i je li to moguće???
znam da postoje programi koji to probijaju ali kad zaboravite šifru umjesto koje stoje one zvjezdice ***** pa program "pročita" zvjezdice
ali sam čuo da probijanje velike šifre može trajati danima
Moderator: Benq
Mostarac, znas li sta je RZN ?umro je mostar wrote:pa normalno da moze trajati danima jer uzmimo sifru od 5 znakova. Neka su samo brojevne kombinacije ako uzmemo i pet nula onda ih je tacno 100.000, a gdje su jos kombinacije kada umjesas tu i 29 slova i jos poneki joker znak koji je dozvoljeno koristiti. Eh sa svakim novim znakom se u nevjerovatnom obimu povecava broj mogucnosti i ti zamisli koliko ima kombinacija ako imas izbor od 45 znakova (slova brojevi i znakovi) koji su slozeni u neku sifru od 10 znakova. Medjutim imas programe koji rade i na principu eliminacije, a najlakse im je provaliti cisto brojevnu sifru. Mada nisam nesto s kriptografijom stao, ali eto da nesto i ja napisem na onome sto bi mi ko fol trebalo bit zanimanje
treba mi hitno paraThe_Fluid wrote:Sta tebi treba komi?
osoba X ima moj dokument sa šifrom od 5 slovaThe_Fluid wrote: Koliko si siguran ako sifriras neki dokument ili zelis neki dokument, koji je trenutno zasticen sifrom, da otvoris?