjerovatnih razmjera.
onda, koliko ti ljudi treba da pohvatas tolike pse? recimo neka jedan tim (od 3 radnika) uhvati 15 pasa dnevno (sto je, mislim preoptimisticno). znaci treba ti 3 takva tima da rade svaki dan. sto u praksi znaci duplo vise. znaci, 9 radnika + 3 auta, dnevno. onda ti trebaju radnici koji ce eutanizirati i unistavati odpad. recimo nekih 10-15 ljudi. posto niko ne radi 365 dana godisnje, slobodno uduplaj broj potrebnih radnika i povecaj broj pasa za najmanje 20%.
znaci, najmanje 50 novih radnih mjesta je potrebno. oprema za hvatanje. automobili. oprema za eutaniziranje. i oprema za unistavanje odpada. objekti za prihvat pasa, za eutaniziranje, najvjerovatnije krematorijum za zivotinje...

pojasni mi molim te, kako si zamislio da se sve ovo desi? ko ima kapacitet da ovo sve gore napravi? ko ima motivaciju? a ko obavezu?
lavic

#4395 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavic »

5 0 5 wrote:
zmajadaH wrote: A što se tiče samog riješenja skevrija lutalica :
To je jedina istina.
hajmo se na ovo koncentrisati. 24h kazes. evo, ja ne bih cekao ni 1h. nego odmah unistio. lijepo si napisao pohvatati, ali nisi napisao ko ce ih hvatati. eutanizirati, ali sta onda sa odpadom? vidio si na onoj pakistanskoj slici. koliko ima pasa? 50-tak? pun kamion. koliko ima pasa u sarajevu? neki govore 10 hiljada, neki 15. evo, recimo da ih je 15 hiljada. 15k podijeli sa 365 dana u godini, to je malo vise od 40 pasa. znaci svaki boziji dan da unistis 40 pasa, trebalo bi ti najmanje godinu dana. koliko je pas tezak? 40kg recimo. 40x40= tona i po psecih tijela svaki dan! svaki dan. sve sa praznicima i svaka subota i svaka nedelja. ok? probaj to pojmiti. sta napraviti sa tim odpadom? to je skoro 600 tona u godini dana. zakopati? spaliti? gdje? taj otpad ako ne bi bio propisno uklonjen bi mogao napraviti epidemiju nevjerovatnih razmjera.
onda, koliko ti ljudi treba da pohvatas tolike pse? recimo neka jedan tim (od 3 radnika) uhvati 15 pasa dnevno (sto je, mislim preoptimisticno). znaci treba ti 3 takva tima da rade svaki dan. sto u praksi znaci duplo vise. znaci, 9 radnika + 3 auta, dnevno. onda ti trebaju radnici koji ce eutanizirati i unistavati odpad. recimo nekih 10-15 ljudi. posto niko ne radi 365 dana godisnje, slobodno uduplaj broj potrebnih radnika i povecaj broj pasa za najmanje 20%.
znaci, najmanje 50 novih radnih mjesta je potrebno. oprema za hvatanje. automobili. oprema za eutaniziranje. i oprema za unistavanje odpada. objekti za prihvat pasa, za eutaniziranje, najvjerovatnije krematorijum za zivotinje...

pojasni mi molim te, kako si zamislio da se sve ovo desi? ko ima kapacitet da ovo sve gore napravi? ko ima motivaciju? a ko obavezu?
Evo pokusacu ti dati odgovor na ova tvoja pitanja,

KJKP Rad ima tri ekipe sa svom potrebnom opremom za hvatanje pasa. Neka svaka ekipa danas uhvati 10 kerova je sasvim zadovoljavajuce.
Odgovor vezan za odlaganje leseva je sljedeci, na deponiji ima jama koja je namjenjena za to bila i prije i poslije rata, ali su je morali zatvoriti nakon pojave DT partazita i novog "proguranog" zakona. Ovo sve prevedeno u matematiku je slijedece: 24 radna dana x 30 kerova = 720 kerova manje za mjesec dana, godisnje 8640 kerova manje. problem rijesen za godinu.
Kerovi idu u jamu sljedecim redom, red kreca, red kerova, red kreca......

Ljudi vec rade i primaju platu, dodatna izdvajanja su minimalna u odnosu na sadasnje troskove azila i ostale skalamerije.

Pa,pa, DT i moderni EU zakoni.
5 0 5

#4396 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

kao prvo se mora zakon promijeniti ili modifikovati. jer protiv zakona se ne moze. zna se cija je to odgovornost. onda se u skladu sa tim zakonima mora napraviti cestit plan. mozda ce zakopavanje moci proci. mozda nece (zbog higijenskih razloga). ako ne, onda se mora nesto drugo smisliti. nemoj zaboraviti da po tvojoj racunici ispadne nekih 30-tak tona mrtvih psecih tijela, mjesecno. (ako je pas tezak 40-tak kila). ili tona dnevno. uvjerio si me da sarajevo trenutno ima kapacitet da se o tome pobrine. samo treba zakon promijeniti, ako sam dobro razumio. opet ti kazem. ako si siguran u svoj plan i ako ti toliko smeta, pokreni inicijativu. nadji istomisljenike, posalji pismo gradskoj skupstini. ako dt moze, onda i ti kao gradjanin svog grada moras imati bar toliko prava, da kazes sta mislis tom problemu, koji te se ocito tice. ne znam sta bih ti dugo mogao reci.
MJAU - da

#4397 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Kome smetaju moderni EU zakoni, neka seli u Palestinu.
huxley

#4398 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

neki govore 10 hiljada, neki 15. evo, recimo da ih je 15 hiljada. 15k podijeli sa 365 dana u godini, to je malo vise od 40 pasa. znaci svaki boziji dan da unistis 40 pasa, trebalo bi ti najmanje godinu dana. koliko je pas tezak? 40kg recimo. 40x40= tona i po psecih tijela svaki dan!
Koliko je to trenutno govana svaki dan? Neka je 500g po psu, dakle 7,5 tona govana i mokrace se svaki dan istovari po parkovima, ulicama itd samo u Sarajevu, koje niko ne cisti.

Ja mislim da je osnovni problem ovog drustva apatija i strah. Mi bi samo krajcili. Bilo gdje drugo bi se ljudi davno digli i potrovali i poubijali ove pomije. Ovo su vec ozbiljni problemi, i potrebna su puno radikalnija rjesenja od piskaranja, ruzenja nekoliko politicara, sandri kendi, DT itd.

Mi smo, da prostite, obicne picke od ljudi.
huxley

#4399 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Kome smetaju moderni EU zakoni, neka seli u Palestinu.
Ne znam na cijoj si strani, i da li znas o cemu pises, ali prosjek zadrzavanja pasa u azilu u EU je 12 dana, nako toga se eutanaziraju. Dakle, svi ovi cukoljupci bi trebali u Palestinu, po tebi?
MJAU - da

#4400 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ne kontam te strane, to pitanje, ali nebitno. Za eutanazaiju sam svakako i kad je trebala biti usvojena, niko od ovih bošnja kojima sve smeta što nije u ljudskom obliku se nije pojaio da protestvuje štose to nije usvojilo.
Locked