Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zastozato

#3101 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

eluna wrote:hajde da prestanemo palamudit ovdje

gdje i kako online pokrenuti anketu da se brojno stanje pasa lutalica svede na prihvatljiv broj i to eutanazijom viška, a koju eutanaziju treba da plati Dog Trust, ni slučajno iz budžeta??

dajte da napravimo peticiju koju će ljudi potpisivati i koju ćemo nadležnima poturiti pod nos .... moramo krenuti u kontra-akciju ovima koji na našem strahu i muci zarađuju silne pare, jer ako su ovdje da pomognu, neka onda to i urade ONAKO KAKO MI ŽELIMO, jer sve ostalo nije nam pomoć, i to treba javno i glasno reći.
Potpuno se slazem. Jos bih dodao da oni koji su odgovorni za ovo stanje odgovaraju pred licem pravde.
5 0 5

#3102 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Zastozato wrote: Potpuno se slazem. Jos bih dodao da oni koji su odgovorni za ovo stanje odgovaraju pred licem pravde.
gradske vlasti? oni su valjda odgovorni za stanje u gradu. ali to se nece desiti. naivno je i pomisliti.
eluna

#3103 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

pa dobro, gdje možemo online napraviti peticiju - besplatno i anonimno
Capsicum

#3104 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Je li ijedna stranka ili kandidat u svojoj kampanji obecao da ce ukoliko pobijedi promptno i trajno rijesiti ovaj problem?
5 0 5

#3105 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

eluna wrote:pa dobro, gdje možemo online napraviti peticiju - besplatno i anonimno
zasto anonimno? ako se vec zelis boksati, uradi to bez rukavica, kao sto rade i oni koje kritikujes.
uglavnomja

#3106 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

eluna wrote:pa dobro, gdje možemo online napraviti peticiju - besplatno i anonimno

ne mere to tako.

ti je razlika izmedju "nas" i "njih". oni nisu anonimni, oni stavljaju ime, sliku i paypal. javno.
a mi bismo djidji-midji, a da ne udje.
i da neko odradi tehnicki posao pravljenja peticije.

peticija mora imati ime, adresu, broj lk i potpis, da bi je neko ozbiljno shvatio. ne znam kako ide sa online peticijama i potpisom :?

sto se mene tice rado cu se potpisati. ne znam je napraviti.
5 0 5

#3107 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

uglavnomja wrote:

ne mere to tako.

ti je razlika izmedju "nas" i "njih". oni nisu anonimni, oni stavljaju ime, sliku i paypal. javno.

peticija mora imati ime, adresu, broj lk i potpis, da bi je neko ozbiljno shvatio. ne znam kako ide sa online peticijama i potpisom :?

naravno. ako vjerujes u ispravnost necega, onda stanes iza toga 100%.
Zastozato

#3108 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

uglavnomja wrote:

ne mere to tako.

Rado se potpisujem, samo da se rijesi ovo. Hocu da zivim u grade, a ne u dzungi.
eluna

#3109 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

uglavnomja wrote:

ne mere to tako.

ma potpisat ću i ja ....... i nemam pojma kako se to pravi i kako je formalno-pravno validna ....ako zakon kaže da mora biti ime i prezime, onda neka bude i ime i prezime
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3110 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

Peticija vezano za ovu problematiku već postoji. I ja sam je potpisao :)

http://www.onlinepeticija.com/psi_lutalice_stop
uglavnomja

#3111 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

:-?

Znaci peticija je za podnosenje tuzbe protiv nadkeznih, poticaj :roll: na udomljavanje, uspostavljanje policije za ZASTITU ZIVOTINJA .... blablabla ... I nikako poziv na ubijanje.

Sto bi se reklo uz supljeg u prazno. Ili antipeticija ....

I sta mu znaci ono prva stranka? Je li politicka stranka ili stranka kao musterija :-)
forest gump

#3112 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Heinrich Himmler was a certified animal rights activist and an aggressive promoter of “natural healing.” Rudolf Hess, Hitler’s deputy, championed homeopathy and herbal remedies. Hitler and his advisers dedicated hours of their time to discussions of the need to move the entire nation to vegetarianism as a response to the unhealthiness promoted by capitalism. Dachau hosted the world’s largest alternative and organic medicine research lab and produced its own organic honey. In profound ways, the Nazi antismoking and public health drives foreshadowed today’s crusades against junk food, trans fat, and the like. A Hitler Youth manual proclaimed, “Nutrition is not a private matter!” — P.19

(Jonah Goldberg’s “Liberal Fascism”)
Maharadza

#3114 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

uglavnomja wrote::-?

Znaci peticija je za podnosenje tuzbe protiv nadkeznih, poticaj :roll: na udomljavanje, uspostavljanje policije za ZASTITU ZIVOTINJA .... blablabla ... I nikako poziv na ubijanje.

I sta mu znaci ono prva stranka? Je li politicka stranka ili stranka kao musterija :-)
Image
SanskiBiser

#3115 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Maharadza wrote:

Image

Image

:lol:
eluna

#3116 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

Maharadza wrote:

Image

tamam kako kaže donja slika - hoće na vlast tražeći odgovornost drugih političara - "rješenje" koji nam ovi što su na vlasti serviraju već 20 godina

ne potpisujem peticiju - NIJE PONUĐENO NIKAKVO RJEŠENJE - punktum :twisted:
eluna

#3117 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

šteta što OVU peticiju nije potpisalo više građana

http://www.onlinepeticija.com/rijesite_ ... a_lutalica
Forsaken

#3118 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

Nova hefta novi vakat. 8)

Pocese li radit ovi u kafileriji il im treba jos hefta za trening? :D
Rizvan

#3119 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Forsaken wrote:Nova hefta novi vakat. 8)

Pocese li radit ovi u kafileriji il im treba jos hefta za trening? :D
:D

06.10.2014. | PIŠE: Eldina ZOLJ - BALENOVIĆ
Dežurni telefoni za prijave za napade pasa: Najviše poziva sa Breke, Vratnika, Otoke i Hrasnice

Pozive dobijamo iz svih općina u Kantonu Sarajevo, a najčešće nam se javljaju stanovnici Breke, Vratnika, Koševskog Brda, Otoke, Hrasnice i Ilijaša. Na osnovu dosadašnjih prijava i izvršenih inspekcijskih nadzora kantonalni veterinarski inspektori su izdali 60 naloga higijenskim servisima preduzeću Rad, Lokom i Murai-komerc. Kontrolu izdatih naloga inspektori će izvršiti u toku naredne sedmice, saznali smo od Vildane Bosno, stručnog saradnika za informisanje u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.
Hefta po hefta, dođoše i prođoše izbori. :-)
uglavnomja

#3120 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

eluna wrote:šteta što OVU peticiju nije potpisalo više građana

:shock:
predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja

(ne znam kolike su sanse da se dvije osobe zovu saudin sivro :-) )

mada ni u ovoj peticiji ne pise eutanazija nakon x dana, nego samo da se psi sklone sa ulica.

malo nedoreceno .... :-?

ali potpisano
lua

#3121 Re: Problem pasa lutalica

Post by lua »

uglavnomja još si na ovoj temi. :lol: sad ću i ja potpisat' peticiju, samo da se ne moraš više toliko nervirat.
eluna

#3122 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

uglavnomja wrote:

mada ni u ovoj peticiji ne pise eutanazija nakon x dana, nego samo da se psi sklone sa ulica.

ali potpisano
da, ali traži se izmjena zakona i prijeti građanskim neposluhom, a osim toga poslao je peticiju na silne adrese (ako već jeste) što je ipak za respect - samo još da se peticija masovno potpiše :thumbup:

Šta ćete - nije čovjek radikal poput mene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#3123 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

je li iko spominjao ranije ime ove teme? "problem pasa lutalica". zvuci kao da psi lutalice imaju problem. ironija u svom najboljem izdanju. :D
SanskiBiser

#3124 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

eluna wrote:
uglavnomja wrote:

ali potpisano

da, ali traži se izmjena zakona i prijeti građanskim neposluhom, a osim toga poslao je peticiju na silne adrese (ako već jeste) što je ipak za respect - samo još da se peticija masovno potpiše :thumbup:

Šta ćete - nije čovjek radikal poput mene :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Više koristi od te peticije imala bi da nađeš nekoga da baci sihire na pse. :mrgreen: :lol:

madridist

#3125 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Jel ima ikakvih informacija kad ce krenuti sklanjanje pasa sa ulica ili je sva prica bila suplja.
Ne mogu da vjerujem da niko od politicara nije vidio fantasticnu priliku da ubere brdo poena tako sto bi pokrenuo nesto,ja bi mu prvi dao glas,psi lutalice su goruci problem i prvi na listi svakom normalnom covjeku koji drzi do vlastite i sigurnosti svoje porodice.
Image
ovo mi je palo napamet neki dan,ono kad njih 10 napadne na auto samo ih zapipsat kroz prozor nek zapamte..
Locked