Problem Njemacki ovcar
Moderator: anex
- toniran
#1 Problem Njemacki ovcar
Ovako imam problem sa NJemackim Ovcarom koji ima 14 mjeseci , najprije je bio bolestan nije jeo 2 dana kako treba isao sam veterinaru on mu je dao infuziju neku i neke 3 inekcije i bio je dobar 3 dana i onda opet debakl, znaci u jednom trenutku je samo disao znaci mrtva je bio skoro samo eto sto je disao , cak mu ni pul nisma osjetio i tako opet na infuzije inekcije , i sad je dobro jede igra se sve fino al me muci jedan problem, ucio sam da se cese po prdenjoj nozi i lize konstanto kad sam malo dlaku zavratio vidio sam male bjele crve koji gmizu po njegovoj kozi i ta koza je upaljena i crvena, ja sam ih naprskao hidrogenom medicinskim i rascesljao i okupao ga 3 puta al opet vidim da ima tih crvica nekih koji su sitni skroz sitni i bjele su boje. ako moze neko reci sta je u pitanj ?
-
bosanskicevap
#2 Re: Problem Njemacki ovcar
Stavljate li mu redovito frontline?On bi trebao ukloniti sve stetocine..najsogurnije je da se savjetujete sa veterinarom
Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
- toniran
#3 Re: Problem Njemacki ovcar
bosanskicevap wrote:Stavljate li mu redovito frontline?On bi trebao ukloniti sve stetocine..najsogurnije je da se savjetujete sa veterinarom
stavljao sam mu ogrlicu onu za krpelje, a brine me to sto se one muhe zelene skupljaju na njega . Isto kao kad umre , pa one na zelene na les st dolaze.
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: Problem Njemacki ovcar
Temeljito pregledaj psa da li ima negdje rane na tijelu. Jer crvi mimo onih koji su u digestivnom traktu se ne pojavlju osim ako ih muhe ne snesu na njih u ostalom ima članak na:
http://www.wiki-pet.com/health/dog/cond ... tion_id=62
http://www.wiki-pet.com/health/dog/cond ... tion_id=62
- toniran
#5 Re: Problem Njemacki ovcar
pa on je napravio ranu sebi od cesanja tu , to je prokrvarilo malo, ja sam mu prskao hidrogenom i on cvili, posle sam stavio rivanol i bivacin puder tu.a prije toga sam ga dobro okupao i iscetkao. Ok. hvala sad cu da procim ovo.
- Cholina_Lokica
#6 Re: Problem Njemacki ovcar
Negdje ima ranu, ako imaju crvi vec se razvila infekcija, po ovoj vrelini brzo nastupa sepsa i smrt. Kod veta sto hitnije da se nadje rana i cisti to dok nije prekasno
- toniran
#7 Re: Problem Njemacki ovcar
Cholina_Lokica wrote:Negdje ima ranu, ako imaju crvi vec se razvila infekcija, po ovoj vrelini brzo nastupa sepsa i smrt. Kod veta sto hitnije da se nadje rana i cisti to dok nije prekasno
ja sam ih danas cesljom cistio koliko sma mogao ali njih ima na jednom mjestu na prednjoj nozi, stotine malih koji se jedva vide da se micu. prskao sam hidrogenom i oni su nestali na trenutak , sad dali ce se vratiti a vjerovatno hoce. Tek u Ponedljak ga mogu odvesti, sutra Nedelja. Od cega nastaju ovi cvi sta moze biti urok, slab imunitet ? jer je bio bolestan prije skroz je slabo jeo Sad se malo oporavio al sad belaj sa ovim crvima.
- Cholina_Lokica
#8 Re: Problem Njemacki ovcar
Kazem ti, cim ima crve, tu je i infekcija koja se mora lijeciti lijekovima i ta rana dubinski cistiti. Vjerovatno ce morati strugati inficirano tkivo. Probaj naci veterinara sutra, ako sutra bude vruce vani, samo se nadaj da ne nastupi do ponedjeljka sepsa. Nije to do imuniteta, bila mu rana, muhe snijele jaja, inficiralo se, kad je ovakvo vrijeme to se desava jako brzo ako nije adekvatno tretirano na vrijeme.
- toniran
#9 Re: Problem Njemacki ovcar
Cholina_Lokica wrote:Kazem ti, cim ima crve, tu je i infekcija koja se mora lijeciti lijekovima i ta rana dubinski cistiti. Vjerovatno ce morati strugati inficirano tkivo. Probaj naci veterinara sutra, ako sutra bude vruce vani, samo se nadaj da ne nastupi do ponedjeljka sepsa. Nije to do imuniteta, bila mu rana, muhe snijele jaja, inficiralo se, kad je ovakvo vrijeme to se desava jako brzo ako nije adekvatno tretirano na vrijeme.
dali ima neki veterinar koji radi Nedeljom, ako moze broj ?
- Cholina_Lokica
#10 Re: Problem Njemacki ovcar
Jesi u sarajevu?
- toniran
#11 Re: Problem Njemacki ovcar
Jesam u Sarajevu sam .Cholina_Lokica wrote:Jesi u sarajevu?
- Cholina_Lokica
#12 Re: Problem Njemacki ovcar
065-099-097 Milan u rsu ako je hitno hoce otvoriti ordinaciju.
Vetlife je nekad znao radii nedeljom ali samo do 12 -13 nadji njihov broj pa zovi
Vetlife je nekad znao radii nedeljom ali samo do 12 -13 nadji njihov broj pa zovi