problem - pali se lampica temperature motora
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- chockad
#1 problem - pali se lampica temperature motora
u zadnja 3-4 dana, na golfu 2 1.6tdi, pali se lampica temperature motora iako kazaljka pokazuje normalnu temperaturu. tecnosti u sistemu ima dovoljno, ventilator se pali redovno bez zastajkivanja... ne mogu da skontam u cemu je problem, a sumnjam da se radi o vecem kvaru. majstoru mi se ne ide jer znate kako nasi majstori rade, cim mu dodjes u radionicu on ti skine tockove i rasklopi prvo sto mu dodje pod ruku kako bi napravio privid katastrofalnog kvara. ako neko ima neki savjet - otvoren sam za sve sugestije...
-
jefferson
#2 Re: problem - pali se lampica temperature motora
Pa sad nizam nikad cuo za Golfa 2 tdi, ali eto...chockad wrote:u zadnja 3-4 dana, na golfu 2 1.6tdi, pali se lampica temperature motora iako kazaljka pokazuje normalnu temperaturu. tecnosti u sistemu ima dovoljno, ventilator se pali redovno bez zastajkivanja... ne mogu da skontam u cemu je problem, a sumnjam da se radi o vecem kvaru. majstoru mi se ne ide jer znate kako nasi majstori rade, cim mu dodjes u radionicu on ti skine tockove i rasklopi prvo sto mu dodje pod ruku kako bi napravio privid katastrofalnog kvara. ako neko ima neki savjet - otvoren sam za sve sugestije...
jel auto ide normalno? Nije prokuho, nije poceo paru da izbacuje itd?
- sorcerer
#3 Re: problem - pali se lampica temperature motora
golf nikad ne moze bit pokvaren ,pogotovo dvica 
- moon_walker_90
#4 Re: problem - pali se lampica temperature motora
Nisi dobro vrata zatvorio pa ti se lampica palichockad wrote:u zadnja 3-4 dana, na golfu 2 1.6tdi, pali se lampica temperature motora iako kazaljka pokazuje normalnu temperaturu. tecnosti u sistemu ima dovoljno, ventilator se pali redovno bez zastajkivanja... ne mogu da skontam u cemu je problem, a sumnjam da se radi o vecem kvaru. majstoru mi se ne ide jer znate kako nasi majstori rade, cim mu dodjes u radionicu on ti skine tockove i rasklopi prvo sto mu dodje pod ruku kako bi napravio privid katastrofalnog kvara. ako neko ima neki savjet - otvoren sam za sve sugestije...
- chockad
#5 Re: problem - pali se lampica temperature motora
mozda sam lud, ali auto ima oznaku tdi i turbinu na bloku motora. mozda su to svabe stavile ukrasa radi. sto se tice ostalog, nista se nije desilo!!! nije prokuho, nije trokiro, pali, radi, vuce ko budala...jefferson wrote:Pa sad nizam nikad cuo za Golfa 2 tdi, ali eto...chockad wrote:u zadnja 3-4 dana, na golfu 2 1.6tdi, pali se lampica temperature motora iako kazaljka pokazuje normalnu temperaturu. tecnosti u sistemu ima dovoljno, ventilator se pali redovno bez zastajkivanja... ne mogu da skontam u cemu je problem, a sumnjam da se radi o vecem kvaru. majstoru mi se ne ide jer znate kako nasi majstori rade, cim mu dodjes u radionicu on ti skine tockove i rasklopi prvo sto mu dodje pod ruku kako bi napravio privid katastrofalnog kvara. ako neko ima neki savjet - otvoren sam za sve sugestije...
jel auto ide normalno? Nije prokuho, nije poceo paru da izbacuje itd?
- Bakir1
#6 Re: problem - pali se lampica temperature motora
ima pravu oznaku ali nije tdi, tdi je oznaka za vrstu ubrizgavanja koju golf 2 nema, helem provjeri termodavac on je izmedju ostalog zaduzen za prikazivanje temp na instrument satu.
-
sijedi
#7 Re: problem - pali se lampica temperature motora
Ja imam golfa 1.6 tdi i kod mene se ovo događa povremeno, tj. da se upali ta crvena lampica i kazaljka zakuca.Provjeravao sam te termo davače signala , čak i zamjenio jedan(cijena mu je cca 5 km). isamo prestane i samo počne da se pali.
Eto i jutros je, ali ja ne obraćam pažnju više...
Eto i jutros je, ali ja ne obraćam pažnju više...
- Bakir1
#8 Re: problem - pali se lampica temperature motora
izgleda da se otkrila fabricka greska na golfu 2, koliko god to zvucalo nevjerovatno 
- drndalo
#9 Re: problem - pali se lampica temperature motora
Da, i to na modelu 1.6 TDI, za koji ni fabrika ne zna da im je izasao ikada iz fabrike...
- _mufljuz_
#10 Re: problem - pali se lampica temperature motora
je l crveno I

- Nabucco
#11 Re: problem - pali se lampica temperature motora
Postoji verzija, 1.6 TD + intercooler, pa su kod nas to nazvali TDI
Inace TDI znaci Turbocharged Direct Injection.
Inace TDI znaci Turbocharged Direct Injection.
- sorcerer
#12 Re: problem - pali se lampica temperature motora
nije nego je sve I_mufljuz_ wrote:je l crveno I![]()
- chockad
#13 Re: problem - pali se lampica temperature motora
manite ba oznaka i postoji li ili ne postoji golf 2 turbo diesel. ko zna, mozda su turbinu stavili samo sminke radi. ima li iko konkretan prijedlog sta bi mogao biti problem sa spomenutom lampicom?
- Bakir1
#14 Re: problem - pali se lampica temperature motora
sto ne citas sta se pise
- _mufljuz_
#15 Re: problem - pali se lampica temperature motora
ljepili su ostatke oznaka TDI na Golfa 2Bakir1 wrote:izgleda da se otkrila fabricka greska na golfu 2, koliko god to zvucalo nevjerovatno
- Bakir1
#16 Re: problem - pali se lampica temperature motora
da nas ne bi prebio forumas mnogo je nervozan evo mu tema sa slikovitim objasnjenjima
http://www.vwclubcroatia.com/forum/inde ... emp/page-2
http://www.vwclubcroatia.com/forum/inde ... emp/page-2
- Hemera
#17 Re: problem - pali se lampica temperature motora
.chockad wrote:manite ba oznaka i postoji li ili ne postoji golf 2 turbo diesel. ko zna, mozda su turbinu stavili samo sminke radi. ima li iko konkretan prijedlog sta bi mogao biti problem sa spomenutom lampicom?
- fantom slobode
#18 Re: problem - pali se lampica temperature motora
mislim da ti je otisao senzor na sistemu hladjenja. Tako mi jaran rece, kad mu opisah tvoj problem. On poce nesto, kao ima dvojnu ulogu, mjeri temperaturu i valjda se brine i o toj lampici. Zamijeni to.