Radi se o nekom industrijskom računaru kojeg sam dobio, valjda iz neke tvornice Automobila iz Švicarske. Računar je donešen ovamo neko je uradio sistem koristio ga i ja sam dobio taj računar solidnih karateristika.
Računar ima dugme ono standardno za paljenje naprijed ili ono ima nazad za naponsku ON/OFF. Palio se jedno vrijeme normalno i odjednom neće da se upali na dugme za paljenje , a na maticnoj svijetli ona lampica znaci ima struje.
Ja sam upalio-ugasio naponsku jedinicu i računar se upalio sam na to dugme, pokrenuo se. I onda dalje uvjek bi tako 20-30 puta upalio/ugasio naponsku i on bi se pokrenuo bez da pritisnem dugme ono za paljenje.
Kasnije se javio problem da se upali i sam se ugasi odmah.
Ja sam predpostavio da bi djelimicno moglo biti do naponske uzeo sam neku staru stavio je i računar se bez problema pali na svoje dugme sprijeda za paljenje, al' kad se upali radi možda 1-2 min. i ugasi se. Kad se ugasi stisnem dugme za paljenje onda on zasvira melodiju kao hitna pomoć i ugasi se.
Nije mi jasno stvarno ništa!? Da li se negdje pregrijava ?
Šta sam primjetio to je hladnjak na procesoru koji nije dobro pričvršćen, slomljene dvije one dole što se zakače. On stoji al' je to dosta klimavo. Pastu na prcesoru sam zamjenio.
Hvala na svakoj pomoci.