Šta je standardno??? Jedino tvoje piskaranje u kojem su Bosnjaci krivi za to što nema Srba i Hrvata pro BiH orjentisanih, u kojem pokušavate sva sranja koja su Srbi i Hrvati naoravili iznednaciti i podvaliti u istoj mjeri Bosnjacima.....Bodkin wrote:standardno
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2126 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- славянин
#2127 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sada bitni su detalji.. mislim da se upucuje da nema izgleda pro bih orjentisanih srba i hrvata koji bi trebalo da razmisljaju kao pojedini bosnjaci jer ako ne razmisljaju tako onda nisu pro bih tj cetnici su i ustase 
-
Bodkin
#2128 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Upravo toславянин wrote:Sada bitni su detalji.. mislim da se upucuje da nema izgleda pro bih orjentisanih srba i hrvata koji bi trebalo da razmisljaju kao pojedini bosnjaci jer ako ne razmisljaju tako onda nisu pro bih tj cetnici su i ustase
-
Bodkin
#2129 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Znaci nema probih hrvata i srba. Pa tako recikonektovan wrote:Šta je standardno??? Jedino tvoje piskaranje u kojem su Bosnjaci krivi za to što nema Srba i Hrvata pro BiH orjentisanih, u kojem pokušavate sva sranja koja su Srbi i Hrvati naoravili iznednaciti i podvaliti u istoj mjeri Bosnjacima.....Bodkin wrote:standardno
- konektovan
#2130 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ima, ali ti i pojedini ne spadas u njih definitivno....Bodkin wrote:Znaci nema probih hrvata i srba. Pa tako recikonektovan wrote:Šta je standardno??? Jedino tvoje piskaranje u kojem su Bosnjaci krivi za to što nema Srba i Hrvata pro BiH orjentisanih, u kojem pokušavate sva sranja koja su Srbi i Hrvati naoravili iznednaciti i podvaliti u istoj mjeri Bosnjacima.....Bodkin wrote:standardno
- konektovan
#2131 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Jesi li ti Srbin pro BiH??? Je li te Bosnjaci tjeraju da razmisljas ko oni i cim te tjeraju, i na sta te tjeraju, sta je to sto vas mori???славянин wrote:Sada bitni su detalji.. mislim da se upucuje da nema izgleda pro bih orjentisanih srba i hrvata koji bi trebalo da razmisljaju kao pojedini bosnjaci jer ako ne razmisljaju tako onda nisu pro bih tj cetnici su i ustase
- славянин
#2132 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nisam Srbin ali sam pro BiH (i misljenje bilo koga to ne moze promijeniti) i naravno da me ne tjeraju ali ono sto sam napisao se odnosi na pojedine Bosnjake ili nebitno koji samo sebe i svoj nacin i pogled na stvari gledaju kao pro bih a ostalo je sve fgr,cetnici,ustase,salonci i sta vec ne. Tvoj post je primjer zato sam to i napisao.. Mislim evo ovaj bodkin - da covjek ima stavove koji nisu u liniji sa tvojim ali jeli on bilo gdje prica secesionisticki,iskazuje mrznju prema bih itd ??konektovan wrote:Jesi li ti Srbin pro BiH??? Je li te Bosnjaci tjeraju da razmisljas ko oni i cim te tjeraju, i na sta te tjeraju, sta je to sto vas mori???славянин wrote:Sada bitni su detalji.. mislim da se upucuje da nema izgleda pro bih orjentisanih srba i hrvata koji bi trebalo da razmisljaju kao pojedini bosnjaci jer ako ne razmisljaju tako onda nisu pro bih tj cetnici su i ustase
- konektovan
#2133 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vrlo je jednostavno za procijeniti osobe po pisanju. Covjek ne napise post a da ne spominje Bosnjake i njih u negativnom kontekstu,....
- славянин
#2134 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa moze se nekome ne svidjati mainstream politika Bosnjaka (mada politika Bosnjaka nije jedna) sto ne znaci da je protiv BiH. Evo i ja mrzim jednako ove Bosnjacke "pro-bih" stranke sto pokradose sve sa jaranima iz hdzaa snsda itd jel to znaci da mrzim BiH ??.. Jedinu gresku koju mozda pravi jeste da ne naglasava da politika i misljenje Bosnjaka nije jedno i etablirano. Ali opet sve to ga ne karakterise kao mrzitelja BiH.. mozda ima stavove razlicite po nekim pitanjima ali opet to ga ne cini secesionistom niti neprijateljem nase drzave.konektovan wrote:Vrlo je jednostavno za procijeniti osobe po pisanju. Covjek ne napise post a da ne spominje Bosnjake i njih u negativnom kontekstu,....
-
Bodkin
#2135 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa daj nam definiciju ko su po tvom probih s i h
- konektovan
#2136 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Oni koji vole, poštuju i priznaju drzavu BiH, oni koji nemaju problem da zive samnom, oni koji su prije svega ljudi u pravom smislu te rijeci, oni koji nemaju problem sa istinom, oni koji su operisani od fasizma,.....mislim, mogu ja ovako do sutra nabrajati, ali sta to tebi znaci kad si pun predrasuda i opet ces piskarati, standardno.....Bodkin wrote:Pa daj nam definiciju ko su po tvom probih s i h
-
Bodkin
#2137 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
U stvari to je gomila gluposti sto si napisao. Takvih je pun kurac. Evo ja nemam problema da zivim sa tobom, volim i postujem bih, izjasnjavam se kao bosanac, igrao za bih reprezentaciju i operisan sam od fasizma. Pretpostavljam da mislis na srpski i hrvatski. Drugi ili ne postoje ili te ne zanimaju jeldekonektovan wrote:Oni koji vole, poštuju i priznaju drzavu BiH, oni koji nemaju problem da zive samnom, oni koji su prije svega ljudi u pravom smislu te rijeci, oni koji nemaju problem sa istinom, oni koji su operisani od fasizma,.....mislim, mogu ja ovako do sutra nabrajati, ali sta to tebi znaci kad si pun predrasuda i opet ces piskarati, standardno.....Bodkin wrote:Pa daj nam definiciju ko su po tvom probih s i h
Ali problem ne sto ti lazes sebe. To sto si opisao nije dovoljno da ti je neko probih. Proglasis fasistom cim ti se misljenje ne svidja. Vidjeno x puta
- konektovan
#2138 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pitao si za srbe i hrvate pro bih, ima i nas bosnja svakakvih, nismo svi isti. Ali tvoje pisanje je takvo da nas izjednacavas, u stvari pokusavas, a to je nemoguce. Ja nemam problem nazvati pravim imenom sranja i koja su Bosnjaci napravili, ali ne zelim prihvatiti da smo svi isto odgovorni. Ti mozes biti vanzemaljac sto se mene tice, ja licno nemam peoblem s tim, ali evo, 99 % tvojih postova je takvo da su Bosnjaci negativci.....a sto li, sta je to sto te mori, gdje je problem??? Je li sve Bosnjake gledas kroz SDa???
-
Bodkin
#2139 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Apsolutno netacno. Bosnjaci, pogotovo dijelom u sarajevu i tuzli su najprogresivniji dio drzave.konektovan wrote:Pitao si za srbe i hrvate pro bih, ima i nas bosnja svakakvih, nismo svi isti. Ali tvoje pisanje je takvo da nas izjednacavas, u stvari pokusavas, a to je nemoguce. Ja nemam problem nazvati pravim imenom sranja i koja su Bosnjaci napravili, ali ne zelim prihvatiti da smo svi isto odgovorni. Ti mozes biti vanzemaljac sto se mene tice, ja licno nemam peoblem s tim, ali evo, 99 % tvojih postova je takvo da su Bosnjaci negativci.....a sto li, sta je to sto te mori, gdje je problem??? Je li sve Bosnjake gledas kroz SDa???
Meni smeta licemjerje. Probih srba i hrvata po definiciji dijela bosnjaka ima mozda 5. Zeljko komsic i jos 4. Bice lakse kad se spuste kriteriji
-
Edvin21
#2140 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ni u sred rata nisu bili problem. Pjesme se pravile Draganu Vikiću. Problem su ljudi koji misle da zaslužuju uhljebljenje na državnu sisu samo zato što su Srbi i Hrvati u Sarajevu i kad ga ne dobiju onda krive neku diskriminaciju. Recimo Vuk Bačanović mislim da je radio na TV i onda je napisao da se posere na Sarajevo i Bosnu i nešto o grobnicama, pa dobio otkaz ko što bi svaki zaposlenik u javnoj firmi dobio, naročito ako si novinar, ali eto on je to okrenuo priču kao da je neki pogrom iz Sarajeva doživio. Profesor historije koji misli da ima neke super dooper vještine i zaslužuje biti uhljeb forever. Brate da si inženjer elektrotehnike ne bi kukao nego mlatio pare bilo gdje, taman da si u Teheranu i njima trebaju takvi.
- Humljanin
#2141 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Mogu li ja biti okarakterisan kao "probih" (šta god to danas značilo) ako ne slavim Rasima Delića?
Ili ne more?
Moram li biti musliman da bi bio "probih"?
Moram li podržavati turske manifestacije u BiH da bi bio "probih"?
Smijem li imati prijezir prema Komšiću a biti "probih"?
Ili spadam odmah u četnike i ustaše po mišljenju Bošnjaka?
Ili ne more?
-
Bodkin
#2142 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Glupost. Uhljebljavanje na nacionalnoj osnovi je nebitno totalnoEdvin21 wrote:Ni u sred rata nisu bili problem. Pjesme se pravile Draganu Vikiću. Problem su ljudi koji misle da zaslužuju uhljebljenje na državnu sisu samo zato što su Srbi i Hrvati u Sarajevu i kad ga ne dobiju onda krive neku diskriminaciju. Recimo Vuk Bačanović mislim da je radio na TV i onda je napisao da se posere na Sarajevo i Bosnu i nešto o grobnicama, pa dobio otkaz ko što bi svaki zaposlenik u javnoj firmi dobio, naročito ako si novinar, ali eto on je to okrenuo priču kao da je neki pogrom iz Sarajeva doživio. Profesor historije koji misli da ima neke super dooper vještine i zaslužuje biti uhljeb forever. Brate da si inženjer elektrotehnike ne bi kukao nego mlatio pare bilo gdje, taman da si u Teheranu i njima trebaju takvi.
- mO k3
#2143 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
gdje ti spadas to je tvoja stvar , dobro se zna sta je proBiH i molim te nemoj to stacvljati pod navodnike ... ah da primjeri su ti za kurcaHumljanin wrote:Mogu li ja biti okarakterisan kao "probih" (šta god to danas značilo) ako ne slavim Rasima Delića?
Ili ne more?
-
Bodkin
#2144 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne zna se. objasni covjeku. Fino te je pitaomO k3 wrote:gdje ti spadas to je tvoja stvar , dobro se zna sta je proBiH i molim te nemoj to stacvljati pod navodnike ... ah da primjeri su ti za kurcaHumljanin wrote:Mogu li ja biti okarakterisan kao "probih" (šta god to danas značilo) ako ne slavim Rasima Delića?
Ili ne more?
- mO k3
#2145 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
mislim da ne vrijedi ....Bodkin wrote:Ne zna se. objasni covjeku. Fino te je pitaomO k3 wrote:gdje ti spadas to je tvoja stvar , dobro se zna sta je proBiH i molim te nemoj to stacvljati pod navodnike ... ah da primjeri su ti za kurcaHumljanin wrote:Mogu li ja biti okarakterisan kao "probih" (šta god to danas značilo) ako ne slavim Rasima Delića?
Ili ne more?
-
Hafis
#2146 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Da vam babo kaže najjednostavniju definiciju ''probih''.
Probih u prijevodu znači bošnjačka nacionalna država.
U svrhu te strategije voljni su trpiti kojekakve srpske i hrvatske karijeriste i dangube koji su spremni sve progutati za svoj interes, koje ni u kući ne vole a ne negdje izvan većinskih bošnjačkih sredina.
Kratko, jezgrovito i kao uvijek - u srijedu.
U svrhu te strategije voljni su trpiti kojekakve srpske i hrvatske karijeriste i dangube koji su spremni sve progutati za svoj interes, koje ni u kući ne vole a ne negdje izvan većinskih bošnjačkih sredina.
- pustopoljina
#2147 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Izgubio si se u prIJevodu.Hafis wrote:Da vam babo kaže najjednostavniju definiciju ''probih''.
-
Bodkin
#2148 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nije to toHafis wrote:Da vam babo kaže najjednostavniju definiciju ''probih''.
- Humljanin
#2149 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Moji primjeri nisu "za kurca" nego su vrlo značajni i svako malo aktualni.mO k3 wrote:gdje ti spadas to je tvoja stvar , dobro se zna sta je proBiH i molim te nemoj to stacvljati pod navodnike ... ah da primjeri su ti za kurcaHumljanin wrote:Mogu li ja biti okarakterisan kao "probih" (šta god to danas značilo) ako ne slavim Rasima Delića?
Ili ne more?
Naravno da me nije briga gdje ćeš me ti svrstati, ja dobro znam tko sam i što sam.
A novokovanica "probih" je toliko jasna da već 86 stranica ovog podforuma nije donijela zaključak:
1) šta bi to bilo "probih"
2)tko se sve može okarakterirzirati kao "probih".
Dok god ta novokovanica bude nedefinirana i zloupotrebljavana od nekih šovinista i ksenofoba naravno da je neophodno staviti je pod navodne znake.
Ako imaš svoju definiciju epiteta "probih" izvoli doprinesi diskusiji i pojasni nama neupućenima
- Lincoln-Burrows
#2150 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
"probih" snage su one koje zagovaraju unitarnu i građansku BiH sa jasnim većinskim stanovništvom.Humljanin wrote: Ako imaš svoju definiciju epiteta "probih" izvoli doprinesi diskusiji i pojasni nama neupućenima
Ljudi jednostavno ne žele to da kažu, izvrću na sve strane i ovo izbjegavaju, oko ovoga postoji konsenzus
svih "probih" stranaka.
Znači teško ćeš po ovoj definiciji biti "probih" ali nisam ni ja po toj definiciji i ne žalim zbog toga.