problem - opel astra 1,7

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
htcxone

#1 problem - opel astra 1,7

Post by htcxone »

Opel astra 1,7 dtci
2007 godina
presao nekih 130 000

problem je otkad sam je kupio, prvo dizne odu, pa nekih sitnica a ovo sad me najvise "čudi"
Išao sam auto-putem i odjednom mi se u sred vožnje ugasilo auto... vratio sam kljuc i auto se upalilo ponovo, tj dok sam bio jos u voznji
nije se ponavljalo do iduceg dana... a onda opet... i tako sve češće i češće...
dok prije par dana kad god bi jace dao gas i presao 1700-1800 obrtaja auto se ugasi, okrenem kljuc auto upali i nastavim voznju...
otisao sam u servis i na dijagnostici mi kazu da je cijena tog dijela 400 maraka...
Radi se o ventilu na boosch pumpi elektromagnetni za protok goriva il nesto slicno ... (il je ventili ili dizna nisam siguran al ko se razumije skontat ce)
da li postoji mogucnost da je nesto drugo u pitanju?

kvar je VJEROVATNO nastao jer je moj otac oprap MOTOR a to nije smio ni u ludilu...

drugo sto me interesuje ako neko zna naziv tog dijela na NJEMAČKOM da vidim vani kolika je cijena tog dijela!
lavic

#2 Re: problem - opel astra 1,7

Post by lavic »

Probaj da na sluzbenoj stranici Bosch odes na dio aftermarket dijelova i tamo uneses podatke o svom vozilu i vidis sta ti oni nude.
Druga opcija su ti Bosch car servisi kod nas, Unitrade ili Djeem trans u Sarajevu, uradi dijagnostiku kod njih i vidi imaju li oni Bosch zamjenski dio, sigurno je jeftiniji od originala, ali ako je mala razlika glupo ti da ne stavis originalni dio.
EliasVeskot

#3 Re: problem - opel astra 1,7

Post by EliasVeskot »

Da ne otvaram drugu temu, zna li iko broj ili naziv ili bilo sta servisa za auto hladnjake u Velesicima?
(isto je u pitanju Opel Astra 1,7 tdi )
Post Reply