problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
hans99

#1 problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

ja sam student iz Sarajevai imam pitanje za vas....
Prije 3 godine sam sprzio cigaretom ruku i od tada mi na kozi ostao neki plik kao neka kvrzica i nikako mi ne prolazi....

Ja vas molim samo da mi odgovorite dali je to ozbiljan problem i dali trebam da idem kod lijecnika ili postoji neka krema da to prodje???...

unaprijed zahvaljujem...

Image
dada-bis

#2 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by dada-bis »

Ako se za tri godine nije širilo, upaljivalo ( crvenilo i temp. ) onda nije opasno. U svakom slučaju posjeti ljekara i samo on ti sigurno može reći šta treba da radiš. Ne eksperimentiši sa rekla- kazala kremama, samo možeš pogoršati stanje.
*mima*

#3 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by *mima* »

Odeli ti doktoru za te tri godine?
neprilagodjena

#4 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by neprilagodjena »

hans99 wrote:ja sam student iz Sarajevai imam pitanje za vas....
Prije 3 godine sam sprzio cigaretom ruku i od tada mi na kozi ostao neki plik kao neka kvrzica i nikako mi ne prolazi....

Ja vas molim samo da mi odgovorite dali je to ozbiljan problem i dali trebam da idem kod lijecnika ili postoji neka krema da to prodje???...

unaprijed zahvaljujem...

Image

Pa sprzio si ruku cigaretom i mislis da ce taj oziljak tek tako da ti prodje :roll: :roll:
Last edited by neprilagodjena on 13/05/2009 14:46, edited 1 time in total.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by dr.gog »

Prvo,ne diraj ožiljak.Drugo,s vremena na vrijeme ga premaži kantarion uljem(5 maraka mala bočica).
Ako ti smeta,skupi novac i otiđi spec.plastične hirurgije koji će ti ga odstraniti uz lokalnu anesteziju,a tragovi će nestati unutar par godina(ovisno o veličini ožiljka itd.).
hans99

#6 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

ma nije to bas klasicni oziljak nego je to kao neka kvrzica i dosta se primjeti...i crvenkasto je...i izgleda vrlo cudno...
dr.gog

#7 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by dr.gog »

Forum nije platforma prilagođena za precizne i odgovore na koje se mozeš osloniti 100%,posebno u stručnim pitanjima medicine.
Najosnovniju uputu si dobio,a strah i dilemu ćeš otkloniti najbrže ukoliko(ako imaš novaca)ako odeš u prvu dermatološku ili ordinaciju plastične hirurgije,najbolje obadvije.
Ukoliko nemaš pare,student si-uputnicu kod svog ljekara i pravac Koševo.Potrebno ti je jedno poslijepodne za sve.
hans99

#8 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

dr.gog wrote:Prvo,ne diraj ožiljak.Drugo,s vremena na vrijeme ga premaži kantarion uljem(5 maraka mala bočica).
Ako ti smeta,skupi novac i otiđi spec.plastične hirurgije koji će ti ga odstraniti uz lokalnu anesteziju,a tragovi će nestati unutar par godina(ovisno o veličini ožiljka itd.).
jeli sigurno ovo kantarionovo ulje, mislim jel moze da skodi i koliko bi to trebalo mazati, mislim vremenski jel svaki dan ili????...
Rauber

#9 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by Rauber »

Jaro ,otidji kod doktora.
Sta god ti ljudi ovdje kazu moras uzeti s rezervom, jbg nismo doktori, a ako neko i jest ne moze ti postaviti dijagnozu preko foruma u koju ce biti 100% siguran, zato bolje odes kod doktora, kazes mu sta se desilo,on to pogleda,opipa i znas na cemu si , nema poslije sekiranja, ovako da ti ja kazem kako nije nista opet ces imati dozu sumnje i crnjacit ces se "joj dali je Boze on u pravu" :)
Sretno i no sikiriki, bit ce to akB u dure ;)
tech10

#10 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by tech10 »

Sacekaj da dodje babyline, ona je doktorica opste prakse. :D
hans99

#11 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

mima wrote:Odeli ti doktoru za te tri godine?
ma nikako da odlucim da odem, sve danas cu sutra cu , i kao proci ce to i tako dalji i tako da nisam nikad otisao doktoru...
pustopoljina

#12 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by pustopoljina »

sigurno kantarionovo ulje pomaze,samo mjesto koje mazes-ne izlazi suncu. kantarion je fotosenzibilan i ako si svijetle koze,jedan njegov sastojak reagira sa suncem (uv zrakama) tako da moze izazvati osip,opekotine,ekceme,promjenu u jezgru celije epiderme.
jednostavno izbjegavaj sunce,ili se oblaci dok koristis kantarionovo ulje tako da ti je oziljak pokriven.
melb26sa

#13 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by melb26sa »

Jomelop E - stavis na krpicu i onda na oziljak - najbolje drzati preko noci, pa zalijepis flasterom da ne spadne. Za par sedmica ces primjetiti da se oziljak smanjuje.
memlija

#14 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by memlija »

hans99 wrote:ja sam student iz Sarajevai imam pitanje za vas....

unaprijed zahvaljujem...

Image
Buraz, e ovako...u ratu sam sprzio 9 cigara po rukama :D i nije mi ostao ni jedan plik nalik ovom tvom....ispočetka je bilo crvenila i pucali su vodeni plikovi, :roll: ali je vremenom sve nestalo i to veoma brzo...Sada nakon 13 godina ožiljci se skoro i ne vide. :D :wink: ...otidji doktoru i ne igraj se...čuj tri godine i nema promjena...vozdra.... :wink:
hans99

#15 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

eh samo da vas pitam dali je neko od vas doktor ili sam onako znate za ovaj Jomelop E i kantarionovo ulje????
melb26sa

#16 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by melb26sa »

hans99 wrote:eh samo da vas pitam dali je neko od vas doktor ili sam onako znate za ovaj Jomelop E i kantarionovo ulje????
Jomelop koristila na sebi za opekotine (od suncanja) i oziljke. Uputstvo za upotrebu kaze da se koristi i za keloide (vecinom ih imaju crnci). U proizvodu nema hemije ili necega sto ti moze naskoditi. Isto za kantarionovo ulje - prirodni preparat.

Da dodam iako su ti i ostali rekli - uvijek otidji i provjeri sa doktorom - mi na forumu dajemo savjete ali je malo forumasa da su doktori - mozda ih ima 2-3 na ovom podforumu. Ja nisam doktor :D
hans99

#17 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by hans99 »

melb26sa wrote:
hans99 wrote:eh samo da vas pitam dali je neko od vas doktor ili sam onako znate za ovaj Jomelop E i kantarionovo ulje????
Jomelop koristila na sebi za opekotine (od suncanja) i oziljke. Uputstvo za upotrebu kaze da se koristi i za keloide (vecinom ih imaju crnci). U proizvodu nema hemije ili necega sto ti moze naskoditi. Isto za kantarionovo ulje - prirodni preparat.

Da dodam iako su ti i ostali rekli - uvijek otidji i provjeri sa doktorom - mi na forumu dajemo savjete ali je malo forumasa da su doktori - mozda ih ima 2-3 na ovom podforumu. Ja nisam doktor :D
a koje mi vi preporucujete. jel bolje Jomelop E ili kantarionovo ulje?????????
melb26sa

#18 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by melb26sa »

hans99 wrote:
melb26sa wrote:

Ja bih isla na Jomelop - bijele je boje kao emulzija, mirise na razne trave, dobro ostaje na kozi a posebno dobro se upija kada stavis malo na gazu pa onda na oziljak i ostavis preko noci. Uvijek mozes otici do bilo koje apoteke i pitati njih sta ti preporucuju.
The Nightwatchman

#19 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by The Nightwatchman »

THE TRUTH IS OUT THERE

Image
:D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#20 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by corolla02 »

hans99 wrote:
melb26sa wrote:

Sta se mislis majke ti, zar te je toliko strah otici doktoru, i kad su uopste vadio neke nalaze zadnji put!? Fino jedno jutro prije dorucka trkni do dermatologa i reci mu sta te muci!
Sretno
dr.gog

#21 Re: problem na kozi..pomozite mi!!!!!

Post by dr.gog »

:oops: .. :dance: .. :D
Locked