Problem: Maca grize kablove

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Lara-sa

#1 Problem: Maca grize kablove

Post by Lara-sa »

Image

Zdravo svima. Vec smo se imali priliku upoznati, ja sam Gagi, imam 5 godina i jednu novostecenu naviku.
Naime, ono sto nikad do sada nisam radio, a poceo sam zadnji mjesec dana jeste da grizem kablove.
Punjaci za mobitel, produzni kablovi, a posebno su mi dragi kablovi od telefona, racunara i sl.

Moram priznati da mojim ukucanima to nije ni najmanje drago, u posljednje vrijeme zive kao u srednjem vijeku - bez telefona i interneta - jer su kablove promijenili nekoliko puta, ali ja ne odustajem (inace sam malo tvrdoglav). Pa evo da pitamo vas druge ljudotine imate li kakvih prijedloga ili savjeta. Mozda neko iskustvo za podijeliti?
Jedan veliki maciji pozdrav svima
Budala

#2 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by Budala »

Struja :twisted:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by mIRCerka »

Dziiiiiiizzzzzzzzzzzzzz....
Imas u svijetu kucnih ljubimaca kupiti sprej za tjeranje macke od odredjenog predmeta i slicno.
MoRe bit da ti je cicamaca pocesto sama, a more bit da ima tjeranje a ne zna sta mu je.
Ne sumnjam da igracaka ima, ali sestro mila vaspitavaj to celjade! Kad ga ulovis blizu kablova, opali mu klempu. Ne boli puno ali iritira.
Probaj onaj sprej.
PS Skupi tih starih kablova, srolaj u gomilu i stalno mu to guraj pod nos, dosadice mu.
to sam ja

#4 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by to sam ja »

Moj pas je to radio. Imala je na kraju srecu u nesreci da je zdrmala malo struja pa vise nije ni liznula kabl. Kontam nesto, sta mislis da namazes kablove necim sto ne voli..naravno da nije otrovno(recimo limunom,...)
Lara-sa

#5 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by Lara-sa »

Hvala Mirchi mnogo. Maca jeste sama cesto, tj svaki dan od 9 do 5, ali to nije nova situacija, zato nas i iznenadjuje. Mislim od njegove druge godine je tako, mi radimo, on cuva kucu. A to za vaspitavanje, jedino sto nam je uspjelo do sada u cijelom zajednickom zivotu jeste da on vaspita nas. Nikad, al bas nikad nista nismo uspjeli promijeniti. Bila je faza jedenja cvijeca-pa vise nemamo cvijece u kuci, bio je fazon lomiti vaze, okvire za slike i sl-pa smo sve ukinuli :-D

Ja ne znam kako cu sa djecom, al njega nista nisam uspjela nauciti, iako mi nije prva maca koju imam. Struje nas nije strah jer sve zivo iskljucujemo kad krenemo iz kuce, upravo zbog toga. Pokusat cu sa tim sprejem, jer nista drugo ne uspjeva, a starih, neupotrebljivih kablova imam vise nego onih upotrebljivih. Kralj se pobrinuo za to :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by mIRCerka »

Lara-sa wrote:Hvala Mirchi mnogo. Maca jeste sama cesto, tj svaki dan od 9 do 5, ali to nije nova situacija, zato nas i iznenadjuje. Mislim od njegove druge godine je tako, mi radimo, on cuva kucu. A to za vaspitavanje, jedino sto nam je uspjelo do sada u cijelom zajednickom zivotu jeste da on vaspita nas. Nikad, al bas nikad nista nismo uspjeli promijeniti. Bila je faza jedenja cvijeca-pa vise nemamo cvijece u kuci, bio je fazon lomiti vaze, okvire za slike i sl-pa smo sve ukinuli :-D

Ja ne znam kako cu sa djecom, al njega nista nisam uspjela nauciti, iako mi nije prva maca koju imam. Struje nas nije strah jer sve zivo iskljucujemo kad krenemo iz kuce, upravo zbog toga. Pokusat cu sa tim sprejem, jer nista drugo ne uspjeva, a starih, neupotrebljivih kablova imam vise nego onih upotrebljivih. Kralj se pobrinuo za to :D :D :D
probaj sprej al isto tako ga peglaj sa tim kablovima...vidim da je Gagi preuzeo kucu...i sad morate biti ko dva ovna na deblu...ti samo guraj svoje ;) Moralno cu te kuraziti :D a u stvair cu ti umirat od smijeha jer vidim da si konacno postala kao ja :) podstanar u vlastitom stanu :D sa Gazdom na 4 noge ;)
Lara-sa

#7 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by Lara-sa »

to sam ja wrote:Moj pas je to radio. Imala je na kraju srecu u nesreci da je zdrmala malo struja pa vise nije ni liznula kabl. Kontam nesto, sta mislis da namazes kablove necim sto ne voli..naravno da nije otrovno(recimo limunom,...)

Nemam pojma, pokusat cu sa ovim sprejom sto Mirchi rece, valjda to mace generalno ne vole :D :D :D
Jucer sam u robotu kupila 5 kablova za telefon, moram imati rezervu da se javim ljudima, da ne misle da smo umrli :))))
Lara-sa

#8 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by Lara-sa »

mIRCerka wrote:
Lara-sa wrote:Hvala Mirchi mnogo. Maca jeste sama cesto, tj svaki dan od 9 do 5, ali to nije nova situacija, zato nas i iznenadjuje. Mislim od njegove druge godine je tako, mi radimo, on cuva kucu. A to za vaspitavanje, jedino sto nam je uspjelo do sada u cijelom zajednickom zivotu jeste da on vaspita nas. Nikad, al bas nikad nista nismo uspjeli promijeniti. Bila je faza jedenja cvijeca-pa vise nemamo cvijece u kuci, bio je fazon lomiti vaze, okvire za slike i sl-pa smo sve ukinuli :-D

probaj sprej al isto tako ga peglaj sa tim kablovima...vidim da je Gagi preuzeo kucu...i sad morate biti ko dva ovna na deblu...ti samo guraj svoje ;) Moralno cu te kuraziti :D a u stvair cu ti umirat od smijeha jer vidim da si konacno postala kao ja :) podstanar u vlastitom stanu :D sa Gazdom na 4 noge ;)
:D :D :D
Hvala ti mnogo. Jedina je razlika sto ti imas vise tih gazdi, a mene je jedan uspio srediti :D :D :D
alijadzigibau

#9 Re: Problem: Maca grize kablove

Post by alijadzigibau »

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :lol: :lol:
Post Reply