Posjedujem Octaviu 2002g. 1.9 TDI 66kW i danas mi odjednom prestala hladiti klima tj. otišao na piće klima radila OK tj. hladila. Nakon sat i pol sjeo u auto krenuo ali iz klime samo vanjski zrak tj. topao.
Može li mi iko reći o čemu se radi i koliki je kvar (novčano)?
Unaprijed hvala.
PROBLEM: CLIMATRONIC Octavia mk1
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#2 Re: PROBLEM: CLIMATRONIC Octavia mk1
Prvo OBAVEZNO pogledaj da li je relej ispravan prije nego sve zamjenis! Znam iz iskustva!vjeko_bu wrote:Posjedujem Octaviu 2002g. 1.9 TDI 66kW i danas mi odjednom prestala hladiti klima tj. otišao na piće klima radila OK tj. hladila. Nakon sat i pol sjeo u auto krenuo ali iz klime samo vanjski zrak tj. topao.
Unaprijed hvala.
Na tim godistima kod VW relej je veliki problem.
- citroen
#3 Re: PROBLEM: CLIMATRONIC Octavia mk1
Otisao ti hladnjak,negdje procurio.vjeko_bu wrote:Posjedujem Octaviu 2002g. 1.9 TDI 66kW i danas mi odjednom prestala hladiti klima tj. otišao na piće klima radila OK tj. hladila. Nakon sat i pol sjeo u auto krenuo ali iz klime samo vanjski zrak tj. topao.
Unaprijed hvala.
-
goran16v
#4 Re: PROBLEM: CLIMATRONIC Octavia mk1
To je otprilike kad bi nazvao doktora rekao mu da te boli stomak i pitao ga sta ti je i kad ces ozdraviti. Klima moze prestati raditi iz dosta razloga (manjak gasa, relej, procesor klimatronica, sistem pusta, kvar na kompresoru itd itd), zato ti je jedino rjesenje otici na servis gdje ce ti tacno reci sta je i koliko je para!