Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nightvision

#1176 Re: Problem pasa lutalica

Post by nightvision »

sizifinho wrote: I eutanazija, humana...
Humana, kako egoistički, ko eto mi smo kompetentni da donosimo odluke šta je uredu i etički ispravno a šta nije? Koja gomila govana!I Hitler je to rješavao po kratkom postupku...
Moze se to i danas rijesiti na isti nacin. pofatatat pascad i odmah pravac u spalionicu. ne trositi novac ni na kakve budalstinje za eutaniziranje vec pomoci ljudima koji su nastradali u poplavama i klizistima. kud ces humanije od toga...
kakavdanakneiskustvu

#1177 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:ima neka tajna veza izmedju "ljubavi" prema psima, mrznje prema ljudima i odobravanja hitleru i karadzicu :roll:

zove se koncentracioni logor, izgleda

samo ne znam za koga, da pascad bude na ulici, a ljudi u logoru

ili da pascad strpaju u logore dok ne krepaju ...

Bolesno,u mozak bolesno,podrediti ubijanje letova sa genocidom
kakavdanakneiskustvu

#1178 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

zrakomlat wrote:
Kat wrote:http://behar.hr/psi-i-krompirova-zlatica/#
Svaki izlazak je ovdje, gdje je nekad vrvilo, postao rizičan. Od kako se moj rođak Zlatan vratio iz Amerike, u našoj ulici se namnožilo toliko pasa lutalica da im se broja ne zna. Bez velike potrebe više niko ne izlazi, dok je šetnja postala klasičan „discovery izazov“.

Zlatan je preko noći ovdje postao važan. Prvo, lišen je ratne hipoteke što je, kao vrijeme odmiče, sve važnije kad su karijera, posao i drugi važni životni detalji u pitanju. S druge strane, savladao je engleski tako dobro da jezikom zavrće i kad se udostoji progovoriti na bosanskom, da ga čovjek teško može razumjeti. Uz to, prošao je edukaciju iz domena borbe za zaštitu životinja sa najvećim ocjenama, što je zasigurno bilo presudno za njegovu inauguraciju za predsjednika ovdašnjeg Udruženja za zaštitu životinja.

Vrh njegove edukacije u pogledu zaštite psećeg svijeta ozvaničila je i slavna francuska glumica Brigitte Bardot, koja je upriličila zvaničan prijem za našeg Zlatana. Potrudio uvećati fotografiju, zabilježenu povodom tog susreta, koja ukrašava njegovu kancelariju i svakom ko tu dođe ta slika daje do znanja da je on ovdje važna figura.
:thumbup: za Enesa

:thumbup:
seoBIH

#1179 Re: Problem pasa lutalica

Post by seoBIH »

sizifinho wrote: ali isto znam da je bolje da mu avetinje šintorske ne prilaze i lično ću se za to pobrinuti a siguran sam i moje komšije. :)
Također u istom naselju živi kuja, prokleto umiljata, nikad nikog ne bi ujela. Priđe ti i legne da je češkiš, to je sve. Ta umiljata kuja ima na glavi udubinu i na rebrima, gdje pretpostavljam da ju je neko udario.
.
Hajd obriši sline. Ako ti se sviđa ubaci ga u kucu. Ako ne možeš ima da leti po kratkom postuku.
huxley

#1180 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

http://balkans. aljazeera. net/vijesti/u-sarajevu-10000-ulicnih-pasa

Dogs Trust zadovoljan napustio sjednicu...

Međutim mi smo, čini nam se na jednom početku, da se počne raditi na jednom rješenju", navodi Sanja Bianculli, Dogs Trust.

Pocetak 5 godina poslije. Kad su izmuzli onu budaletinu Feragetu, sad je ova sa fensi prezimenom dosla da je.be svijet u zdrav mozak.
L u c i f e r

#1181 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ukoliko Kantonalna vlada zaista i krene s najavljenim mjerama, općine će morati graditi nova prihvatilišta, poput ovog na Ilidži u kojem je utočište pronašlo 150 pasa. Što znači da je potrebno najmanje još 70 ovakvih da bi se problem riješio.
Ove godine rodile bunike... :-)
L u c i f e r

#1182 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Mladi nacionalistički vehebijica strikes again, i na ovoj temi... :zzzz:
uglavnomja

#1183 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ova kokoska sanja je po zanimanju komunikolog, onaj kokosar anel je zavrsio poslovnu administraciju ... po nekim americkim vukojebinama.
sve predispozicije za kerologiju, isto kao ona kozla dalida, kiseljacka pravnica. nasli se da kenjaju o struci.

i jos hebu pola miliona ljudi u zdrav mozak.

i nije meni sto oni izvlace pare od budala, toga je uvijek bilo i bice. ali mi je zlo od ljudi koji su izabrani na izborima da predstavljaju vlast i narod! da ih ovo dvoje uhljeba, nehljeba i uhljupa voda kao pascad na kanafi kako im je cejf.
Cyrax

#1184 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

pakica_ wrote:
kakaljin wrote:
ado_sar wrote:na koji nacin sintori ubijaju pse?
najvjerovatnije inekcija za uspavljivanje.
Deterdzent, rivanol u pluca, varkina i domestos u venu, lopata preko ledja, davljenje sajlom....
Samo proberi, sve od navedenog je radjeno.. Sve osim regularnog uspavljivanja sa T61
Laz, mucka laz je ovo. :-)
Na osnovu ovakvih lazi i podvala je uveden ovaj debilni zakon
zrakomlat

#1185 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

huxley wrote:http://balkans. aljazeera. net/vijesti/u-sarajevu-10000-ulicnih-pasa

Dogs Trust zadovoljan napustio sjednicu...

Međutim mi smo, čini nam se na jednom početku, da se počne raditi na jednom rješenju", navodi Sanja Bianculli, Dogs Trust.

Pocetak 5 godina poslije. Kad su izmuzli onu budaletinu Feragetu, sad je ova sa fensi prezimenom dosla da je.be svijet u zdrav mozak.
Kralju :D
pakica_

#1186 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Cyrax wrote: Laz, mucka laz je ovo. :-)
Rekoh vec boli me patka u sta vi vjerujete
Ko je imao susret sa mustafom mrkulicem zna o cemu pricam..
L u c i f e r

#1187 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

pakica_ wrote:
Rekoh vec boli me patka u sta vi vjerujete
Ko je imao susret sa mustafom mrkulicem zna o cemu pricam..
Imao sam ja pa ne znam o čemu pričaš?
Otkud ti znaš to što tvrdiš?
Bosanski_kralj

#1188 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bosanski_kralj »

Potrpjate to u vozila, negdje u šume ih odvezite, metak u čelo i priča gotova. Najjeftinije i najefikasnije rješenje.

Tako se po ostalim manjim gradovima radi.
Logovan

#1189 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

Ja bih rekao da nije laž, ne zato što sam upućen nego zato što se obično stvari kod nas rješavaju na pogrešan način. Daj Bože da griješim, ali mislim da se koriste neki od načina što je navela @pakica_

@Bosanski_kralj Ma ja, najjeftinije i najefikasnije, jebo način na koji bi se odnosili prema psima. :-)
pakica_

#1190 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Logovan wrote:
Ja bih rekao da nije laž, ne zato što sam upućen nego zato što se obično stvari kod nas rješavaju na pogrešan način. Daj Bože da griješim, ali mislim da se koriste neki od načina što je navela @pakica_

@Bosanski_kralj Ma ja, najjeftinije i najefikasnije, jebo način na koji bi se odnosili prema psima. :-)
ne neki, nego svi.. a nase porezne pare placaju t61.. te pare mozes pretpostaviti gdje idu.. jedna od najjacih firmi propada (kantonalna vet. stanica) zbog stranackih kurtona koji ne znaju razliku izmedju kera i papagaja, ali su preuzeli tu firmu i sad odose u tri pm jer pokupise sve pare..
postoji more informacija koje bi se dale plasirati ako nista ovdje pojedinim usijanim glavama kojima je do trovanja, sacmarica i cega sve ne, ali cemu to kad ti isti misle da svaki ker koji hoda sarajevom (da ne pricam o dr. gradovima) samo jedva ceka da ujede i nista mu nece promijeniti to misljenje..
@Lucifer, predugo sam u svijetu kerova i njihovih prijatelja i neprijatelja, tako da znam.. u praci su im sicali rivanol i varkinu u pluca, znam iz prve ruke, od frajera koji je to radio i njih jos masu koji su gore radili dok im vise to sve nije moglo pod kozu pa nabili pracu na nogu i otisli odozgo.. da ti ne pricam o bajnom veterinaru mustafi kako radi operacije i kako lijeci pse i macke :run: :run:
L u c i f e r

#1191 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ostavljam mogucnost da je istina.
Jos jedan argument u prilog humane eutanazije.
pakica_

#1192 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

L u c i f e r wrote:Ostavljam mogucnost da je istina.
ne znam jesi li upratio, ali ja sam ZA i to svim srcem za eutanaziju svih onih navedenih u clanu 14. ali ako ce stvarno pobiti ljute, bolesne, stare, jadne, cemerne i tako te i ubiti ih sa tri injekcije, a ne nekim od nacina koje sam navela kao do sada sto je bila praksa..
isto tako, iskreno se nadam da ce stvarno imati muda kupiti ljute pse (prvog onog bijelog kretena s breke koji je napravio problem, a stite ga pojedinci.. ja bih njega na ulici odmah abuba nakon puhaljke.. ujedaj mater svoju, zbog tebe najeba 20 drugih raja kerova) jer do sada kupe one koji sami ulaze u auto koliko su "agresivni" i stenad.. vodje copora ne smiju dirati i oni nastavljaju ordinirati, a njima se onda prislepaju drugi kerovi i opet imas lud copor koji pravi belaj..
ali sve je ovo uzalud, ako se neodgovorno vlasnistvo ne pocne kaznjavati.. ljudi, vi niste svjesni koliko rasnih pasa danas bude izbaceno na ulicu jer je necije dijete isfuralo to da ima psa, jer ga ne moze hraniti, jer ovo, jer ono.. moooooooore rasnih pasa....
L u c i f e r

#1193 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

TLDR

Sorry :)
pakica_

#1194 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

L u c i f e r wrote:TLDR

Sorry :)
:roll: :roll:
AmirBaa

#1195 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

pakica_ wrote:
L u c i f e r wrote:Ostavljam mogucnost da je istina.
ne znam jesi li upratio, ali ja sam ZA i to svim srcem za eutanaziju svih onih navedenih u clanu 14. ali ako ce stvarno pobiti ljute, bolesne, stare, jadne, cemerne i tako te i ubiti ih sa tri injekcije, a ne nekim od nacina koje sam navela kao do sada sto je bila praksa..
isto tako, iskreno se nadam da ce stvarno imati muda kupiti ljute pse (prvog onog bijelog kretena s breke koji je napravio problem, a stite ga pojedinci.. ja bih njega na ulici odmah abuba nakon puhaljke.. ujedaj mater svoju, zbog tebe najeba 20 drugih raja kerova) jer do sada kupe one koji sami ulaze u auto koliko su "agresivni" i stenad.. vodje copora ne smiju dirati i oni nastavljaju ordinirati, a njima se onda prislepaju drugi kerovi i opet imas lud copor koji pravi belaj..
ali sve je ovo uzalud, ako se neodgovorno vlasnistvo ne pocne kaznjavati.. ljudi, vi niste svjesni koliko rasnih pasa danas bude izbaceno na ulicu jer je necije dijete isfuralo to da ima psa, jer ga ne moze hraniti, jer ovo, jer ono.. moooooooore rasnih pasa....
Opet o rasnim psima :-) :-) ja rasnog psa na ulici nisam vidio godinu dana !!! De mi reci gdje ih ima, budem cesto na malti, hrasno, cengic vila, marin dvor, stari grad,nekad i alipasino i vidi cuda svi rasni - avlijaneri !
drug_profi

#1196 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Sve rasni DODž-ovi.
pakica_

#1197 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

AmirBaa wrote: Opet o rasnim psima :-) :-) ja rasnog psa na ulici nisam vidio godinu dana !!! De mi reci gdje ih ima, budem cesto na malti, hrasno, cengic vila, marin dvor, stari grad,nekad i alipasino i vidi cuda svi rasni - avlijaneri !
Koliko frisak primjer hoces? Moze li od prije 15ak dana- pitica, hoces od juce- haski, hoces od prije mjesec, vise mjeseci? Rotovi, njemacki ovcari, kangali, tornjaci, labradori...... Hoces slike? (to moze ujutro, mrsko mi linkovat preko mobitela)
AmirBaa

#1198 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

pakica_ wrote:
AmirBaa wrote: Opet o rasnim psima :-) :-) ja rasnog psa na ulici nisam vidio godinu dana !!! De mi reci gdje ih ima, budem cesto na malti, hrasno, cengic vila, marin dvor, stari grad,nekad i alipasino i vidi cuda svi rasni - avlijaneri !
Koliko frisak primjer hoces? Moze li od prije 15ak dana- pitica, hoces od juce- haski, hoces od prije mjesec, vise mjeseci? Rotovi, njemacki ovcari, kangali, tornjaci, labradori...... Hoces slike? (to moze ujutro, mrsko mi linkovat preko mobitela)
Moze naravno, a ja cu tebi poslati 10 avlijanera za svakog rasnog :)
PS: nimalo me ne zanima hoce li me napasti lijepi plavooki haski ili smedji prljavi avlijaner, nijednom psu bez vlasnika nije mjesto na ulici !
pakica_

#1199 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

AmirBaa wrote:
pakica_ wrote:
Moze naravno, a ja cu tebi poslati 10 avlijanera za svakog rasnog :)
PS: nimalo me ne zanima hoce li me napasti lijepi plavooki haski ili smedji prljavi avlijaner, nijednom psu bez vlasnika nije mjesto na ulici !
Gdje sam ja to rekla da nema avlijanera? I sama imam jednog :P ja ti samo pokusavam reci da ima rasnih, hence- neodgovorno vlasnistvo.. To sto ih ti ne vidis, sta cu ti ja.. Da se svaki taj napusteni naplatio od vlasnika, na.ulici bi ti bio jedan copor.i cao ;)
gnjev

#1200 Re: Problem pasa lutalica

Post by gnjev »

Gdje kangala nađe zar nije raritet na našim prostorima
Locked