radio sam ovo vec sto puta i sad pokusam, ubacim cd, reset da ga boota i odma na pocetkku pise "inf file setup.sif is corupt or missing"
jel neko zna sta je problem??mozda je do cd-a??
problem: instalacija xp
Moderator: Benq
-
malizeleni
Mozda je do cda, moze biti bilo sta sto se toga tice.
Npr. prosli kompjuter koji sam imao, nisam mogao instalirati windows dok ne bih izvadio zvucu karticu, jednostavno mi dodje poruka da se fajl ne moze kopirati sa cda. Napravim novi cd, ne moze. I onda sam povadio sve komponente koje kompjuteru ne trebaju da starta, instalirao windows, i opet ih stavio, i instalirao drajvere.
Npr. prosli kompjuter koji sam imao, nisam mogao instalirati windows dok ne bih izvadio zvucu karticu, jednostavno mi dodje poruka da se fajl ne moze kopirati sa cda. Napravim novi cd, ne moze. I onda sam povadio sve komponente koje kompjuteru ne trebaju da starta, instalirao windows, i opet ih stavio, i instalirao drajvere.
-
b0sAnChE
#3 hmm
pa cisto sumnjam da je do cd-a ako si i do sada s njega radio instalacije.
Nego moguci problem mogao bih da bude u sljedecem:
PROVJERI RAM - ZAMIJENI PA PROBAJ INSTALACIJU
POCUPAJ SVE OD HARDWARE-A STO IMAS I STO TI NE TREBA ODMAH PRI INSTALACIJI
provjeri kablove - ploča - disk - rom
et pa javi.
Nego moguci problem mogao bih da bude u sljedecem:
PROVJERI RAM - ZAMIJENI PA PROBAJ INSTALACIJU
POCUPAJ SVE OD HARDWARE-A STO IMAS I STO TI NE TREBA ODMAH PRI INSTALACIJI
provjeri kablove - ploča - disk - rom
et pa javi.
- kaubojstina
Ne cupaj nista!
1)Formatiraj hard disk ukoliko jos uvijek imas Windows na njemu ili neki drugi OS
2)Pokusaj nekom tkaninom sa njeznom teksturom obrisati instalacioni CD (sto je najverovtnije uzrok te poruke jer si po ko zna koji put prljavim rukama dir'o CD ili si ga bac'o ga po hastalu pa izgreb'o povrsiniu, dav'o raji da instalira...itd)
Obavezno iznutra ka ivici CD-a

1)Formatiraj hard disk ukoliko jos uvijek imas Windows na njemu ili neki drugi OS
2)Pokusaj nekom tkaninom sa njeznom teksturom obrisati instalacioni CD (sto je najverovtnije uzrok te poruke jer si po ko zna koji put prljavim rukama dir'o CD ili si ga bac'o ga po hastalu pa izgreb'o povrsiniu, dav'o raji da instalira...itd)

- video
kaubojstina wrote:Ne cupaj nista!
-
malizeleni
Formatiranje iz winxp instalacije ima mogucnost i za jedno i za drugo. I fat i ntfs. Sam sto se zovu normal i quick.sinus wrote:Nekad treba odraditi onaj klasični format: format c: a ne format c:/s/q
Ista stvar mi se desila nekoliko puta, kao što ti je već rečeno očisti cd formatiraj disk i trebalo bi da radi...