PROBLEM OPET!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Panasonic

#1 PROBLEM OPET!

Post by Panasonic »

Eh, kada sam pokusao upaliti auto danas ujutro uspio sam, ali kasnije sam opet oprobao i nisam uspio! Samo vergla i nista??Sta li je to??
Qler

Post by Qler »

Puko kvar :) :D

Imas li goriva :D

Jle dizel, ako jest, malo vatrice :D

Ma salim se, nisam u toku ni sta vozas, nemam pojma sta je :D :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Ma bile su svjecice masne :D samo sam ih promjenio, ali...

...kada ga sada upalim radi kao traktor :roll: ,tako je ustavri radio i jedan dan prije nego sto se nije mogao upaliti.
Neki sumnjaju na cilindar da ne radi,a neki opet da jedna svjecica ne baca iskru. Nemam pojma sta je...
Da li iko zna sta bi moglo biti na osnovu opisanog. Car: Audi 80 B4 2.0 1992
Larci

Post by Larci »

Panasonic wrote:Ma bile su svjecice masne :D samo sam ih promjenio, ali...

...kada ga sada upalim radi kao traktor :roll: ,tako je ustavri radio i jedan dan prije nego sto se nije mogao upaliti.
Neki sumnjaju na cilindar da ne radi,a neki opet da jedna svjecica ne baca iskru. Nemam pojma sta je...
Da li iko zna sta bi moglo biti na osnovu opisanog. Car: Audi 80 B4 2.0 1992
slican problem sam imao sa Opel Vectrom...daj ovom mehanicaru daj onom...i plati za ovo plati za ono i nisu mi znali otkriti kvar.

Imao sam smek da je nesto oko svjecica....pa sam ih promjenio ali isto opet...dok na kraju nisam otisao i kupio nove kablove od svjecica i njih promjenio i sad auto radi kao sat!!!

Probaj promjeniti kablove od svjecica...to ti je moj savjet...!
Annela

Post by Annela »

Probaj promijeniti auto :)
Engram::X

Post by Engram::X »

odnijeli cigani zadnji trap :-)
nineac

Post by nineac »

Kada daš gas a auto ima gadan, čudan zvuk, tj. kao tenk to su kablovi, ili uhvati kabl u ruku i ako te spuca struja to je to! Još bolje, nađi nekog dobrog jarana i reci mu "de vidi šta je ovo" pa nek on uhvati kabl, jer vjeruj mi ja sam par puta to uradio i više nikad, ali nema druge!
Još nešto, probaj kupiti originalne kablove, jesu skuplji, ali ako kontaš još voziti to auto isplatit će ti se. Takođe, mogu biti svječice, najbolje da odeš u servis i kupiš originalne (za moju Vectru u servisu komad košta 10 km, a u prodavaonici 11km!!!) ili BOSCH,NGK,CHAMPION. Jer vrlo lako može biti da jesu za audija, ali za neku drugu mašinu, tj. da je neko napravio grešku kada ti je prodavao!
Panasonic

Post by Panasonic »

Ne vjerujem da su kablovi, zato sto auto sada uopste ne radi. Dok je radio imao je zvuk kao trocilindras.
Trzao je, ponekad nije primao gas i jako se brzo gasio! Prvo sam sumnjao na Ajnspric pumpu ali kada sam ga dovukao do majstora danas kaze da nije ta pumpa, pa ce sutra pogledati detaljnije.
Sta vi mislite sta bi moglo jos biti !?!
nineac

Post by nineac »

Opetz mogu biti kablovi, znači da su na izdisaju, ali nemora značiti!
Inače, u najgorem slučaju dihtung glave motora tako da mješa kompresiju između dva cilindra!
Panasonic

Post by Panasonic »

Evo javlja da je neki cep sa donje strane motora izbijen :-)
Post Reply