Hafis wrote:Nema to veze sa tvojom tvrdnjom.
U prvom postu si samo mjesto nečijeg boravka poistovjetio s nkakvim ekdstrapatriotskim kvalitetama.
Vidiš, ja poznajem također nekoliko sarajevskih Hrvata. Veoma bi se iznenadio bi se kada bi ih čuo kada se otvoreno progovore što ih tišti (normalno, izuzimajući svakodnevne stvari koje tište i sve druge ljude).
Da budem otvoren: ipak je meni lakše biti Hrvat u Mostaru nego njemu u Sarajevu , ma koliko on bio ''proBiaH'' a ja ustaša.
Da opet ponovim - za najviše deset godina, to će sve biti svedeno na folklornu skupinu.
Ja prvi ne bih mogao živjeti u Sarajevu, a da si me to pitao prije 30 godina pristao bih bez oklijevanja.
Ja sam iz Zenice, ne bih da pricam o Sarajevu.
Svi moji drugovi Hrvati, a ima ih nekoliko da su ostali u ZE (dosta je otislo prije i nakon rata, kao i Bosnjaka i Srba), su pro-BiH orjentisani. Pro-BiH ne znaci SDA seljacki pogled na drzavu, da se odmah razumijemo.
Ja ti garantujem, u Zenici nikome nije problem biti Hrvat, ako ima kicmu i znanje. Ja prvi nisam niti Bosnjak niti musliman. U krugu Bosnjaka i muslimana govorim isto sto pisem ovdje na forumu. Nikad mi niko nije 'a' rekao. Ako imas principe, ako si posten i dosljedan, a pri tome nisi pizda, ne moze ti niko nista.
Moj drug Hrvat, u cijem sam drustvo bio veceras, ne tolerise ni hrvatski, ni srpski, ni bosnjscki fasizam. Mozda je tebi tesko zamisliti ali je tako.