Problem kućne mreže

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rump

#1 Problem kućne mreže

Post by Rump »

Pozdrav,

Prije svega ovo su uređaji koji posjedujem:

1. TV - Vivax Android TV 40LE77SM https://www.vivax.com/hr/vivax-led-tv-40le77sm.aspx

2. Mobitel - Vernee Mars Pro https://www.pdevice.com/product/vernee- ... rice-specs

3. Modem - ZyXEL AMG1202-T10B https://www.zyxel.com/support/SupportLa ... G1202-T10B

Cilj mi je streamanje YouTube videa i fotografija sa mobitela na TV, eventualno remote control funkcija.

Problem je što ne mogu da se povežem.

TV posjeduje WiFI adapter, međutim ne može da se spoji na kućnu mrežu (navedeni modem). Pokušavao sam od "bez zaštite" do "WPA2" i bez uspijeha.

TV ronađe mrežu, ali kada kliknem na spoji samo piše connecting... i tako u nedogled.

Kada na mobitelu uključim HotSpot na tu mrežu se uspiješno spoji i sve radi normalno. Na modem neće.

Takođe sam kupio mrežni kabal i direktno spojio TV i modem i tako funkcioniše internet na TV, ali i dalje ne mogu da se povežem mobitelom na TV.

(Mobitel je naravno spojen na taj modem preko WiFi)

Dakle, interesuje me postoji li mogućnost streamanja sa mobitela na TV, a da ne moram da mijenjam ništa od navedenog, ni mobitel, ni TV, ni modem?

Da li je problem u podešavanjima i ja ne znam da se spojim, ili je jednostavno nekompatibilnost uređaja u pitanju?

Hvala unaprijed
diablobih

#2 Re: Problem kućne mreže

Post by diablobih »

Vjerujem da je zbog debilnosti televizije, ako imas garanciju neka ti daju novi koji radi, ali tesko. Zato je bitno kupovati normalne televizije, a ne vivaxe, voxove i tako te.
Benq

#3 Re: Problem kućne mreže

Post by Benq »

S obzirom da se TV ne moze konektovat na wifi mrezu , provjeri da li je Android na TV-u up-to-date , isti problem je imao moj prijatelj na SONY Android TV-u.
Rump

#4 Re: Problem kućne mreže

Post by Rump »

Da ne citiram obojicu.
Mozda me niste razumjeli, ili ja nisam vas, ali nije da TV neće nikako da se spoji na WiFi.
Kada na telefonu uključim hotspot opciju (šalje wifi signal kao i modem) na tu mrežu se TV spoji i može da se konektuje na internet. Dakle po toj logici WiFi adapter u televizoru radi. Da ni tu nije moglo odmah bih kontaktirao prodavača. :-?
Benq

#5 Re: Problem kućne mreže

Post by Benq »

Rump wrote:Da ne citiram obojicu.
Mozda me niste razumjeli, ili ja nisam vas, ali nije da TV neće nikako da se spoji na WiFi.
Kada na telefonu uključim hotspot opciju (šalje wifi signal kao i modem) na tu mrežu se TV spoji i može da se konektuje na internet. Dakle po toj logici WiFi adapter u televizoru radi. Da ni tu nije moglo odmah bih kontaktirao prodavača. :-?
Razumio sam sta si napisao , medjutim isti taj problem je drug imao sa SONY tv-om , na neke mreze se htio spojiti a na neke ne, nakon sto sam mu azurirao software sve je proradilo. Ovo ne mora nuzno biti slucaj i kod tebe ali vrijedi ispitat. Dakle spoji tv mreznim kablom na modem , udji u postavke na tv-u i provjeri da li postoji update software-a.
Rump

#6 Re: Problem kućne mreže

Post by Rump »

Benq wrote:
Rump wrote:Da ne citiram obojicu.
Razumio sam sta si napisao , medjutim isti taj problem je drug imao sa SONY tv-om , na neke mreze se htio spojiti a na neke ne, nakon sto sam mu azurirao software sve je proradilo. Ovo ne mora nuzno biti slucaj i kod tebe ali vrijedi ispitat. Dakle spoji tv mreznim kablom na modem , udji u postavke na tv-u i provjeri da li postoji update software-a.

Nije do toga. Sada sam provjerio i piše "latest version installed" :sad:
diablobih

#7 Re: Problem kućne mreže

Post by diablobih »

Do tva je, mora se moci spojiti na sve mreze.
nivla

#8 Re: Problem kućne mreže

Post by nivla »

probaj, ako ruter podrzava, promijeniti wifi channel sa auto na neki manualni,
probaj naci na kojem kanalu ti je wifi od hotspota i onda podesi wifi ruter da koristi isti kanal, zna nekad pomoci
MTV

#9 Re: Problem kućne mreže

Post by MTV »

Na LOLi sam imao slican router, nije indentican, i naravno moze se promijeniti wifi channel.
Post Reply