koliki čovjek mora biti kreten da sam sebi sere u usta?
P.S
volio bih da me komentarima NE natjerate da izlazim vani sa foto-aparatom i dokumentiram gore navedene tvrdnje
Moderator: anex
mogu ti reći da sam pravo iznenađen tvojim komentarom. ti to uzimaš kao nešto najnormalnije izgleda... eto, k'o biva, mi smo vazda taki bili, pa šta...shin wrote:Vazda smo bili gurbeti sto se tice bacanja smeca prije i poslije rata.
Pa sad, nesto ne znam, da li ta pojava ima veze sa obrazovanjem, razvijenoscu i sl? Vrlo diskutabilno pitanje.geronimove mudrolije wrote:ponekad mi, kada hodam sarajevom, dođe da povratim... prljav, neodržavan (ili vrlo neodgovorno i traljavo održavan) grad, smrad po ulicama, smeće, plastične kese lete svuda. kako je moguće da smo toliko neodgovorni, a samo da naglasim- smatram da odgovornost pojedinca u smislu osjećaja za svoju okolinu nema nikakve veze sa obrazovanjem, razvijenošću ili nekim ekonomskim faktorima...
koliki čovjek mora biti kreten da sam sebi sere u usta?
P.S
volio bih da me komentarima NE natjerate da izlazim vani sa foto-aparatom i dokumentiram gore navedene tvrdnje
Ja se tu ipak ne bih slozila sa tobom. Mislim da se prvenstveno radi o sistemu-jer i u evropskim zemljama, prljavstina u narodu nije strana, ali se to pravno sankcionise pa kad te udare po dzepu, slijedeci put se zapitas hoces li papiric ubaciti u dzep ili ces ga baciti na ulicu.digger wrote:Pa sramota me reci, ali je Sarajevo iznenadjuce 'cist' kada dodjem u posjetu. Naime, imajuci u vidu jad i cemer od komunalnih usluga i onih koji ih vrse, a da ne spominjemo desetine hiljada pridoslica cija je kultura stanovanja na sumnjiviom nivou.
Zato bolan 'gero' nemoj da si tako ostar. Nasi smo.![]()
Iskreno, vise me brine da cu po mraku uletiti u nepokriven otvor na plocniku ili rupu na istom. Ima ih toliko dubokih da bi mogli u istoj da na licu mjesta sahrane povrijedjenog.