Problem-instalacija CD ROM-a
Moderator: Benq
-
pentijum
#1 Problem-instalacija CD ROM-a
Imam problem sa CD ROM-om. Prije sam imao dva i radilo je normalno, onda sam jedan izvadio i neko vrijeme ja stajao samo jedan i radio normalno. Danas sam umjesto onog starog koji sam davno izvadio stavio novi koji sad neće da radi. Pokaže da je našao 'novi hardver' ali onda samo zablokira. Jel' moguće da je ostao drajver od onog prijašnjeg i kako sad da ga izbrišem?!
-
neko iz mase
pregledaj jumper settings na oba cd-roma i uskladi ih prema tome. Najbolje ti je da izbjegnes CS opciju i da jedan stavis kao slave a drugi kao master. Kako se meni cini, stari CD-rom ti je na jednoj od S/M opcija, a ovaj novi kao default na CS.
-
neko iz mase
iskljuci stari cd i pokusaj samo taj cd rom pokrenuti. mozda je pokvaren.
-
pentijum
Probaću. Nije pokvaren sigurno, prepozna ga, mogu ga otvoriti normalno, ali kad započne da instalira 'new hardware' samo zablokira. Ovakvo nešto mi se desilo jednom davno ranije sa drugim kompom i CD ROM-om, ali nisam znao riješiti i tada mi nije proradilo dok nisam formatirao.neko iz mase wrote:iskljuci stari cd i pokusaj samo taj cd rom pokrenuti. mozda je pokvaren.
-
neko iz mase
Ah da, imao sam jedan philipsov cdrw drive i prilicno losa iskustva sa njim. To je prvi cd drive za koji mi je trebao driver (koji sam naravno dobio na cd-u i kasnije izgubio). pri sljedecem reinstallu sam bacio taj drive
-
neko iz mase
stvarno bez rijeci
Zakleo sam se da nikad vise ne kupim ista od philipsa
Zakleo sam se da nikad vise ne kupim ista od philipsa