damn znao sam da su primali info,gdje i šta bombardovati, 95-e a i 99-eMan of steel wrote:Možeš ti to mnogo bolje ako se potrudiš.jeza u ledja wrote:Mrtvi Iracani? Cuj to?
Koliko vas što podržavate američki imperijalizam je čulo za to da je Jovica Stanišić šef DB(Državna Bezbjednost Srbije) i zapovjednik Crvenih Beretki, Arkanovih Tigrova, Škorpiona...bio na platnom spisku CIA-e ?
Problem američkog imperijalizna
-
sumirprimus
#176 Re: Problem američkog imperijalizna
- jeza u ledja
#177 Re: Problem američkog imperijalizna
E jebiga sad, dze me nadje.Man of steel wrote: Koliko vas što podržavate američki imperijalizam je čulo za to da je Jovica Stanišić šef DB(Državna Bezbjednost Srbije) i zapovjednik Crvenih Beretki, Arkanovih Tigrova, Škorpiona...bio na platnom spisku CIA-e ?
- insomnia78
#178 Re: Problem američkog imperijalizna
Naravno Amerika nas je zavadila, stavise srbima oruzje u ruke i natjerase ih da pobiju balijeMan of steel wrote:Možeš ti to mnogo bolje ako se potrudiš.jeza u ledja wrote:Mrtvi Iracani? Cuj to?
Koliko vas što podržavate američki imperijalizam je čulo za to da je Jovica Stanišić šef DB(Državna Bezbjednost Srbije) i zapovjednik Crvenih Beretki, Arkanovih Tigrova, Škorpiona...bio na platnom spisku CIA-e ?
s' moje sokocalo
- Man of steel
#179 Re: Problem američkog imperijalizna
Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
-
occupylove
#180 Re: Problem američkog imperijalizna
hm , hm ?, nista ne tvrdim , ali interesatna informacija i gdje je Milosevic bio kao predstavnik Beobanke , i gdje je naucio engleski ;
Milošević je osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom Požarevcu, gdje je odrastao sa majkom i rođenim bratom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, 1964. godine. Prvo zaposlenje mu je bila dužnost rukovodioca za informiranje Skupštine grada Beograda. No, krajem 1960-ih počinje uspon u njegovoj karijeri kada je imenovan za zamjenika generalnog direktora beogradske firme "Tehnogas", na čijem je čelu tada bio njegov prijatelj Ivan Stambolić. 1973. godine, Milošević postaje generalni direktor "Tehnogasa". Na toj dužnosti bio je do 1978. godine, kada je izabran za direktora "Beobanke" (neko je vrijeme bio i predstavnikom "Beobanke" u New Yorku).
-
sumirprimus
#181 Re: Problem američkog imperijalizna
oktad je bio doušnik,koje podatke je prodavao,zarad čega???ajde malo konkretnijeMan of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
-
udrch
#182 Re: Problem američkog imperijalizna
Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
koliko moraš sebe voljeti da po bilo kojem pitanju izrekneš ovakav hvalospjev sebi u čast..
jel ti kontaš da ljudi čitaju tvoje postove
-
Avetinho
#183 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa onda si i ti spijun americke oligarhije. Sjedis na Floridi i cekas Ruse i Kineze. Dvostruki spijun.occupylove wrote:hm , hm ?, nista ne tvrdim , ali interesatna informacija i gdje je Milosevic bio kao predstavnik Beobanke , i gdje je naucio engleski ;
Milošević je osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom Požarevcu, gdje je odrastao sa majkom i rođenim bratom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, 1964. godine. Prvo zaposlenje mu je bila dužnost rukovodioca za informiranje Skupštine grada Beograda. No, krajem 1960-ih počinje uspon u njegovoj karijeri kada je imenovan za zamjenika generalnog direktora beogradske firme "Tehnogas", na čijem je čelu tada bio njegov prijatelj Ivan Stambolić. 1973. godine, Milošević postaje generalni direktor "Tehnogasa". Na toj dužnosti bio je do 1978. godine, kada je izabran za direktora "Beobanke" (neko je vrijeme bio i predstavnikom "Beobanke" u New Yorku).
-
sumirprimus
#184 Re: Problem američkog imperijalizna
Ja Sam Odavle wrote:Pa onda si i ti spijun americke oligarhije. Sjedis na Floridi i cekas Ruse i Kineze. Dvostruki spijun.occupylove wrote:hm , hm ?, nista ne tvrdim , ali interesatna informacija i gdje je Milosevic bio kao predstavnik Beobanke , i gdje je naucio engleski ;
- jeza u ledja
#185 Re: Problem američkog imperijalizna
Tvrdnje? Kakve tvrdnje?Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
Postavio si 3 pitanja. Nesto u stilu "znate li da vam stavljaju drogu u heroin?!!!", "znate li da Deda Mraz ne postoji?" i "znate li da je planeta okrugla??"
Ja evo, priznajem, prvi put cujem ovo za heroin.
- Man of steel
#186 Re: Problem američkog imperijalizna
A otkud ću ja znati koje je on podatke prodavao.sumirprimus wrote:oktad je bio doušnik,koje podatke je prodavao,zarad čega???ajde malo konkretnijeMan of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
Zna se samo da je radio za njih, to je dokumentovano i dokazano.
- Man of steel
#187 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa eto ti si pročitao a ništa k znanju primio nisi.udrch wrote:Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.![]()
![]()
![]()
koliko moraš sebe voljeti da po bilo kojem pitanju izrekneš ovakav hvalospjev sebi u čast..
jel ti kontaš da ljudi čitaju tvoje postove..
Argumente na sto pa možemo pričati, ja tema nisam.
- Man of steel
#188 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa koji si mi onda kurac kvotao post sa znakom pitanja ako ti to sve znaš.jeza u ledja wrote:Tvrdnje? Kakve tvrdnje?Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
Postavio si 3 pitanja. Nesto u stilu "znate li da vam stavljaju drogu u heroin?!!!", "znate li da Deda Mraz ne postoji?" i "znate li da je planeta okrugla??"
Ja evo, priznajem, prvi put cujem ovo za heroin.
-
udrch
#189 Re: Problem američkog imperijalizna
osim ovog kratkog ali efikasnog samozadovoljavanja nisam Bogami ništa..Man of steel wrote:Pa eto ti si pročitao a ništa k znanju primio nisi.udrch wrote:Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.![]()
![]()
![]()
jel ti kontaš da ljudi čitaju tvoje postove..
Argumente na sto pa možemo pričati, ja tema nisam.
-
sumirprimus
#190 Re: Problem američkog imperijalizna
ha pa kad tako izbacis naku tvrdnju kako ti kazes,provjeri je do kraja..pa nda dodji i uhvati nas na prepadMan of steel wrote:A otkud ću ja znati koje je on podatke prodavao.sumirprimus wrote:oktad je bio doušnik,koje podatke je prodavao,zarad čega???ajde malo konkretnijeMan of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
Zna se samo da je radio za njih, to je dokumentovano i dokazano.
-
BENsa
#191 Re: Problem američkog imperijalizna
Ne znam da li se može nazvati američki imperijalizam, mada nije greška ako se i tako nazove. Problem američkog imperijalizma je trenutačan, nekoliko je razloga za to.
U Siriji im ne uspijeva da sruše Asadov režim iz razloga što su Asadu podršku dale Rusija i Kina, stoga proces imperijalizma u Siriji ne ide baš predviđenom dinamikom jer svaka vojna intervencija od strane SAD može rezultirati eventualnom reakcijom, odgovorm navedenih država, podvlačim eventualnih jer nisam u potpunosti siguran u to. Još jedan od razloga je što su Asadove snage vrlo dobro naoružane i spremne za borbu, a to je i potvrdio vojni analitičar Kazazović Neven, govoreći o tome na plaćeničkoj Aljazeeri.
Što se tiče ostalih zemalja u kojima ne uspijeva proces imperijalizma, kao što su Iran i Sjeverna Koreja, za to postoji jedan osnovni razlog. To je što Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno naoružanje stoga morate praviti vrlo oprezne odluke i poteze kako biste proveli zacrtano. Za Iran se isto to može reći, mada je Iran ako mogu reći nešto u nepovoljnijoj poziciji iz razloga što nije u potpunosti razvio svoj nuklearni program.
Ko smatra da Kina kao navodna komunistička zemlja nije imperijalistička zemlja grdno se vara. Kina je najveće tržište na svijetu i samim tim najveća ekonomija na svijetu . Prkos koji Kina pokazuje je taj što u SAD vidi konkurenciju, prvo ekonomsku, a onda i ostalu. Naravno ima tu i tog ideološkog aspekta koji je nezaobilazan i iz kojega proizilazi prkos i suparništvo prema SAD. U neku ruku to se isto može reći i za Rusiju.
Na početku sam rekao da je problem trenutačan iz razloga što nisam siguran koliko će se države poput Sirije, Irana i Sjeverne Koreje moći odupirati američkoj demokratiji. Ipak je to demokratija.
Ovi koji bi da uživaju u američkom imperijalizmu, oni nisu svjesni da već uživaju. Ja im želim da se još nauživaju i da dožive sve čari imperijalizma kao najvećeg stadija kapitalizma. Očigledno da je riječ o politički nepismenim ljudima. Najgora činjenica je što smo mi taj imperijalizam prvo osjetili kroz prosipanje krvi od 1992. do 1995., a sada ga osjećamo na drugi način, s recimo preko pet stotina hiljada nezaposlenih, brojke govore za sebe. I opet smo slijepi.
Šta reći, nego izustiti staru parolu: "Enjoy capitalism!"
U Siriji im ne uspijeva da sruše Asadov režim iz razloga što su Asadu podršku dale Rusija i Kina, stoga proces imperijalizma u Siriji ne ide baš predviđenom dinamikom jer svaka vojna intervencija od strane SAD može rezultirati eventualnom reakcijom, odgovorm navedenih država, podvlačim eventualnih jer nisam u potpunosti siguran u to. Još jedan od razloga je što su Asadove snage vrlo dobro naoružane i spremne za borbu, a to je i potvrdio vojni analitičar Kazazović Neven, govoreći o tome na plaćeničkoj Aljazeeri.
Što se tiče ostalih zemalja u kojima ne uspijeva proces imperijalizma, kao što su Iran i Sjeverna Koreja, za to postoji jedan osnovni razlog. To je što Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno naoružanje stoga morate praviti vrlo oprezne odluke i poteze kako biste proveli zacrtano. Za Iran se isto to može reći, mada je Iran ako mogu reći nešto u nepovoljnijoj poziciji iz razloga što nije u potpunosti razvio svoj nuklearni program.
Ko smatra da Kina kao navodna komunistička zemlja nije imperijalistička zemlja grdno se vara. Kina je najveće tržište na svijetu i samim tim najveća ekonomija na svijetu . Prkos koji Kina pokazuje je taj što u SAD vidi konkurenciju, prvo ekonomsku, a onda i ostalu. Naravno ima tu i tog ideološkog aspekta koji je nezaobilazan i iz kojega proizilazi prkos i suparništvo prema SAD. U neku ruku to se isto može reći i za Rusiju.
Na početku sam rekao da je problem trenutačan iz razloga što nisam siguran koliko će se države poput Sirije, Irana i Sjeverne Koreje moći odupirati američkoj demokratiji. Ipak je to demokratija.
Ovi koji bi da uživaju u američkom imperijalizmu, oni nisu svjesni da već uživaju. Ja im želim da se još nauživaju i da dožive sve čari imperijalizma kao najvećeg stadija kapitalizma. Očigledno da je riječ o politički nepismenim ljudima. Najgora činjenica je što smo mi taj imperijalizam prvo osjetili kroz prosipanje krvi od 1992. do 1995., a sada ga osjećamo na drugi način, s recimo preko pet stotina hiljada nezaposlenih, brojke govore za sebe. I opet smo slijepi.
Šta reći, nego izustiti staru parolu: "Enjoy capitalism!"
Last edited by BENsa on 07/01/2013 23:38, edited 1 time in total.
- Opetja033
#192 Re: Problem američkog imperijalizna
Cuj "niko nije opovrgnuo moju tvrdnju"Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.
Pa sasvim je ocito da ne poznajes same temelje rasprava. Dakle, niko nece letiti na rudu i komentarisati konspiracione teorije na kojima bi i David Icke pozavidio (Stanisic bio na platnom spisku CIA-e
Pomoci cu ti sa osnovama, fin sam danas:
1) Izneses tvrdnju
2) Potkrijepis je argumentima
3) Ocekujes odgovor
Ti izvalis nesto sto nema veze sa logikom, bez ijednog jedinog argumenta i onda se pitas zasto se niko ne prima na to. Argumenti, argumenti.
P.S. God bless America
- jeza u ledja
#193 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa mislio sam da je u pitanju neka logicka igra verbalnih doskocica. Zar nije?Man of steel wrote:Pa koji si mi onda kurac kvotao post sa znakom pitanja ako ti to sve znaš.
-
Avetinho
#194 Re: Problem američkog imperijalizna
Ostatak necu komentarisati, jer je na nivou malog Perice i njegove percepcije svijeta. Ali na ovo cu se osvrnuti:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_la ... er_markets
Ni blizu.BENsa wrote:... Kina je najveće tržište na svijetu i samim tim najveća ekonomija na svijetu...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_la ... er_markets
- cvrčak_na_hedonizmu
#195 Re: Problem američkog imperijalizna
Kada sam pročitao prvi put šta si napisao mislio sam, žiku profesora što se nafurao. Objasni, što, kako i gdje. Na konkretne primjere odgovara pitanjima. Što da mu se pravdam, kome da se pravdamagnostic_front wrote:objasnicvrčak_na_hedonizmu wrote: -namjerno izazivanje svjetske finansijske krize sa ciljem proširenja uticaja u svijetu
Mislim da je malo problematično što ideje idu u smijeru, navodim kao primjer "ideja koje leže okolo", nakon cunamija u Indoneziji hajmo napraviti luksuzna odmarališta tamo gdje su živjeli ljudi ili nakon Uragana Katrine "hajmo privatizovati škole u New Orleansu".Milton Friedman wrote: “Only a crisis - klix or perceived - produces real change. When that crisis occurs, the actions that are taken depend on the ideas that are lying around. That, I believe, is our basic function: to develop alternatives to existing policies, to keep them alive and available until the politically impossible becomes the politically inevitable.”
Guardian je "optužio" 25 ljudi za izazivanje finansijke krize. Šta se desilo nakon toga, ljudi dobili bonuse
Problem, kakav problem ?agnostic_front wrote:šta je problem?cvrčak_na_hedonizmu wrote: -cilj proširenja uticaja u svijetu je profit, izvlačenje profita i ništa više
ko im jebe mater što su se rodila, nek pocrkaju, jel tako ?According to UNICEF, 22,000 children die each day due to poverty. And they “die quietly in some of the poorest villages on earth, far removed from the klix and the conscience of the world. Being meek and weak in life makes these dying multitudes even more invisible in death.
Around 27-28 percent of all children in developing countries are estimated to be underweight or stunted. The two regions that account for the bulk of the deficit are South Asia and sub-Saharan Africa.
Ti misliš da ništa nije bilo prije totalitarnog režima ? Samo takav režim je postojao, prije se ništa nije dešavalo ? To bi trebao da bude zaključak. Lijepo napisah, dvije matrice, jedna za demokratiju, druga za "malo manju demokratiju"agnostic_front wrote:zar nije kontradiktorno napisati da se nešto izbija iz ruku građana u totalitarnim režimima? u demokratskim društvima uvijek za privatizaciju.cvrčak_na_hedonizmu wrote: -do profita se dolazi na način da se što više poluga vlasti "izbije iz ruku građana" tako da o njihovoj sudbini/imovini/pravima odlučuju činovnici koji nisu izabrani na izborima u njihovoj državi nego su izabrani dogovorom par ljudi ( koji također ne učestvuju u izbornom procesu ). Prva, navedena, varijanta se dešava u "demokratskim zemljama". Druga varijanta su totalitarni režimi koji su na vlasti u ostalim dijelovima svijeta.
Slažem se, treba brate sve ukinuti, zdravstveno, porodiljsko, dječije doplatke, radnička prava, privatizovati Telekom, statak firmi koje se nisu prodale, elektro-energetske potencijale, šume, vode, škole, javni prijevoz. Sve živo. Slobodno tržište pa pošteno. Kupe izvore pa nabiju cijene vode stoja mjesečno. Ko voli nek izvoli, ko neće, isključi vodu i lagano. Nemaš ovjerenu knjižicu, krepaj. Imaš dvoje djece, što si ih pravio + treba otpustiti minimalno pola administracije, odjednom. To je siguran recep za prosperitet i napredak.agnostic_front wrote:naravno, zar nije logično da ako smo za SAD i kapitalizam, da smo za neregulisano i slobodno tržište, ukidanje socijalne države, privatizaciju resursa, smanjenje adminstracije i državne potrošnje?cvrčak_na_hedonizmu wrote: -neregulisano tržište, slobodno tržište, ukidanje socijalne države, privatizacija kompletnih resursa država, smanjenje državne potrošnje, smanjenje administracije, MMF, Svjetska banka globalizacija su poluge za izvlačenje profita.
Lijep link, koji sam na tvoju žalost otvorio i gle čuda, čujem for americansagnostic_front wrote:da li ima više bogatih ljudi nego prije 100 godina? to što vi predstavljate tih famoznih 1%, ima mnogo problema. kojom metodolgijom je ustanovljeno da recimo jedna porodica sada ima manje nego prije 30, 40, 50 godina? (http://www.youtube.com/watch?v=vDhcqua3_W8)cvrčak_na_hedonizmu wrote: - bogaćenje elite i njihov pravi još više onih koji su gladni ili su na rubu egzistencije
Pitaš me za metodologiju, hm, ček da razmislim
http://www.statisticbrain.com/world-poverty-statistics/Total Percentage of World Population that lives on less than $2.50 a day 50%
Total Percentage of People that live on less than $10 a day 80%
Number of children in the world 2.2 billion
Number of Children that live in Poverty 1 billion
Zanimljivo je da kada u google ukucas poverty in the world prvo dobiješ plaćene linkove, sjedište u New Yorku, Oklahomi i ta neka priča
Čas je završio. Domaći nije težak, valjda si u stanju da pročitaš postove na temi. Hajde sada, slobodan si.agnostic_front wrote:ostaje da se vidi. kakva je to optužba konkretno?.cvrčak_na_hedonizmu wrote: -dugovi prema MMF-u će kad-tad doći na naplatu. Postavlja se pitanje ko će to naplatiti, zašto se toliko zadužilo, kome je u cilju bilo da se države zadužuju i ko to može spriječiti na koncu
Amin.agnostic_front wrote: I naravno, živjela Čikaška škola i Milton Friedman!
- Man of steel
#196 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa nesretniče zašto prvo u googlu ne ukucaš dva pojma-"Stanišić CIA" prije nego počneš sa etiketiranjem i ličnim uvredama.Opetja033 wrote:Cuj "niko nije opovrgnuo moju tvrdnju"Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.![]()
Pa sasvim je ocito da ne poznajes same temelje rasprava. Dakle, niko nece letiti na rudu i komentarisati konspiracione teorije na kojima bi i David Icke pozavidio (Stanisic bio na platnom spisku CIA-e).
1) Izneses tvrdnju
3) Ocekujes odgovor
Ti izvalis nesto sto nema veze sa logikom, bez ijednog jedinog argumenta i onda se pitas zasto se niko ne prima na to. Argumenti, argumenti.
P.S. God bless America
Ovako samo ispadaš budala, jer je u Hagu na suđenju tom Stanišiću sama CIA priznala da je radio za njih u periodu od 1992-1998.
Kao što vidiš ne radi se o nikakvim konspiracionim teorijama već o opšte poznatim faktima.
- Man of steel
#197 Re: Problem američkog imperijalizna
Pa ako tako misliš onda budi slobodan pa nađi nekog drugog za te svoje igrice.jeza u ledja wrote:Pa mislio sam da je u pitanju neka logicka igra verbalnih doskocica. Zar nije?Man of steel wrote:Pa koji si mi onda kurac kvotao post sa znakom pitanja ako ti to sve znaš.
-
nicaze_072
#198 Re: Problem američkog imperijalizna
CIA je priznala da je Stanisic radio za njih da bi zametli trag prema jednom drugom generalu (Momcilo Perisic) koji je kasnije uhapsen od srpskih institucija.
Logicno je bilo da ce ameri vrbovati nekoga sa kim su u sukobu...
Logicno je bilo da ce ameri vrbovati nekoga sa kim su u sukobu...
-
Avetinho
#199 Re: Problem američkog imperijalizna
Apsolutno nije izvrsavao nikakve planove CIA, nego je bio informant. Tj. uvaljivao klipove Milosevicu.Man of steel wrote:Pa nesretniče zašto prvo u googlu ne ukucaš dva pojma-"Stanišić CIA" prije nego počneš sa etiketiranjem i ličnim uvredama.Opetja033 wrote:Cuj "niko nije opovrgnuo moju tvrdnju"Man of steel wrote:Vidim, sve frca od argumentovane rasprave, ali još niko nije osporio ni jednu moju tvrdnju.![]()
Pa sasvim je ocito da ne poznajes same temelje rasprava. Dakle, niko nece letiti na rudu i komentarisati konspiracione teorije na kojima bi i David Icke pozavidio (Stanisic bio na platnom spisku CIA-e).
1) Izneses tvrdnju
3) Ocekujes odgovor
P.S. God bless America
Ovako samo ispadaš budala, jer je u Hagu na suđenju tom Stanišiću sama CIA priznala da je radio za njih u periodu od 1992-1998.
Kao što vidiš ne radi se o nikakvim konspiracionim teorijama već o opšte poznatim faktima.
Ako ne znas razliku izmedju toga i ovoga sto ti insinuiras, a to je da je sprovodio americku politiku, onda covjek ima potpuno pravo da ti nalijepi etiketu teoreticara zavjere.
-
BENsa
#200 Re: Problem američkog imperijalizna
Prijatelju, obrazloži zašto je na nivou Perice i njegovog pogleda na svijet? A podaci koje sam ja iznio su sigurno tačniji od vaših. Prvo podaci s wikipedie su vrlo nepouzdani jer vi znate da wikipediu može uređivati ko god želi. Na kraju krajeva podatke koje ste vi iznijeli su iz 2009. godine, a sad je 2013. Podatke koje sam ja koristio su od profesora s Političkih nauka u Zagrebu, prof. dr. Zdravka Petaka iz sredine 2012. godine, koji je pisao i o ekonomskoj pozadini raspada Jugoslavije i preporučujem vam da pročitate. To znači da je vaš nivo onaj koji meni spočitavate, čim ste ograničeni samo na internetske izvore informacija.