Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
geralt

#101 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by geralt »

Maraschino wrote:Laze.
To se prijavljuje i automatski brise.
Uslikacu ti ujutro ako hoces.
General War

#102 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

_Scarlett_ wrote:
palermo wrote:
_Scarlett_ wrote:
Ne patetisi molim te,
što je to postao popularan odgovor.....

kada se ne može odbraniti argumentom onda se napiše, ne patetiši....
Koji argument?

Ti mislis da su apsolutno svi Srbi i Hrvati u Sarajevu fini ljudi?

Ajmo da ne povredim tvoje delikatne osjecaje u vezi manjina: mislis da su svi Bosnjaci u SA fini ljudi? Jel manje "odvratno, odvratno" zvuci?
Srbi nisu manjina u seheru lutko, placi SDA i Alji, potpisali crno na bijelo.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

_Scarlett_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika
Pitanje za bosnjacku fgr (za svu fgr zapravo)

Jeste li ikada proveli vrijeme u RSu, da ih pitate sta misle o Divjaku ili o ostalim Srbima koje koristite kao primjere "casnog BH Srbina" :D

ja se ne osjecam kao neko ko je fgr
pustopoljina

#104 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

_Scarlett_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:dok je izmetbegovic junior krio guzicu u trezoru divjak je bio na ulicama grada,u uniformi,ne znam da su se iz sda ikad pobunili zbog ovog teksta iz stava kao što su na zadnje noge skocili kad je objavljena ona karikatura,crtez filipa andronika

Jeste li ikada proveli vrijeme u RSu, da ih pitate sta misle o Divjaku ili o ostalim Srbima koje koristite kao primjere "casnog BH Srbina" :D
Jer "mi" i rs se trebamo porediti.
Maraschino

#105 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

geralt wrote:
Maraschino wrote:Laze.
To se prijavljuje i automatski brise.
Uslikacu ti ujutro ako hoces.
bolje nemoj.
Kikibombona

#106 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

_Scarlett_ wrote:Pffff

I sam znas da bi bilo po svim portalima u regionu da je to napisano i jos da stoji sedmicama.

Gdje su slike tog "kojem Vlaha u ime Allaha"? :D Ili cemo ici po "rekla mi tetka" :D
Ma to su budalastine oko kojih ne vrijedi diskustovati. Sve da postoji grafit, nebitno je. Budala moze svasta napisati.

...

Tema je o SDA, tj. njihovom fasizmu i mrznji koju gaje prema bosanskim patriotima koji ne pripadaju bosnjacko-muslimanskom kulturnom krugu.
palermo

#107 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

_Scarlett_ wrote:

koja je poenta tvoga pitanja ? Zaista je ne shvatam....(mislim formski analitičari su mene svrstali u ekipu neglasam za SDA ali, a ne u FGR, ali kako sam često u RS-u rado bih ti odgovorio, ali zaista ne shvatam poentu)
_Scarlett_

#108 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _Scarlett_ »

pustopoljina wrote: Zvuci patronizirajuce. Fini ne fini, sta ti imas s tim? Imaju pravo na svoj zivot
Fakat je ovo najdebilniji forum u regionu :-) :-) :-) Toliko politicke korektnosti da nigdje nema otvorenih razgovora, dijaloga. Nego "fujjjj pazi kako se izrazavas, ljudi imaju pravo na zivot". Jeste, rekla sam da nemaju pravo na svoj zivot time sto sam rekla da su vecinom fini ljudi :-) :-) :-)

Vecinom su ljudi koji nemaju velikosrpske ili velikohrvatske pretenzije. Nisu ni "veliki Bosanci" (osim nekih), nego su obicni ljudi koji zele da zive dobro s komsijama i opcenito.

S druge strane, u RSu, gdje sam zivjela 8 godina, sam se naslusala toliko gadosti i Bosnjacima, suzivotu, Bosni, "Alijin Srbima", da nijedan Bosnjak-Bosanac i trokutistana meni ne moze reci "ma nacionalisti su ba manjna svuda, svima je najbitnije da zarade za zivot, jebe nam se svima za politicare".
General War

#109 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

_Scarlett_ wrote:

Pitanje za tebe, jesi li ti iz Sarajeva?
Zvucis mi nekako kao dopisni bosnjacki patriJota.
palermo

#110 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Tema je o SDA, tj. njihovom fasizmu i mrznji koju gaje prema bosanskim patriotima koji ne pripadaju bosnjacko-muslimanskom kulturnom krugu.
O kojem SDA fašizmu ti govoriš Kiki......ovdje govorimo o riječima kantonalne zastupnice Samire koja jeste član SDA ali nije sama SDA...
kada ti to počneš koristiti u stranačke svrhe onda tvoja kritika postaje kontraproduktivna i zapravo ljudi postavljaju sa pravom pitanje šta želiš postići....
General War

#111 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

_Scarlett_ wrote:
pustopoljina wrote: Zvuci patronizirajuce. Fini ne fini, sta ti imas s tim? Imaju pravo na svoj zivot
Fakat je ovo najdebilniji forum u regionu :-) :-) :-) Toliko politicke korektnosti da nigdje nema otvorenih razgovora, dijaloga. Nego "fujjjj pazi kako se izrazavas, ljudi imaju pravo na zivot". Jeste, rekla sam da nemaju pravo na svoj zivot time sto sam rekla da su vecinom fini ljudi :-) :-) :-)

Vecinom su ljudi koji nemaju velikosrpske ili velikohrvatske pretenzije. Nisu ni "veliki Bosanci" (osim nekih), nego su obicni ljudi koji zele da zive dobro s komsijama i opcenito.

S druge strane, u RSu, gdje sam zivjela 8 godina, sam se naslusala toliko gadosti i Bosnjacima, suzivotu, Bosni, "Alijin Srbima", da nijedan Bosnjak-Bosanac i trokutistana meni ne moze reci "ma nacionalisti su ba manjna svuda, svima je najbitnije da zarade za zivot, jebe nam se svima za politicare".
Oni sumnjaci i ne kriju sta misle, za razliku od tebe i takvih kao ti, kakva je i doticna iz ove teme.
_Scarlett_

#112 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _Scarlett_ »

Kikibombona wrote: ...

Tema je odlicna, jer ako je post ove bule izazvao toliko zgrazavanja, ako on vama predstavlja medju najgorim oblikama "mrznje prema Srbima", onda to samo pokazuje koliko je benigna ta "mrznja".

Zena napisi "Kristina zamjenjuje Edinu" itd., i to se tretira kao da je maltene napisala Hitlerovski govor :D

A nemate pojma (nemate, jer, pored samodeklarirane multikulturalnosti, ne znate Srbe iz RS licno) da i najgori bosnjacki nacionalisti imaju bolje misljenje o "Alijin Srbima" nego sto ima prosjecan gradjanin RS.

Znaci, promasena tema. Tema koja je suluda, jer "bosnjacke mrznje prema Divjaku" i njemu slicnima je toliko minorna naspram srpskoj mrznji prema istom da je to smijesno.
General War

#113 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
O kojem SDA fašizmu ti govoriš Kiki......ovdje govorimo o riječima kantonalne zastupnice Samire koja jeste član SDA ali nije sama SDA...
kada ti to počneš koristiti u stranačke svrhe onda tvoja kritika postaje kontraproduktivna i zapravo ljudi postavljaju sa pravom pitanje šta želiš postići....
Pa i ne bas, kada se uzme i ono sta misli o gay populaciji...lijepo se vidi " patern".
pustopoljina

#114 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

_Scarlett_ wrote:

To niko ni ne tvrdi.
A izvini, vickaste politicke nekorektnosti svih desnicara plus trampa je malo i previse. Nije smijesno.
Politicka korektnost je iz raja izasla.
Da si normalno napisao/la ne bismo sad trunili o sporednoj stvari. Ne kontas da tvoja "otvorenost" nije otvorenost, nego da pricas o ljudima ko o kucnim ljubimcima i kad ti kazu nemoj za mene govoriti fin sam, koji si ti faktor- jos se uvrijedis.
JThomas

#115 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by JThomas »

živi i adil osmanović u srebrenici, ako je srebrenica u zgradi preko puta moje...
pustopoljina

#116 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
I to...
_Scarlett_

#117 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _Scarlett_ »

Opet: nikog, ama bas nikog, og multietnicara iz trokutistana ne uzimam za ozbiljno kad je rijec o temi "suzivot" i "nacionalizam".

Jer ONI su ti koji zive u toru. Kazu za sebe da su multivitaminci a kad cuju za zelje i misljenja ogromne vecine Srba i Hrvata iz BiH, zabiju glavu u pjesak i ignoriraju, onda se vrli multivitaminci ponasaju kao najgori hegemonisti.
vivaldi

#118 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by vivaldi »

pustopoljina wrote:Jer "mi" i rs se trebamo porediti.
poredjenja su poptuno nebitna. djelovanje prilagodjavas svojim politickim ciljevima. ako ti je cilj da iz sarajeva ides u pravcu mostara neces prst dici kraj putokaza koji vodi ka zenici, samo zato sto to rade neka dvojica backpeckera pa hoces i ti ko i oni.
Hafis

#119 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

Kikibombona wrote:Svima je poznato da su srpska i hrvatska fasisticka politika sa prezirom odbacile Srbe i Hrvate, Bosance srpskog ili hrvatskog imena, pro-BiH gradjane srpskog/pravoslavnog ili hrvatskog/katolickog kulturnog kruga, te ih okarakterisale kao najgore izdajnike.

Pogrdno su nazvani 'Alijini Srbi i Hrvati'. Dodik i Covic javno govore da u Sarajevu nema Srba i Hrvata. Dakle, takav stav, o pro-BiH Srbima i Hrvatima kao izdajnicima srpskog i hrvatskog roda, se odrzao do danas.
Znači ako su ostali u Sarajevu automatski su stekli čin ''pro BiH''.
Ja poznajem likove ''hrvatskog imena'' koji nisu uspjeli na vrijeme ispaliti iz Sarajeva, i veoma su svjesni gdje su ostali. U većine su djeca već odavno vani, a njima se sad više i ne ide i nisu baš tako kako kažeš ''pro BiH'', ma što god to značilo u normalnom prijevodu...mada otprilike znam.- Dovoljno je da si protiv SNSD i HDZ i odmah si proBiH ćafir. Možeš i u SDA k'o Desnica nećeš prestati biti proBiH
Inače, osjeti da je biologija učinila svoje i u politici i da je knjiga spala na još samo par imena....za 5-6 godina ostat će samo sjećanje na proBiH sarajevske Srbe i Hrvate.
pustopoljina

#120 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

vivaldi wrote:
pustopoljina wrote:Jer "mi" i rs se trebamo porediti.
poredjenja su poptuno nebitna. djelovanje prilagodjavas svojim politickim ciljevima. ako ti je cilj da iz sarajeva ides u pravcu mostara neces prst dici kraj putokaza koji vodi ka zenici, samo zato sto to rade neka dvojica backpeckera pa hoces i ti ko i oni.
Pa normalno.
palermo

#121 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

_Scarlett_ wrote:

Ček, samo da provjerim jesam li te dobro razumio.....ti govoriš ovi Srbi i Hrvati iz Sarajeva su fini ljudi, a ovi u RS-u su pogani Srbi.....pa haj ove iz Sarajeva prebaci u Banjaluku a ove iz Banjaluke u Sarajevo pa'š vidjeti razliku....

Haj Bošnjaka iz Sarajeva prebaci da živi na strelčevini (mahala na zapadnoj strani Mostara) ili u Ljubuški pa'š vidjeti kako se mijenja ponašanje.....

Sad bih ja tebe mogao poitati, imaš li više od 21 godine...
palermo

#122 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by palermo »

General War wrote: Pa i ne bas, kada se uzme i ono sta misli o gay populaciji...lijepo se vidi " patern".
Čiji ? Samirin , naravno
Hafis

#123 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Hafis »

Veoma mali broj Srba i Hrvata koji žive van Sarajeva može zaslužiti orden ''proBiH''. Bit će da je have.
insomnia78

#124 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Hafis wrote:
Kikibombona wrote:Svima je poznato da su srpska i hrvatska fasisticka politika sa prezirom odbacile Srbe i Hrvate, Bosance srpskog ili hrvatskog imena, pro-BiH gradjane srpskog/pravoslavnog ili hrvatskog/katolickog kulturnog kruga, te ih okarakterisale kao najgore izdajnike.

Pogrdno su nazvani 'Alijini Srbi i Hrvati'. Dodik i Covic javno govore da u Sarajevu nema Srba i Hrvata. Dakle, takav stav, o pro-BiH Srbima i Hrvatima kao izdajnicima srpskog i hrvatskog roda, se odrzao do danas.
Znači ako su ostali u Sarajevu automatski su stekli čin ''pro BiH''.
Ja poznajem likove ''hrvatskog imena'' koji nisu uspjeli na vrijeme ispaliti iz Sarajeva, i veoma su svjesni gdje su ostali. U većine su djeca već odavno vani, a njima se sad više i ne ide i nisu baš tako kako kažeš ''pro BiH'', ma što god to značilo u normalnom prijevodu...mada otprilike znam.- Dovoljno je da si protiv SNSD i HDZ i odmah si proBiH ćafir. Možeš i u SDA k'o Desnica nećeš prestati biti proBiH
Inače, osjeti da je biologija učinila svoje i u politici i da je knjiga spala na još samo par imena....za 5-6 godina ostat će samo sjećanje na proBiH sarajevske Srbe i Hrvate.
:D
Kikibombona

#125 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

pustopoljina wrote:
palermo wrote:
Kikibombona wrote:
I to...
Da vas pitam, je li SDA osudila govor svoje zastupnice?
Hoce li biti ikakvih sankcija?

Zasto je SDA stranacki bilten STAV Jovana Divjaka poistovjetio sa Drazom Mihailovicem a Pedju Kojovica sa cetnickim vojvodom?

Isto radi SDA stranacki bilten SAFF.

...

SDA, kao svaka stranka, ima dobre i lose policajce. Jedni su zaduzeni za okupljanje vjerskih ekstremista, drugi za okupljanje sovinista, drugi furaju multi-kulti, treci pozivaju na logorizaciju homoseksualaca, cetvrti propagiraju ljudska prava itd.

Ne treba se praviti lud, SDA NIKAD, NIKAD, ali NIKAD, nije osudila fasizam u svojim redovima.
Post Reply