Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
vivaldi

#151 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by vivaldi »

SaraFina wrote:Opskurni portal
ne zivis ovdje pa mozda ne znas. nije to opskurni portal vec stranacko glasilo najmocnije partije. sta tamo pise je vaznije od svih afera koje je zurnal otkrio. afere su ko i do sada samo povjetarac koji dan, dva digne prasinu nakon cega se sve vrati u normalu.

strancka glasila su bitna sto u njima iz nekih vijesti (ne svih naravno) mozes natuknuti razmisljanja, ideje, planove... ljudi koji su fakticki najmocniji u ovoj zemlji/gradu/kantonu or whatever
SaraFina

#152 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

vivaldi wrote:
SaraFina wrote:Opskurni portal
ne zivis ovdje pa mozda ne znas. nije to opskurni portal vec stranacko glasilo najmocnije partije. sta tamo pise je vaznije od svih afera koje je zurnal otkrio. afere su ko i do sada samo povjetarac koji dan, dva digne prasinu nakon cega se sve vrati u normalu.

strancka glasila su bitna sto u njima iz nekih vijesti (ne svih naravno) mozes natuknuti razmisljanja, ideje, planove... ljudi koji su fakticki najmocniji u ovoj zemlji/gradu/kantonu or whatever

Pa ok i neka je SDA-ovsko stranačko glasilo. Meni lično nije poznato. Ti debili nisu osudili tu glupaču Samru ni kad je pisala protiv parade ponosa, glupo je i pomisliti da će ovog novinarčića zbog teksta. Tekst je totalno glup. Kao da je dobio naslov i onda "frizirao" neke teze na "zadatu temu" po nečijim smjernicama.
Bitno je da SDA ne predstavlja cjelokupan bošnjački narod, čak ni njegovu trećinu.
pustopoljina

#153 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

SaraFina wrote:
Kikibombona wrote:
pustopoljina wrote:Avatari se ne vide. :lol:
Sredit ce Cmoljo. :D

Sumnjam da ce SDA seljacici osuditi zastupnicu Samru.

Stavise, mislim da se velika vecina slaze sa njom.

Iskreno se nadam da grijesim, ali me iskustvo i znanje o njima uvjerava u suprotno.

Pa ne predstavlja SDA sve Bošnjake u FBiH pa da je to sad neka važna stavka. Mislim ta njihova osuda.
Koliko su dobili procentualno glasova svojih uhljeba ( koji glasaju za sopstvenu egzistenciju) toliko predstavljaju i ljudi. Dovoljno jasno?
Osuditi svog clana.
Trebaju.
MarshalDodik

#154 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by MarshalDodik »

_Scarlett_ wrote:Opet: nikog, ama bas nikog, og multietnicara iz trokutistana ne uzimam za ozbiljno kad je rijec o temi "suzivot" i "nacionalizam".

Jer ONI su ti koji zive u toru. Kazu za sebe da su multivitaminci a kad cuju za zelje i misljenja ogromne vecine Srba i Hrvata iz BiH, zabiju glavu u pjesak i ignoriraju, onda se vrli multivitaminci ponasaju kao najgori hegemonisti.
Znam ja Srbe iz RS-a, mnogo su beningniji uzivo nego ti na forumu.
Sta's sad?
Ti kad si bila u Rs-u vjerovanto si imala drugacije stavove i poglede na svijet nego sada, vjeruj da bi sada sa takvim stavovima tamo uvalila na budzet
palermo

#155 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

Hafis wrote: Nema to veze sa tvojom tvrdnjom.
U prvom postu si samo mjesto nečijeg boravka poistovjetio s nkakvim ekdstrapatriotskim kvalitetama.
Vidiš, ja poznajem također nekoliko sarajevskih Hrvata. Veoma bi se iznenadio bi se kada bi ih čuo kada se otvoreno progovore što ih tišti (normalno, izuzimajući svakodnevne stvari koje tište i sve druge ljude).
Da budem otvoren: ipak je meni lakše biti Hrvat u Mostaru nego njemu u Sarajevu , ma koliko on bio ''proBiaH'' a ja ustaša.
Da opet ponovim - za najviše deset godina, to će sve biti svedeno na folklornu skupinu.
Ja prvi ne bih mogao živjeti u Sarajevu, a da si me to pitao prije 30 godina pristao bih bez oklijevanja.
Bogami Hafizaga, kako je krenulo ti za tridesest godina (da si nam živ i zdrav bio) ti ćeš pričati da u Mostaru ne bi mogao živjeti a nekad si mogao......al haj, nećemo o tome sada :D
SaraFina

#156 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

pustopoljina wrote:
SaraFina wrote:
Pa ne predstavlja SDA sve Bošnjake u FBiH pa da je to sad neka važna stavka. Mislim ta njihova osuda.
Koliko su dobili procentualno glasova svojih uhljeba ( koji glasaju za sopstvenu egzistenciju) toliko predstavljaju i ljudi. Dovoljno jasno?
Osuditi svog clana.
Trebaju.

Nema od toga ništa. To je ludo i pomisliti. Samo SDA ne predstavlja cjelokupan bošnjački narod u BiH. Čak ni njegovu trećinu. Pa je mišljenje te opskurne glupače relevatno koliko i moje.
geralt

#157 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by geralt »

SaraFina wrote:
Kikibombona wrote:
pustopoljina wrote:Avatari se ne vide. :lol:
Sredit ce Cmoljo. :D

Sumnjam da ce SDA seljacici osuditi zastupnicu Samru.

Stavise, mislim da se velika vecina slaze sa njom.

Iskreno se nadam da grijesim, ali me iskustvo i znanje o njima uvjerava u suprotno.

Odes na vijest na Klixu o Samrinoj izjavi, skrolas na komentare i pogledas koji komentari imaju najvise pluseva i koliko. "Tiha vecina" podrzava Samru. Niko me ne moze ubjediti da svi plusevi poticu od botova i uhljeba.
pustopoljina

#158 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

SaraFina wrote:
pustopoljina wrote:
SaraFina wrote:
Osuditi svog clana.
Trebaju.

Nema od toga ništa. To je ludo i pomisliti. Samo SDA ne predstavlja cjelokupan bošnjački narod u BiH. Čak ni njegovu trećinu. Pa je mišljenje te opskurne glupače relevatno koliko i moje.
Niko ni ne kaze da predstavlja i mene.
General War

#159 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

...ali providno i hinjski je podmetanje ovog problema " sa imenima" kada na drugoj strani se otkrivaju sva ona sranja oko JKP Sarajevo.
Ima u drugim kantonima SDA poslanika ali se ne sjecam da je neko ove gadosti iznosio osim u Sarajevu.
pustopoljina

#160 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

Odes na vijest na Klixu o Samrinoj izjavi, skrolas na komentare i pogledas koji komentari imaju najvise pluseva i koliko. "Tiha vecina" podrzava Samru. Niko me ne moze ubjediti da svi plusevi poticu od botova i uhljeba.
Pa to je ta famozna politicka nekorektnost- ono je tacno, al' nije tacno. Smijesno je, al' nije smijesno. Ali se zadrzi u mozgu posmatraca.
Citava nauka. Plakati FPÖa...
Plusevi poticu od naroda, koji je dosao da se malo isprazni na netu...taman dobro doslo.
palermo

#161 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

geralt wrote: Odes na vijest na Klixu o Samrinoj izjavi, skrolas na komentare i pogledas koji komentari imaju najvise pluseva i koliko. "Tiha vecina" podrzava Samru. Niko me ne moze ubjediti da svi plusevi poticu od botova i uhljeba.
pa šta ? nisi to znao dosada......bit je u tome da Samra to ne smije reći....nek misli u sebi...
SaraFina

#162 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

geralt wrote:
SaraFina wrote:

Te komentare bez ikakve identifikacije treba ukinuti. Ili uvesti da preko FB profila komentiraš. Na forumu kad se logiraš ima IP adresa i ljudi mogu odreagirati u slučaju bolesnih gluposti. Sa komentarima i dozvolom je šizofrenija.
Kikibombona

#163 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

Hafis wrote:Nema to veze sa tvojom tvrdnjom.
U prvom postu si samo mjesto nečijeg boravka poistovjetio s nkakvim ekdstrapatriotskim kvalitetama.
Vidiš, ja poznajem također nekoliko sarajevskih Hrvata. Veoma bi se iznenadio bi se kada bi ih čuo kada se otvoreno progovore što ih tišti (normalno, izuzimajući svakodnevne stvari koje tište i sve druge ljude).
Da budem otvoren: ipak je meni lakše biti Hrvat u Mostaru nego njemu u Sarajevu , ma koliko on bio ''proBiaH'' a ja ustaša.
Da opet ponovim - za najviše deset godina, to će sve biti svedeno na folklornu skupinu.
Ja prvi ne bih mogao živjeti u Sarajevu, a da si me to pitao prije 30 godina pristao bih bez oklijevanja.
Ja sam iz Zenice, ne bih da pricam o Sarajevu.

Svi moji drugovi Hrvati, a ima ih nekoliko da su ostali u ZE (dosta je otislo prije i nakon rata, kao i Bosnjaka i Srba), su pro-BiH orjentisani. Pro-BiH ne znaci SDA seljacki pogled na drzavu, da se odmah razumijemo.

Ja ti garantujem, u Zenici nikome nije problem biti Hrvat, ako ima kicmu i znanje. Ja prvi nisam niti Bosnjak niti musliman. U krugu Bosnjaka i muslimana govorim isto sto pisem ovdje na forumu. Nikad mi niko nije 'a' rekao. Ako imas principe, ako si posten i dosljedan, a pri tome nisi pizda, ne moze ti niko nista.

Moj drug Hrvat, u cijem sam drustvo bio veceras, ne tolerise ni hrvatski, ni srpski, ni bosnjscki fasizam. Mozda je tebi tesko zamisliti ali je tako.
insomnia78

#164 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Dobro. To smo davno shvatili
SaraFina

#165 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

pustopoljina wrote:
SaraFina wrote:

Niko ni ne kaze da predstavlja i mene.

Pa to je upravo pozitivna stavka u cijeloj ujdurmi.
vivaldi

#166 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by vivaldi »

SaraFina wrote:Meni lično nije poznato

to je stampana verzija faktora, a za portal faktor valjda znas. svaki dan na nekoj temi ovdje neko postavlja njihove linkove.

vis a vis ove price sjecam se da sam bas ja jednm davno postavio na forumu link faktora s nekom vijesti u kojoj su se obrusili na konakovica. postavio sam je s pitanjem zna li iko nesto vise o tome. to je bilo vrlo cudno jer je dino tada bio u sda i nije bilo naznaka nikakvih trzavica.

nekoliko mjeseci kasnije ili godinu dana, ne sjecam se, a nije ni bitno, dino je otisao iz sda. to je upravo ono na sta sam mislio kada sam rekao da iz stranackih biltena mozes unaprijed natuknuti neke stvari.

puno je efikasnije njih citati nego gledat u solju ili u grah :D
_Scarlett_

#167 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _Scarlett_ »

MarshalDodik wrote:
Sta's sad?
Ti kad si bila u Rs-u vjerovanto si imala drugacije stavove i poglede na svijet nego sada, vjeruj da bi sada sa takvim stavovima tamo uvalila na budzet
Ja sam Bosnjakinja.

Bila sam u istom fazonu kao ostali naivci na forumu dok nisam presla u RS da zivim (bolje receno, vratila sam se u rodno mjesto, koje je u RS-u). Mislila sam da smo "svi protiv politicara ba", "narod hoce samo da zivi, pustimo nacionalizam".

Pa onda dobila kako na engleskom kazu, cold shower. Od tad jednostavno ne slusam "multietnicare" iz SA-ZE-TZ.

Lako je tu biti multietnicar.
pustopoljina

#168 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

palermo wrote:
geralt wrote: Odes na vijest na Klixu o Samrinoj izjavi, skrolas na komentare i pogledas koji komentari imaju najvise pluseva i koliko. "Tiha vecina" podrzava Samru. Niko me ne moze ubjediti da svi plusevi poticu od botova i uhljeba.
pa šta ? nisi to znao dosada......bit je u tome da Samra to ne smije reći....nek misli u sebi...
Uvijek ce biti takvih, bitno je da znaju gdje im je mjesto.
Problem je kad vise samri ima, a niko ne reaguje, pa to postane normala...pa onda gledaj gdje ces pobjeci.
SaraFina

#169 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
Hafis wrote:Nema to veze sa tvojom tvrdnjom.
Ja sam iz Zenice, ne bih da pricam o Sarajevu.

Svi moji drugovi Hrvati, a ima ih nekoliko da su ostali u ZE (dosta je otislo prije i nakon rata, kao i Bosnjaka i Srba), su pro-BiH orjentisani. Pro-BiH ne znaci SDA seljacki pogled na drzavu, da se odmah razumijemo.

Ja ti garantujem, u Zenici nikome nije problem biti Hrvat, ako ima kicmu i znanje. Ja prvi nisam niti Bosnjak niti musliman. U krugu Bosnjaka i muslimana govorim isto sto pisem ovdje na forumu. Nikad mi niko nije 'a' rekao. Ako imas principe, ako si posten i dosljedan, a pri tome nisi pizda, ne moze ti niko nista.

Moj drug Hrvat, u cijem sam drustvo bio veceras, ne tolerise ni hrvatski, ni srpski, ni bosnjscki fasizam. Mozda je tebi tesko zamisliti ali je tako.

Vidiš to je ta pozitiva o kojoj govorim. Za Sarajevo, Tuzlu, Zenicu..

U Banjaluci, Bijeljini ili Zvorniku sigurno ja ne bi mogla biti ono što ti smiješ biti u Zenici. Ne bi ni ti smio također, jer si nepodoban iako si Bosanac pravoslavnih korjena.
palermo

#170 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

_Scarlett_ wrote:
MarshalDodik wrote:
Sta's sad?
Ja sam Bosnjakinja.

Bila sam u istom fazonu kao ostali naivci na forumu dok nisam presla u RS da zivim (bolje receno, vratila sam se u rodno mjesto, koje je u RS-u). Mislila sam da smo "svi protiv politicara ba", "narod hoce samo da zivi, pustimo nacionalizam".

Pa onda dobila kako na engleskom kazu, cold shower. Od tad jednostavno ne slusam "multietnicare" iz SA-ZE-TZ.

Lako je tu biti multietnicar
.
Dijelom si ovdje u pravu.....samo što većina "multietničara" zapravo i nisu pravi multietničari....nego otprilike na način koji je Vivaldi opisao.....
ali nije ovdje priča o multietničarima ili nemultietničarima nego o živilm ljudima i tvome odnosu prema njima....
Kikibombona

#171 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Pa ok i neka je SDA-ovsko stranačko glasilo. Meni lično nije poznato. Ti debili nisu osudili tu glupaču Samru ni kad je pisala protiv parade ponosa, glupo je i pomisliti da će ovog novinarčića zbog teksta. Tekst je totalno glup. Kao da je dobio naslov i onda "frizirao" neke teze na "zadatu temu" po nečijim smjernicama.
Bitno je da SDA ne predstavlja cjelokupan bošnjački narod, čak ni njegovu trećinu.
Ma STAV je za SDA kao Avaz za Radoncica, stranacki bilten.

Pored STAVA tu je SAFF koji je jos ekstremniji i malo vise igra na kratu vjere.

Treci SDA portal je FAKTOR koji je najumjereniji od ova tri.

...

Sto se tice homoseksualaca, STAV i SAFF iz dana u dan rade propagandu protiv homeseksualaca, vlast Kantona Sarajevo predstavljaju kao LGBT agitatore. Ne bi me iznenadilo da neki pripadnik LGBT populacije glavom plati radi zestoke kampanje SDA glasila STAV i SAFF.

http://stav.ba/liljani-i-sehitluci-out- ... sualci-in/

http://saff.ba/nova-direktorica-tvsa-bi ... rka-ftv-a/
MarshalDodik

#172 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by MarshalDodik »

_Scarlett_ wrote:
MarshalDodik wrote:
Sta's sad?
Ja sam Bosnjakinja.

Lako je tu biti multietnicar.
Meni se cini da iz tebe prica sujeta i neke nepreboljene stvari iz blize proslosti.
Kako ono ide od ljubavi do mrznje ima tako malo.....
SaraFina

#173 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

vivaldi wrote:
SaraFina wrote:Meni lično nije poznato

to je stampana verzija faktora, a za portal faktor valjda znas. svaki dan na nekoj temi ovdje neko postavlja njihove linkove.

vis a vis ove price sjecam se da sam bas ja jednm davno postavio na forumu link faktora s nekom vijesti u kojoj su se obrusili na konakovica. postavio sam je s pitanjem zna li iko nesto vise o tome. to je bilo vrlo cudno jer je dino tada bio u sda i nije bilo naznaka nikakvih trzavica.

nekoliko mjeseci kasnije ili godinu dana, ne sjecam se, a nije ni bitno, dino je otisao iz sda. to je upravo ono na sta sam mislio kada sam rekao da iz stranackih biltena mozes unaprijed natuknuti neke stvari.

puno je efikasnije njih citati nego gledat u solju ili u grah :D
Faktor mi je poznat naziv, ali ni njega ne pratim. U iznimnim slučajevima jedino, kad neko okači neki tekst. Pročitam na temi.
Draži su mi portali koji su zadržali makar u tragovima objektivnost u izvještavanju.
Vjerovatno se mogu naslutiti unutarnje stranačke nesuglasice prateći stranačka glasila SDA/HDZ/SNSD i sl. Ali treba imati želudac otporan pa to isčitavati i ostati normalan.
SaraFina

#174 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:Pa ok i neka je SDA-ovsko stranačko glasilo. Meni lično nije poznato. Ti debili nisu osudili tu glupaču Samru ni kad je pisala protiv parade ponosa, glupo je i pomisliti da će ovog novinarčića zbog teksta. Tekst je totalno glup. Kao da je dobio naslov i onda "frizirao" neke teze na "zadatu temu" po nečijim smjernicama.
Ma STAV je za SDA kao Avaz za Radoncica, stranacki bilten.

Pored STAVA tu je SAFF koji je jos ekstremniji i malo vise igra na kratu vjere.

Treci SDA portal je FAKTOR koji je najumjereniji od ova tri.

...

Sto se tice homoseksualaca, STAV i SAFF iz dana u dan rade propagandu protiv homeseksualaca, vlast Kantona Sarajevo predstavljaju kao LGBT agitatore. Ne bi me iznenadilo da neki pripadnik LGBT populacije glavom plati radi zestoke kampanje SDA glasila STAV i SAFF.

http://stav.ba/liljani-i-sehitluci-out- ... sualci-in/

http://saff.ba/nova-direktorica-tvsa-bi ... rka-ftv-a/

Zbog osobnog mentalnog zdravlja ne čitam ni 1, ni 2 a 3 pogotovo.
Ne vjerujem da će se iko usuditi s paradom kalkulirati pa ni SDA. To će obezbjeđenje biti bolje nego da Papa Frančesko dolazi. Nije Bakir toliko glup da rizikuje. Tako da ne očekujem nikakve ozbiljnija izgrede a ne da neko plati glavom.
insomnia78

#175 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

MarshalDodik wrote:
_Scarlett_ wrote:Opet: nikog, ama bas nikog, og multietnicara iz trokutistana ne uzimam za ozbiljno kad je rijec o temi "suzivot" i "nacionalizam".

Jer ONI su ti koji zive u toru. Kazu za sebe da su multivitaminci a kad cuju za zelje i misljenja ogromne vecine Srba i Hrvata iz BiH, zabiju glavu u pjesak i ignoriraju, onda se vrli multivitaminci ponasaju kao najgori hegemonisti.
Sta's sad?
Vidili smo 90-tih :lol:
Post Reply