Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dino_noDi

#376 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Ovaj dog trust nije normalan. Iduci put kad ih vidim dobro cu razmisliti sta cu uraditi :roll:
drug_profi

#377 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

pakica_ wrote:
neimenovan.x wrote:
pakica_ wrote:Hranim ih u svako doba jutra, dana, veceri, zavisi koji copor mi usput naidje :) u gepeku uvijek imam konzervi za bebe i vrecu boba za.odrasle, gdje.god ima brojler, kupim im pilecih vratova i ledja za onoliko sice koliko u tom momentu imam i to im dajem, a uvijek imam i vodu i zdjelicu ako vidim da je neki zedan..
Znači platiš nekome da ubije njih:
Image

da bi nahranila ove:
Image

a nekako su po tvom loši ljudi koji podržavaju eutanaziju pasa da bi zaštitili svoju djecu :-)

Što ih više hraniš, više će se razmnožavati - a to znači da će trebati više pilića da se nahrane.
Bolje ih je pustiti gladne da jurcaju po ulici, manje ce onda.napadati :lol:
Joj logike, braco mila :run:
Ja tvoje logike...
Najbolje je ukloniti ih sasvim i onda niti ce biti gladni, niti ce biti pomora pilica.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
HomeSweetHome

#378 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeSweetHome »

Jedino rjesenje kao je vec ranije spomenuto: 75% eutanazirati, ostalo u azile na 15 dana, ako nema udomitelja eutanazirati i njih. Drugog rjesenja nema. Kakva sterilizacija kakve trice bolan, da na taj nacin rijesis problem 11 hiljada kerova trebace 10 godina... a do tad nek nas pojedu? A i to pod uslovom da se radi kako treba, a ne ovako kako se sada radi, jednog sterilisi a pisi da si sterilisao pet... Dogtrust su peraci para na koje su se nakacile domace lezihljebovicke ublehe...
Ako uskoro neko nesto hitno ne poduzme - nece valjati, sigurni budite...
Hajdemo zatrpati nacelnike opcina pismima, mailovima, faksovima sa zahtjevom da uklanjanje pasa lutalica sa ulica i eutanaziju!

Opcina Stari Grad - Ibrahim Hadzibajric
Zelenih beretki 4
Fax: 033/205-777
[email protected]

Opcina Centar - Dževad Becirovic
Mis Irbina 1
Fax: 033/562-400
[email protected]
Last edited by HomeSweetHome on 11/09/2014 13:58, edited 1 time in total.
Capsicum

#379 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Mafija koja sebe naziva Dogs Trust je "podmazala" tamo gdje treba, prvo da se zakon donese onakav kakav jeste, a onda da se sprijece izmjene zakona. Mi se uglavnom ljutimo na ove cukoljupce koji raznose hranu i tako, a srz problema su oni koji to finansiraju, odnosno Dogs Trust koji ovdje pere ogroman novac. Ovi "vojnici" su, cast izuzecima, obicno osobe sa nekim poremecajem licnosti, a koje DT iskoristava za provodjenje svojih kriminalnih aktivnosti. Kad bi se "zavrnula pipa", ovi bi mogli hraniti samo svoje kucne pse, eventualno jos po jednog lokalnog pujdu, sto ne bi bio toliki problem. Problem je kad se hrane hiljade podivljalih pasa u sred urbane gradske zone.

Da postoji pravna drzava kod nas, rekao bih da trebamo traziti od SIPA-e i poreskih organa da ispitaju malo rad ovih engleskih kriminalaca.
Dino_noDi

#380 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

HomeSweetHome wrote:Jedino rjesenje kao je vec ranije spomenuto: 75% eutanazirati, ostalo u azile na 15 dana, ako nema udomitelja eutanazirati i njih. Drugog rjesenja nema. Kakva sterilizacija kakve trice bolan, da na taj nacin rijesis problem 11 hiljada kerova trebace 10 godina... a do tad nek nas pojedu? A i to pod uslovom da se radi kako treba, a ne ovako kako se sada radi, jednog sterilisi a pisi da si sterilisao pet... Dogtrust su peraci para na koje su se nakacile domace lezihljebovicke ublehe...
Ako uskoro neko nesto hitno ne poduzme - nece valjati, sigurni budite...
Hajdemo zatrpati nacelnike opcina pismima, mailovima, faksovima sa zahtjevom da uklanjanje pasa lutalica sa ulica i eutanaziju!

Opcina Stari Grad - Ibrahim Hadzibajric
Zelenih beretki 4
Fax: 033/205-777
[email protected]

Opcina Centar - Dževad Becirovic
Mis Irbina 1
Fax: 033/562-400
[email protected]
Pametno :thumbup:
rekla-kazala

#381 Re: Problem pasa lutalica

Post by rekla-kazala »

jutros na deset metara od mene napade džukela starijeg čovjeka, psuje čovjek prestravio se.
HomeSweetHome

#382 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeSweetHome »

Capsicum wrote:Mafija koja sebe naziva Dogs Trust je "podmazala" tamo gdje treba, prvo da se zakon donese onakav kakav jeste, a onda da se sprijece izmjene zakona. Mi se uglavnom ljutimo na ove cukoljupce koji raznose hranu i tako, a srz problema su oni koji to finansiraju, odnosno Dogs Trust koji ovdje pere ogroman novac. Ovi "vojnici" su, cast izuzecima, obicno osobe sa nekim poremecajem licnosti, a koje DT iskoristava za provodjenje svojih kriminalnih aktivnosti. Kad bi se "zavrnula pipa", ovi bi mogli hraniti samo svoje kucne pse, eventualno jos po jednog lokalnog pujdu, sto ne bi bio toliki problem. Problem je kad se hrane hiljade podivljalih pasa u sred urbane gradske zone.

Da postoji pravna drzava kod nas, rekao bih da trebamo traziti od SIPA-e i poreskih organa da ispitaju malo rad ovih engleskih kriminalaca.
:thumbup:
Dino_noDi

#383 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Hranite ih boli me briga. Svakako nisu ljuti od hrane. Oni brane svoju laznu teritoriju

Ljudi moji ovo se mora sto prije rijesiti. Skola je uveliko pocela. Svasta moze biti.
uglavnomja

#384 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

po meni su ovi sto hrane pascad krivi isto koliko i dogovci.

dogtrust je dobio zakon i pare i boli ih qurac za psima. do sad bi pokrepali od gladi ili bi se medjusobno poklali oko kontejnera da nema ovih hraniteljica, bilo iz svog dzepa ili pejpalusa.
rekla-kazala

#385 Re: Problem pasa lutalica

Post by rekla-kazala »

OldMayor wrote:I cuj plan bio da se uspavaju agresivni. Hahahaha... pa ljudi mi ne mozemo jbt sitne lopove zatvorit i skontat ih koji su, a da znamo i pratimo koji je pas agresivan, koji nije. I wtf? gdje se to jos radi u svijetu.

:lol: :izet:
Seru kvake.
Meni je jedan žućo (u Zenici)izgrizao gumu i blatobran i ne samo meni nego sigurno na više od sto automobila.
Znaju za njeg i policija i Šapa ali ga niko ne uklanja sa ulice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#386 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

rekla-kazala wrote:jutros na deset metara od mene napade džukela starijeg čovjeka, psuje čovjek prestravio se.

trebao je taj stariji ćikica proĆitat na internetu savjete šaptaĆa Ćopora evo nekijeH od njiHa...uz Ćitanje ugodno se smjestite na sobno baČiklo i mašite kriglama jelen pivo...hvaaalaa

Spustiti se na njegov nivo. Bukvalno. Ne pokazivati strah, u nekim slucajevima, ako ste dovoljno hrabri, moze da se cucne da bi ste bili psu u visini ociju i dreknuti odrecno na njega, pokazati zube, jer pas registruje samo takvo nesto, znaci pokazati da nema straha, pogotovo ne sme da se bezi niti da se panicari. Ukoliko se to odsecno uradi kad se primeti pas koji je moguce opasan, sigurno vas nece dirati.
Pas u napadu koristi samo svoje zube, a covek u svojoj odbrani / napadu moze koristiti dve noge, dve ruke i zube. Kao sto je vec receno, cak i sluzbeni psi napadaju najistureniji deo tela. Znaci ako mu svesno dozvolis da te ujede za ruku, na raspolaganju ti ostaje tvoja druga ruka, dve noge i zubi. Udarci u osetljive delove tela ili glave (oci, usi) mogu odvratiti psa od daljeg napada. Trudi se da ostanes na nogama, sto podrazumeva da ce pas ostati u vazduhu ili samo na zadnjim nogama. Sve gore pomenuto je u slucaju da je pas vec napao i ujeo, jer smatram da su retke situacije kada pas nece ustuknuti pred napadom coveka na njega. Pored vec pomenutog vikanja i saginjanja i trcanje prema njemu moze biti deletvorno.
u slućaju da imate protezu izvadite iz usta i škljocajte prema Čoporu...provjereno...radiii...
alkalna_baterija

#387 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

Dakle, jednostavnije je pustiti živo biće da krepa od gladi, nego ga uspavati? Slažem se da je daleko jeftinije, ali humano svakako nije.

Ja sam za da ih se skloni s ulice i to što prije, ali puštanje da krepaju od gladi samo će povećati agresivnost i mržnju prema ljudima, napade i sve ostalo.
Ne treba obični ljudi da rješavaju ovaj problem, već vlada. Ali pošto nam je sve u lijepom klincu, ne kontam zašto se uopšte trudite i pokušavate ubijediti da je bilo ko od vas u pravu. Samo se nervirate bezveze. Onima u vrhu da je bilo u interesu da ih maknu, to bi davno bilo riješeno.
Filter

#388 Re: Problem pasa lutalica

Post by Filter »

zakon je donesen na drzavnom nivou. dzaba vam/nam pisanje i kukanje opstinama, kantonima.
dok se ne promijeni zakon... taraba.
rekla-kazala

#389 Re: Problem pasa lutalica

Post by rekla-kazala »

Ja sam razmišljao da na balkon postavim moćan zvučnik pa da im puštam ove visoke tonove i da ih tako handrim.
uglavnomja

#390 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

piciiiii :lol: :lol: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#391 Re: Problem pasa lutalica

Post by MOSALJOZE »

:lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je stvarno DEBILIZAM
Dino_noDi

#392 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Mislim da je rjesenje da svako u svojim mahala hvataju kerove i da ih izbace ili na bjelasnicu ili na trebevic ili ispred predsjednistva. Kad bi to uradili ne bi bilo kerova za dva dana. Uzmes kamion i utrpas.
O'zone
Globalni moderator

#393 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Od priče nema ništa...
alkalna_baterija

#394 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

Nemojte im pojas zaboraviti na zadnjem sjedištu, njihova sigurnost je na prvom mjestu. I ako im fino kažete da slušaju, sjediće sigurno nazad i plesati uz muziku.
cpu_fan

#395 Re: Problem pasa lutalica

Post by cpu_fan »

Meni ovo lići na početak Planete majmuna , samo što smo na majmune više-manje navikli.
Dino_noDi

#396 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Najvaznije da ne zaboravimo ljudski zivot je svetinja.
HomeSweetHome

#397 Re: Problem pasa lutalica

Post by HomeSweetHome »

Od price nema nista, treba nesto konkretno raditi. I to mora biti ORGANIZOVANO. Prijedlozi?
moa

#398 Re: Problem pasa lutalica

Post by moa »

interesantno, problem je u Zenici i Sarajevu. Nema problema u mostaru, banjaluci, doboju...
Dino_noDi

#399 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

HomeSweetHome wrote:Od price nema nista, treba nesto konkretno raditi. I to mora biti ORGANIZOVANO. Prijedlozi?
Da opstine proglase vanredno stanje, da se pofataju kerovi, 75% humano uspavati, 25% kastrirati i poceti praviti azile za 7 dana roka udomljenosti. Kazna ako se nadje ponovo na ulici 1000 km.
O'zone
Globalni moderator

#400 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Dino_noDi wrote:
HomeSweetHome wrote:Od price nema nista, treba nesto konkretno raditi. I to mora biti ORGANIZOVANO. Prijedlozi?
Da opstine proglase vanredno stanje, da se pofataju kerovi, 75% humano uspavati, 25% kastrirati i poceti praviti azile za 7 dana roka udomljenosti. Kazna ako se nadje ponovo na ulici 1000 km.
Aha! A ko će natjerati da opštine pokrenu vandredno stanje?

Mi, pisanjem na ovoj temi?
Locked