pro.Davanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konyan

#1 pro.Davanje

Post by konyan »

Forumasi i forumasice, pokrenuli smo jednu, nadamo se, dobru stvar. Procitajte i ako vam se svidja ideja pridruzite se. Pozdrav.

Image

Predstavljamo vam pro.Davanje.

O CEMU SE RADI: cilj pro.Davanja je spojiti ljude koji imaju stvari koje im vise ne trebaju sa ljudima koji te stvari mogu iskoristiti.

KAKO TO: Vas visak nekome moze biti dragocjenost. Bez obzira o cemu se radi (stolica, heftarica, kompletna spavaca soba, itd.), posaljite e-mail da to poklanjate ([email protected]). Posaljite e-mail i ako trazite nesto. Neko sa liste ce znati nekog drugog, jedna stvar ce voditi drugoj i zacas smo rijesili dva problema. Neprofitne organizacije su takodjer dobrodosle. Drzimo stvari van smetljista dok god ne moraju tamo.

PRAVILO: Jedno jedino - sve sto nudite mora biti BESPLATNO (i naravno upotrebljivo).

KO TO: pro.Davanje je projekat Udruzenja altruista DOBRO http://www.dobro.ba . Preporucujemo da prednost date DOBRO-u i slicnim organizacijama, jer ako vam se javimo, znamo ljude kojima je to sto nudite prijeko potrebno (garantujemo transparentnost, tj. mi cemo vas samo povezati sa korisnicima).

GARANTOVANO: bez suvisnih i spam poruka. Lista je moderirana.

KO SE DOSAD PRIKLJUCIO: Svi su vec tamo.

HOCU I JA ONDA:
1. Posalji e-mail na [email protected] (funkcionise sa bilo kojom adresom).
2. Klikni na link u e-mailu potvrde koji dobijes (mozda ode u junk mail).
3. Ako zelis biti samo na mailing listi, klikni na dnu stranice na "join the mailing list instead". Ako zelis puni web pristup grupi klikni na "Join the group. Moraces se log-in/registrovati kao yahoo korisnik, ali poruke i dalje idu na adresu koju odaberes.

Nakon sto se pridruzis, dobices e-mail sa dodatnim informacijama o pro.Davanju.

NE RADI OVO "HOCU I JA ONDA": Pisi na [email protected] i rucno cemo te dodati.

Siri dalje.

Udruzenje altruista DOBRO - http://www.dobro.ba
ludacha

#2 Re: pro.Davanje

Post by ludacha »

hej dragicka :D

tek sam nedavno saznala za ovo udruzenje (te da si i tu aktivan) i zaista mi se dopalo.. nazalost, u nedostatku vremena uvijek smetnem s tobom i ovo pitanje "povuci".

hvala za dodatne informacije.

p.s. i da znas da na mene mozete racunati :)
Skyfox

#3 Re: pro.Davanje

Post by Skyfox »

Dobra ideja :thumbup:
♥ Julianna ♥

#4 Re: pro.Davanje

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ovo je super ideja! I nadam se da se osnivači ove organizacije neće okoristiti ovom akcijom, kao što je to slučaj sa mnogim drugim organizacijama koje su organizirale slične aktivnosti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: pro.Davanje

Post by mIRCerka »

Julianna wrote:Ovo je super ideja! I nadam se da se osnivači ove organizacije neće okoristiti ovom akcijom, kao što je to slučaj sa mnogim drugim organizacijama koje su organizirale slične aktivnosti.
Ideja je stara 2 godine, nadji temu FREECYCLE...ostatak necu komentirati...
♥ Julianna ♥

#6 Re: pro.Davanje

Post by ♥ Julianna ♥ »

mIRCerka wrote:
Julianna wrote:Ovo je super ideja! I nadam se da se osnivači ove organizacije neće okoristiti ovom akcijom, kao što je to slučaj sa mnogim drugim organizacijama koje su organizirale slične aktivnosti.

Zar je važno koliko je ideja stara, a u kontekstu postavljene teme :? Ja sam je prvi put ovih dana čula, šta sad?

A ako je nešto za komentarisanje, onda je to upravo "ostatak". Svi smo svjesni da od sličnih organizacija najviše koristi imaju sami organizatori. Nadam se da je ovo drugačije.
mIRCerka

#7 Re: pro.Davanje

Post by mIRCerka »

Julianna wrote:
mIRCerka wrote:

Zar je važno koliko je ideja stara, a u kontekstu postavljene teme :? Ja sam je prvi put ovih dana čula, šta sad?

A ako je nešto za komentarisanje, onda je to upravo "ostatak". Svi smo svjesni da od sličnih organizacija najviše koristi imaju sami organizatori. Nadam se da je ovo drugačije.
ima veze itekako koliko je njihova ideja stara, jer na toj temi sve pise.
Bogu i Titi dragom hvala (da se ne uvrijede ni jedni ni drugi) svi koji ucestvuju u svim tim akcijama su ljudi koji imaju redovna i solidna primanja i ove akcije su im samo trosenje slobodnog vremena, kao i vlastitih sredstava.
U moru fekalija koje redovno citamo po forumu, jedino sto predstavlja zraku sunca jesu ovakve akcije kao i akcije za pomoc zivotinjama.
U vecini akcija na ovom forumu sam licno ucestvovala, tako da znam iz prve ruke sta se ovim ljudima govorilo.I ne znam po koju cijenu, ja na ove ljude ne dam ni a da neko kaze. :D

Nadam se da smo se razumjele :D
madnessa

#8 Re: pro.Davanje

Post by madnessa »

@mirci: hvala sto branis ove ljude...

a ne vidim razloga da neko ima nesto protiv ovakvih ideja... totalno bolesno!

:thumbup:
mIRCerka

#9 Re: pro.Davanje

Post by mIRCerka »

madnessa wrote:@mirci: hvala sto nas branis...

a nadam se da se vidimo i u ovu subotu! :thumbup:
madnessa, nemam sta VAS da branim...samo rekoh istinu :D

mejbi se vidimo, mejbi budem u BL :D
♥ Julianna ♥

#10 Re: pro.Davanje

Post by ♥ Julianna ♥ »

mIRCerka wrote: ima veze itekako koliko je njihova ideja stara, jer na toj temi sve pise.
Bogu i Titi dragom hvala (da se ne uvrijede ni jedni ni drugi) svi koji ucestvuju u svim tim akcijama su ljudi koji imaju redovna i solidna primanja i ove akcije su im samo trosenje slobodnog vremena, kao i vlastitih sredstava.
U moru fekalija koje redovno citamo po forumu, jedino sto predstavlja zraku sunca jesu ovakve akcije kao i akcije za pomoc zivotinjama.
U vecini akcija na ovom forumu sam licno ucestvovala, tako da znam iz prve ruke sta se ovim ljudima govorilo.I ne znam po koju cijenu, ja na ove ljude ne dam ni a da neko kaze. :D

Nadam se da smo se razumjele :D
Onda se to fino kaže, jer ja to zaista nisam znala :roll: . Sad se razumijemo ...
mIRCerka

#11 Re: pro.Davanje

Post by mIRCerka »

Julianna, dala sam ti dovoljno informacija, samo ti trebala pogledati.
Ja sve kuliram osim diranja u one sto pomazu sto ljudima sto zivotinjama.
Tu :x i vadim kasikare odmah :D
konyan

#12 Re: pro.Davanje

Post by konyan »

Nema potrebe za dizanjem tenzija. :D

Sasvim razumijem da u ovom drustvu obojenom i ukaljanom kradjom i korupcijom, narod vise nikom ne vjeruje.

Julianna, pro.Davanje nije organizacija. pro.Davanje je tek pokusaj umrezavanja ljudi, koji je pokrenulo udruzenje altruista DOBRO. Ako procitas kako sistem funkcionise, vidjeces da nema prostora za okoristavanje bilo koga, jer je sve u rukama onoga ko poklanja stvari.

Ovako je zamisljeno da tece proces:

1. Ti imas nesto sto zelis pokloniti jer ti vise ne treba. Posaljes email na grupu pro.Davanje

2. Javljaju ti se ljudi koji zele to sto nudis, predstave ti se i slicno.

3. Medju tim ljudima odaberes onoga kome zelis pokloniti stvar i dogovorite primopredaju.

Znaci, nema posrednika, sve sami clanovi urade. Ovo je tek pokusaj kreiranja prostora u kojem ce se vrsiti ta razmjena.

Ako imas vise pitanja, posalji pp ili pisi na [email protected]
♥ Julianna ♥

#13 Re: pro.Davanje

Post by ♥ Julianna ♥ »

Dvije žene i mirotvorac :D

Pod organizacijom sam i mislila na DOBRO, a @konyan u pravu si za nepovjerenje.

@Mircerka - imam 2 psa i 2 mačke, a životinje više volim nego ljude. Kašikare za pojas :-D
Meshtar

#14 Re: pro.Davanje

Post by Meshtar »

Još kad bi imali neko skladište da se ja riješim stvari u jednom potezu, to bi bilo perfektno :)
neprilagodjena

#15 Re: pro.Davanje

Post by neprilagodjena »

Mogu li ja ovo postaviti i na druge forume??
mIRCerka

#16 Re: pro.Davanje

Post by mIRCerka »

neprilagodjena wrote:Mogu li ja ovo postaviti i na druge forume??
of kors :D
Post Reply