Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
славянин

#2176 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

Nisi shvatio sta sam napisao.. A to je - da kada su pisali taj ustav a i prije njega pri formiranju federacije nakon sukoba ar bih i hvoa zamisao je bila da ce hrvati da biraju jednog od clanova predsjednistva. Medjutim to ocito nije precizirano dovoljno jer nije se ocekivalo da ce ikada se desiti da im neko drugi izabere. Ili mislis da su hrvati ono prihvatili tada netom poslje rata izmedju armije i hvo pa posle u dejtonu mogucnost da Bosnjaci biraju 2 clana ?
Moenx

#2177 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

славянин wrote:Nisi shvatio sta sam napisao.. A to je - da kada su pisali taj ustav a i prije njega pri formiranju federacije nakon sukoba ar bih i hvoa zamisao je bila da ce hrvati da biraju jednog od clanova predsjednistva. Medjutim to ocito nije precizirano dovoljno jer nije se ocekivalo da ce ikada se desiti da im neko drugi izabere. Ili mislis da su hrvati ono prihvatili tada netom poslje rata izmedju armije i hvo pa posle u dejtonu mogucnost da Bosnjaci biraju 2 clana ?
Da li se bas nije mislilo da ce doci do te situacije mislim da neko drugi izabere Hrvata Hrvatima
Uostalom opet ces na drugim nivoima ala opstina kamton fbih bih u stranackom zivotu imati mogucnost izglasavanja onog sto Hrvati u toj zajednoci zele
A da se instalira hrvatski predstavnik u predsjednistvu kao clan koji bi u punom smislu bio hrvatski dakle proizvod hrv djelovanja politickog onda bi imali na snazi bas podjelu Bosne na tri dijela
Imali bi otvorena vrata u tom smjeru
A ovako ostavljeno je politicarima da kroje staf za nasu napacenu zemlju sa vise slobode kretanja
Ja sam za gradjansku BiH
exliberal-ex

#2178 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

eltroxin wrote:
exliberal-ex wrote: Popravljas se popravljas...prvo si rekao da lazem sad se izvlacis.
Na ovom forumu su mi ne jednom rekli da lazem kad sam im pricao o sta se meni desavalo, licnoj tragedij koju je dozivila moja familija, nije istina , to se nije desavalo kod nas...sad sam postavio direktan primjer pa si konacno malo okrenu pricu.

Starosjedilac, tacno ali ne onaj tip starosjedioca 1945 ili 1988....bas starosjedilac....ako si se ti nasao u tome...jebiga nije moj problem

nego dokle smo sa podobnim....
Ja sam rekao da lazes i za Markale i za snajperisanje, za babu Bilju i za masovne grobnice po i sarajevskoj kanalizaciji a ti si u sve to presutio i naveo zlocin za koji svi u Sarajevu znaju! I onda ja spinujem? Izjasni se o gore navedenim sranjima koje si godinama pisao na ovom forumu pa neka ljudi znaju sa kim se upustaju u diakusiju.
A za "starosjedioc" cu se samo jos jednom nasmijati. Ne mozes svoj papanluk "oprati" tom cinjenicom. :run:
Ja znam sta sam prezivio u Sarajevu tokom rata, znam gdje su me vile pronosale, znam ko i kako su mi o glavi radili.
Sta sam prezivio ili sta znam da je istina ja napisem, ja znam kad napisem da mi je familija najebala u ratu ljudi kao ti ( koji se predstavljaju kao demokrate koje vole "postene srbe i hrvate" ) mi kazu da lazem, kad kazem da su me zatvarali pa marisali jer sam ostao svoj na svome...lazes, kad kazem da su nam oteli imovinu, lazes...ljudi su me prozivali za lazova kad sam im pricao kako je sehovic ( komandant 1 mtb) postrojio jedinicu kod zraka prije izlaska na treskavicu pa rekao srbi i hrvati istupite vi neidete pa se kasnije usutase, nije to istina armija nije to radila...a svi srbi koji su bili mobilisani su demobilisani sa ekonomije, niko nije ostao na linij...zasto boze...opet lazem....jel to postoji samo jedna istina...

mislim koji kurac ja nekome objasnjavam i dokazujem sta sam ja dozivio .....a svoj papanluk ostavi za sela odakle si dosao..
exliberal-ex

#2179 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

Moenx wrote:
славянин wrote:Nisi shvatio sta sam napisao.. A to je - da kada su pisali taj ustav a i prije njega pri formiranju federacije nakon sukoba ar bih i hvoa zamisao je bila da ce hrvati da biraju jednog od clanova predsjednistva. Medjutim to ocito nije precizirano dovoljno jer nije se ocekivalo da ce ikada se desiti da im neko drugi izabere. Ili mislis da su hrvati ono prihvatili tada netom poslje rata izmedju armije i hvo pa posle u dejtonu mogucnost da Bosnjaci biraju 2 clana ?
Da li se bas nije mislilo da ce doci do te situacije mislim da neko drugi izabere Hrvata Hrvatima
Uostalom opet ces na drugim nivoima ala opstina kamton fbih bih u stranackom zivotu imati mogucnost izglasavanja onog sto Hrvati u toj zajednoci zele
A da se instalira hrvatski predstavnik u predsjednistvu kao clan koji bi u punom smislu bio hrvatski dakle proizvod hrv djelovanja politickog onda bi imali na snazi bas podjelu Bosne na tri dijela
A ovako ostavljeno je politicarima da kroje staf za nasu napacenu zemlju sa vise slobode kretanja
Ja sam za gradjansku BiH
Pa koja je onda razlika ako hrvati mogu radit na svim drugim nivoima vlasti ali samo nemogu u predsjednistvu...predsjednistvo je fikcija, nema skoro pa nikakvu vlast zasto je onda vazno da se hrvatima tu sukne a ne tamo gdje se vlast djeli .....mislim nema logike zar ne?

I ta definicija za gradjansku BiH....pitaj 3 naroda imat ces 3 definicije i sve 3 su razlicite...
Moenx

#2180 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Moenx »

exliberal-ex wrote:
Moenx wrote:
Ja sam za gradjansku BiH
Pa koja je onda razlika ako hrvati mogu radit na svim drugim nivoima vlasti ali samo nemogu u predsjednistvu...predsjednistvo je fikcija, nema skoro pa nikakvu vlast zasto je onda vazno da se hrvatima tu sukne a ne tamo gdje se vlast djeli .....mislim nema logike zar ne?

I ta definicija za gradjansku BiH....pitaj 3 naroda imat ces 3 definicije i sve 3 su razlicite...
Ima logike i smisla jer iz te kontradikcije ti se fajtas po Strazburu Ustavnome sudu
To ti je i ona prica Sejdic Finci Bozo Ljubic
Pa ko kome sukne
To su ti pravila igre
eltroxin

#2181 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by eltroxin »

exliberal-ex wrote:
Ja znam sta sam prezivio u Sarajevu tokom rata, znam gdje su me vile pronosale, znam ko i kako su mi o glavi radili.
Sta sam prezivio ili sta znam da je istina ja napisem, ja znam kad napisem da mi je familija najebala u ratu ljudi kao ti ( koji se predstavljaju kao demokrate koje vole "postene srbe i hrvate" ) mi kazu da lazem, kad kazem da su me zatvarali pa marisali jer sam ostao svoj na svome...lazes, kad kazem da su nam oteli imovinu, lazes...ljudi su me prozivali za lazova kad sam im pricao kako je sehovic ( komandant 1 mtb) postrojio jedinicu kod zraka prije izlaska na treskavicu pa rekao srbi i hrvati istupite vi neidete pa se kasnije usutase, nije to istina armija nije to radila...a svi srbi koji su bili mobilisani su demobilisani sa ekonomije, niko nije ostao na linij...zasto boze...opet lazem....jel to postoji samo jedna istina...

mislim koji kurac ja nekome objasnjavam i dokazujem sta sam ja dozivio .....a svoj papanluk ostavi za sela odakle si dosao..
Nista Markale, nista baba Bilja? Pojela maca jezik? Mozda dvije istine i tu ima? Prico' tebi kanadski oficir....

"..a svoj papanluk ostavi za sela odakle si dosao..." :D :-) :lol:
BHCluster

#2182 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:NeJma dalje mora te kakav zahtjev OSCE-u uputiti. :lol:
A vi reviziju presude portiru Haskog suda :D
Uglavnom je poslana na pravo mjesto, sto se ne moze reci za vasu a tolika pamet. :lol: Kazem ja neJma dalje. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#2183 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

a @Bato predstavlja koga?
Haman2

#2184 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Haman2 »

Oni su problem u Sarajevu samo Covicu i Dodiku i njima slicnim nacional-sovinistima.
baglama

#2185 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by baglama »

Meni stvarno nije jasno kako je neko mogao otvoriti temu sa ovim naslovom, kad u BiH postoje samo kamenjarski Srbi i bosanski pravoslavci.
Ovo je stvarno paradoks,pricati o necemu sto ne postoji na nivou Misljenja vecine stanovnika Bosne.
I usput, kako Komsic moze biti predstavnik bosanskih hrvata kad oni ne postoje. :D :-) :run:
Post Reply