PROBLEM!!! Opadanje kose
Moderator: anex
-
bbaakkiirr
#1 PROBLEM!!! Opadanje kose
kao i sto sam naslov kaze kosa mi nenormalno opada a tek mi je nekih dvadesetak godina sta da radim mozel mi itko pomoc svaki savjet je dobro dosao,i dali je neko mozda koristio tablete TrichoZed™ protiv opadanja kose jer su pravo skupe a na netu sam gledo ljudi govore da su im pomogle.,moze li mi itko pomoc pozzz hitno je
- rey
#2 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
niko izgleda nista ne zna
- jazzer
#3 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
Dok se vi nakanite da odgovorite covjek ce imati zaliske k'o Clint Eastwood
.
- Irm@
#4 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
otidji u apoteku i ovo sto si nama ispricaj teti koja zna znanje 
- Enigma29
#5 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
Cula sam od par osoba da su sa lijekovima /tecnost koja u sebi sadrzi Minoxidil 2% malo popravili stanje i da su poprilicno zadovoljni.Ovdje se zove Regaine ....
Ja sam licno koristila samo Biotin jer sam imala osjecaj da mi uzasno puno kose opada iako su doktori to smatrali normalnim....medjutim ja ne sjedim i ne brojim koliko mi je dlaka ispalo sto su doktori maltene od mene ocekivali.....Uglavnom pila sam 3 mjeseca taj Biotin 5mg uzimala i Zink 25mg i primjetila da se opadanje kose i nije bas toliko smanjilo ali sam vidjela da mi rastu nove ...znas ono najvise se primjeti gore iznad cela.Sad vazda strse kad zalizem kosu.....
Ipak sam misljenja da treba da odes kod Dr.-a da se ustanovi zasto ti opada.Sretno!
Ja se mozda samo i nafuravam da mi dolaze nove
Ja sam licno koristila samo Biotin jer sam imala osjecaj da mi uzasno puno kose opada iako su doktori to smatrali normalnim....medjutim ja ne sjedim i ne brojim koliko mi je dlaka ispalo sto su doktori maltene od mene ocekivali.....Uglavnom pila sam 3 mjeseca taj Biotin 5mg uzimala i Zink 25mg i primjetila da se opadanje kose i nije bas toliko smanjilo ali sam vidjela da mi rastu nove ...znas ono najvise se primjeti gore iznad cela.Sad vazda strse kad zalizem kosu.....
Ipak sam misljenja da treba da odes kod Dr.-a da se ustanovi zasto ti opada.Sretno!
Ja se mozda samo i nafuravam da mi dolaze nove
-
CAUS-VISOKO
#6 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
Krajnje rjesenje perika. No, prvo idi doktorima. Moguce da imas pokvarene zube pa je tvoj problem vjerovatno odatle.bbaakkiirr wrote:kao i sto sam naslov kaze kosa mi nenormalno opada a tek mi je nekih dvadesetak godina sta da radim mozel mi itko pomoc svaki savjet je dobro dosao,i dali je neko mozda koristio tablete TrichoZed™ protiv opadanja kose jer su pravo skupe a na netu sam gledo ljudi govore da su im pomogle.,moze li mi itko pomoc pozzz hitno je
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#7 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
Ne slažem se da je krajnje rješenje perika. To je pomalo kukavički, jer sa perikom se sputava osobnost onoga ko je nosi, onoga ko se stidi nečega svog. Prirodnost, uz pravilan oblik glave, može naposlijetku učiniti naočitu i za oči ugodnu obrijanu glavu. No, ako doista otvarač teme želi da ima normalnu kosu, prvo bi trebao uzeti sve faktore u obzir, što je najbolje da se posavjetuje sa dermatologom. Prvo i osnovno, dakle - ljekar, a onda njegovi savjeti. Ništa na svoju ruku.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#8 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
A, ako ti opadanje kose prati pojačani rast brade, možda je došlo do povećanja nivoa testosterona* u tvojem tijelu. Ako si se slučajno dopingovao testosteronom, onda u njegovom grmu leži zec zbog kojeg tvoja kosa opada.
*muškost
*muškost
- alica.k
#9 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
ispravka, to treba ispricati doktoru, a ne teti u apoteci.Irm@ wrote:otidji u apoteku i ovo sto si nama ispricaj teti koja zna znanje
- Irm@
#10 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
i teta u apoteci bi trebalo da je zavrsila farmaceutski fakultet dakle i ona je doktoricaalica.k wrote:ispravka, to treba ispricati doktoru, a ne teti u apoteci.Irm@ wrote:otidji u apoteku i ovo sto si nama ispricaj teti koja zna znanje
- Irm@
#11 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
Bogme moja svekrva je zavrsila farmaciju i ima svoju apoteku..meni doktor ne treba samo njoj dodjem i problem rijesen 
- Irm@
#12 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
ona kad mi otrova smiksa odmah orgaizam sam od sebe ozdravi
a sad ozbiljno...nedavno poznanik bio kod doktorice koja mu je prepisala lijek i usput spomenula da ga nece naci u BiH.. i hajd ja tako velim svekrvi..kad ono tamo tip ima spolnu bolest (dobro to mu je rekla doktorica) ali mu nije rekla da ukoliko to ne izlijeci brzo moze dobiti rak koze i umrijeti...i posto mu "strucnjakinja" nije rekla koja mu doza treba jer je ocito mislila da on taj lijek nece ni naci svekrva nije mogla naruciti lijek iz Italije..i otisao on opet a onda je tek mu ona napisala dozu i oznacila lijek kao prijeko potreban...ali to je vec za onu temu gdje pljujemo doktore
a sad ozbiljno...nedavno poznanik bio kod doktorice koja mu je prepisala lijek i usput spomenula da ga nece naci u BiH.. i hajd ja tako velim svekrvi..kad ono tamo tip ima spolnu bolest (dobro to mu je rekla doktorica) ali mu nije rekla da ukoliko to ne izlijeci brzo moze dobiti rak koze i umrijeti...i posto mu "strucnjakinja" nije rekla koja mu doza treba jer je ocito mislila da on taj lijek nece ni naci svekrva nije mogla naruciti lijek iz Italije..i otisao on opet a onda je tek mu ona napisala dozu i oznacila lijek kao prijeko potreban...ali to je vec za onu temu gdje pljujemo doktore
- alica.k
#13 Re: PROBLEM!!! Opadanje kose
lol da, zato je medicinski i farmaceutski fakultet ISTO hahahahahahahaIrm@ wrote:i teta u apoteci bi trebalo da je zavrsila farmaceutski fakultet dakle i ona je doktoricaalica.k wrote:ispravka, to treba ispricati doktoru, a ne teti u apoteci.Irm@ wrote:otidji u apoteku i ovo sto si nama ispricaj teti koja zna znanje
koja inteligencija...
istina je da tete u apoteci znaju to, ali to im nije posao....inace doktori ne bi postojali. zbog ovakvih savjeta kakav si ti dala ljudi dodju mojoj mami u apoteku i kazu joj "imate li nesto protiv plakanja?"...
doktoru, pa onda u apoteku.