Problem na psiholoskoj bazi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

kenzo

Post by kenzo »

kriticarka_nikova wrote:
kenzo wrote:
cHupjahalic@ wrote:@kenzo koliko imas godina?
kontam isto sto se tice samih hormona da li se sve stabilizovalo (ako je u pitanju pubertet onda je druga prica, drugi postupci nego npr ako si odrasla osoba).
ma kakav pubertet :D

22 pune sad ce uskoro..

a sto se tice ove teme..problem je u nacinu razmisljanja..poprilicno samodestrkutivan..a kao sto rekoh preslo mi u naviku...

i imam strah da se takav nacin razmisljanja ne odrazi na tijelu...znate sta mislim
Ti nas ovdje zezas :roll:

ma ne zezam ..mislim da mi se od takvog negativnog razmisljanja nesto u stomako pomalo okrece..s vremena na vrijeme
amrica

Post by amrica »

postratni sindrom (sa zakasnjenjem) beznadja, besmislenosti itd. Mozes pokusati sve sto ti je savjetovao citizen x, ali najbolje nadji neku djevojku, da ti volis i da ona tebe voli, sve ce ti se promijeniti.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

meditiraj
urbanagerila

Post by urbanagerila »

kenzo wrote:
kontam isto sto se tice samih hormona da li se sve stabilizovalo (ako je u pitanju pubertet onda je druga prica, drugi postupci nego npr ako si odrasla osoba).

22 pune sad ce uskoro..

a sto se tice ove teme..problem je u nacinu razmisljanja..poprilicno samodestrkutivan..a kao sto rekoh preslo mi u naviku...

i imam strah da se takav nacin razmisljanja ne odrazi na tijelu...znate sta mislim
Nece nista se ne brini Stonesi se drogiraju evo vec 40 god. pa nisu sami sebi dohakali ... nego poslusaj me ako nemas para da radis dva puta godisnje dijalizu prestani se drogirati... :D
Topla voda

Post by Topla voda »

pod uslovom da se ne zezas..
jel imas jos nekih manifestacija "bolova"....tipa- boli me stomak,boli me glava,manta mi se ..
kenzo

Post by kenzo »

amrica wrote:postratni sindrom (sa zakasnjenjem) beznadja, besmislenosti itd. Mozes pokusati sve sto ti je savjetovao citizen x, ali najbolje nadji neku djevojku, da ti volis i da ona tebe voli, sve ce ti se promijeniti.

treba se prvo zaljubiti :D

sta god da budem radio a da volim ,besmislenost ce proci
kenzo

Post by kenzo »

Topla voda wrote:pod uslovom da se ne zezas..
jel imas jos nekih manifestacija "bolova"....tipa- boli me stomak,boli me glava,manta mi se ..

upravo s vremena na vrijeme ima te bolove i stomaku, i imam osjecaj da ce mi nesto puci....a bude i u glavi ponekad bolova, samo vise ovo u stomaku...
sposa0408

Post by sposa0408 »

Moras se trznuti...
Pogledaj kako drugi zive...
Meni ne izgleda da tebi treba pomoc...
Tesssa

Post by Tesssa »

A sto fino ne odes psihologu i rijesis taj svoj problem. Pozivas se ovdje na nezrelost forumasa, a eto meni je malo nezrelo traziti odgovor na ovako delikatno pitanje na forumu :roll:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

dinchy84 wrote:A sto fino ne odes psihologu i rijesis taj svoj problem. Pozivas se ovdje na nezrelost forumasa, a eto meni je malo nezrelo traziti odgovor na ovako delikatno pitanje na forumu :roll:
slazem se...
i ja sam prosla kroz nesto slicno... profesor nam rece neki dan da je najgore kad covjek zaluta, eh meni se bas to desilo, zalutala sam.najteze je kad ne znas sta hoces, danas ti se sve ucini lako, kazes ja to mogu, sutra skontas da je to isto nedostizno, i tako se ukrug vrtis.. bez rjesenja.i naravno da nastaju blokade.opet cu ti reci, idi psihijatru, pricaj s njim...ja kad nisam mogla nesto reci napisala bih mu, nacrtala. jos nesto, druzi se vise s ljudima, ponekad otidji na kafu s kim nisi dosad, pogledaj ljude oko sebe, i shvatit ces da nema razloga da se tako osjecas :)
terapija

Post by terapija »

Odmori malo
Popusti "gas", sto kazu uzivaj svjesno bilo cemu sto ti padne napamet u nekom momentu, probaj ne misliti na probleme i obaveze cijelo vrijeme.

Naravno, ne zanemaruj ih previse :P
_Sanjalica_

#37 Re: Problem na psiholoskoj bazi

Post by _Sanjalica_ »

kenzo wrote:stvar je u tome da sta god radim, osjecam se uvijek isto......uvijek kao da se vrtim u krug... :(

sve mi normalno ,ali isto kao da imam blokadu u glavi .....

ima li jos neko da je u takvom stanju ili slicnom

mogao bih jos pisati ,ali ovo je kratko i jasno

NE SALIM SE!
Mogla bih se nasaliti na ovaj racun al necu... jer nema ga da jedna dana nije slicno osjetio! pod jedno ako se osjecas kao da je sve isto onda je se monotonija uvukla pa jednostavno zelis promene .... naravno ako je vec do toga doslo onda digni sidro.... pod broj dva... kad kazes da se vrtis u krug tu je vec nesto drugo... znaci nesto te tisti i zelis da se rjesi al to je nesto sto moras sam na sebi ratiti... tj staviti karte na sto i prstom ciljati onu koja je tvoja bolja... tj ako me kontas :lol: normalna stvar da osjecas blokadu jer ili nisi nasao izlaz ili nisi bas zainteresovan... .mozda gresim... al ja kad se ovako osjecam... eh onda sigurno imam tesko na srce... i sve dok ne prevrnem problem na sve moguce nacine... nista od mene... al ti znas svoje :D
kenzo

Post by kenzo »

dinchy84 wrote:A sto fino ne odes psihologu i rijesis taj svoj problem. Pozivas se ovdje na nezrelost forumasa, a eto meni je malo nezrelo traziti odgovor na ovako delikatno pitanje na forumu :roll:

ma nisam se pozivao na nezrelost..i ne trazim pomoc niciju...samo me zanima je li ima jos neko sa slicnim stanjem :roll:
kenzo

Post by kenzo »

lolita_xx wrote:
slazem se...
i ja sam prosla kroz nesto slicno... profesor nam rece neki dan da je najgore kad covjek zaluta, eh meni se bas to desilo, zalutala sam.najteze je kad ne znas sta hoces, danas ti se sve ucini lako, kazes ja to mogu, sutra skontas da je to isto nedostizno, i tako se ukrug vrtis.. bez rjesenja.i naravno da nastaju blokade.opet cu ti reci, idi psihijatru, pricaj s njim...ja kad nisam mogla nesto reci napisala bih mu, nacrtala. jos nesto, druzi se vise s ljudima, ponekad otidji na kafu s kim nisi dosad, pogledaj ljude oko sebe, i shvatit ces da nema razloga da se tako osjecas :)
ma sve to radim ..cak i studiram ...
Topla voda

Post by Topla voda »

kenzo wrote:

ma nisam se pozivao na nezrelost..i ne trazim pomoc niciju...samo me zanima je li ima jos neko sa slicnim stanjem :roll:
pa ima ,al odu porazgovarat sa strucnim licima i oni im daju prave savjete
Slavko Jovičić Oscar

Post by Slavko Jovičić Oscar »

kenzo wrote:

22 pune sad ce uskoro..

Odmah trci neuropsihijatru, bez odlaganja. Nemas se cega stiditi. Simptomi koje si pomenuo (samodestruktivnost) mozes sasjeci ako zatražiš pomoć na vrijeme, ali nemoj odlagati da tražiš stručnu pomoć. Pa zaboga, cijela Amerika se stavila u službu da liječi vijetnamski sindrom, a Bosna je nakon rata puna mentalnih obolenja. Uzrok može biti višestruk od loše ishrane (posljedica je slabljenje vegetativnog sistema), do nekog stresa koji čovjek doživi a nije ni svjestan toga...
Post Reply