mishic wrote:
Znam da ovakva logika koju ja sada koristim nije u redu ali isprovociran još gorom logikom ovih koji sve što gledaju, gledaju kroz krivu dioptriju pa samo sebi i svojima spočitavaju ono što kod drugih može komotno i normalno proći čime se Bošnjaci još više i dodatno traumiraju. Dakle hajdmo malo zaigrati na karticu jednakosti. Što ne može u Sarajevu što bi moglo u BL ili MO? Ili kada i što može u BL ili MO što nebi moglo i u Sarajevu. Sranje je ova logika mi ćemo biti fini a vi udrite slobodno...
Ne da nije u redu, nego to nije uopšte logika - to je neka antilogika.
Pa, čovječe, prvi kojima ne smeta fašizam u područjima pod kontrolom SNSD-a i HDZ-a je upravo SDA, a prva među njima bi bila sigurno ova Semra, Samra, whatever! Ko je prodao povratnike, ko je raseljene Srebreničane planski slao da se prijavljuju u Visoko, a ne u Srebrenicu, kako bi smijenili odmetnuti SDA kadar?
Predstavnik SDA lije suze radosnice i zaklinje se na vječno prijateljstvo na kongresu HDZ-a na kojem se otvoreno najavljuje treći entitet.
Ti se, ustvari, zalažeš za isto ono za šta se zalažu HDZ-SNSD fašizmi - vama vaše, nama naše i svako u svoj tor. Ja ću ti odmah reći, takva BiH može, treba i HOĆE se raspasti. Samo je pitanje vremena.
Ti svojom antilogikom i ukazivanjem na fašizam u drugim područjima insistiraš da se taj i takav fašizam primijeni i na trenutno slobodnim teritorijama. Neka - hvala. Milion je tema gdje se ukazuje na SNSD-HDZ fašizam, a ovo je tema gdje se ukazuje na SDA-ovski novokomponovani fašizam.