PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Hugo Chavez

#1 PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 110331076#

Hoće li se neko sjetiti da bi trebalo očistiti grad (ili bar centar)?
Ma.Le.Na

#2 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Ma.Le.Na »

uvredljivo :x
*mima*

#3 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by *mima* »

Hugo Chavez wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 110331076#

Fataj se metle
metar_drva

#4 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by metar_drva »

ne kontam šta je uvredljivo ovdje? grad nam je prljav, to je činjenica. zašto da se postavljač teme prihvati metle, ili ja (jer, evo, i ja kažem da je grad prljav)?! nije moj posao da čistim ulice, ja kroz svoje račune i poreze koje plaćam, izdvajam sredstva firmama/ljudima kojima to jeste posao. i ne kontam, zašto bi se neko našao uvrijeđen time što nazove stvari onakvim kakve jesu?
atko

#5 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by atko »

Kanton je ocajno prljav :x

... kriticna masa su papcine i tu lijeka nema ....

Ja se sagnem da oko auta i po autu pokupim opuske koje mi uredno komsija baca s balkona ... kad po meni pada kora od narandze ... zato treba se uhvatit BEZBOLNE palice a ne metle ...
teAMICA

#6 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by teAMICA »

ne mogu oni načistiti koliko mi možemo bacati
amrica

#7 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by amrica »

teAMICA wrote:ne mogu oni načistiti koliko mi možemo bacati
:kiss:
Hugo Chavez

#8 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

*mima* wrote:

Fataj se metle
Hoću li se "ufatiti" i "pauka", pa sklanjati automobile parkirane na sred ulice?
Hugo Chavez

#9 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

*mima* wrote:

Fataj se metle
Ili da se "ufatim" pendreka, pa sklanjam ulične tezga i prosjake?
Asana

#10 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Asana »

istina je da stanovnistvo ima vrlo nisku kulturu urbanog zivljenja... ali je istina i da je obuka i nadzor sluzbi za ciscenje na jos nizem nivou!
koliko puta mi se desilo da idem prljavom ulicom i "sustignem" cistaca koji je kao upravo pomeo taj dio .. potrosio svoje vrijeme i napor mahanja metlom, a rezultat - nikakav!
kao da je cilj potrositi radno vrijeme a ne ostaviti jedno podrucje iza sebe - cisto!

i naravno, nema nikoga "iznad" njega da za taj rezultat odgovora ... pa zasto bi se trudio?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by -LIBERO- »

Grad je vise nego prljav. Hajde,pa svaki grad na ovoj planeti ima te neke svoje "crne"zone gdje je higijena na niskom nivou. Ali ni jedan grad u uskom jezgru,tj.samom centru ,nije ovako prljav i nigdje nema na glavnoj setnici onoliko tezgi,deka na podu sa kojih se nesto prodaje,kao sto je to kod nas. Nije mi jasno,ali zaista,da se ne moze urediti barem ta ulicna prodaja sa improvizovanih standova ili sa obicnih deka i cerada polozenih na setnicu.

Ferhadija isored trznice je dno dna,isto tako i ona gimnazijska ulicica i most Drvenija. Klasicni Kabul. Bezvlasce,prljavstina i anarhija.

I okanite se vise te suplje ,opravdavajuce,price uhvatite se metle. A ko od nas,budjetskih korisnika,redovno prima platu i razne dodatke da odrzava priblizno urednim i pod nekim redom barem taj uzi centar(jer ocito da je nerealno ocekivati nesto vise od tog centra).

Oni su nasi uposlenici,svi ti iz inspekcija,ministarstava i slicnih resora koji se PO OPISU SVOGA RADNOGA MJESTA moraju starati za urednost i sredjenost grada.

A o prljavosti ulica,blatu,cadji,kamencicima koji su ostali od posipanja ulica iz zimskog perioda..to ne vrijedi ni pricati vise.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by ladyblue18 »

-LIBERO- wrote:Grad je vise nego prljav. Hajde,pa svaki grad na ovoj planeti ima te neke svoje "crne"zone gdje je higijena na niskom nivou. Ali ni jedan grad u uskom jezgru,tj.samom centru ,nije ovako prljav i nigdje nema na glavnoj setnici onoliko tezgi,deka na podu sa kojih se nesto prodaje,kao sto je to kod nas. Nije mi jasno,ali zaista,da se ne moze urediti barem ta ulicna prodaja sa improvizovanih standova ili sa obicnih deka i cerada polozenih na setnicu.

Ferhadija isored trznice je dno dna,isto tako i ona gimnazijska ulicica i most Drvenija. Klasicni Kabul.
Ja vise ne znam koliko puta se raspravljalo o ovoj temi, i mi samo raspravljamo a situacija je sve gora, ali mene je fakat stid i zaista mi je muka proci Ferhadijom narocito kad vidim sav onaj ciganluk i sramotu.

Niko nece da preuzme odgovornost, nasa posla, samo prebacuju s jednog nivoa vlasti na drugi. :x
Mr. Brightside

#13 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Mr. Brightside »

ladyblue18 wrote:
-LIBERO- wrote:Grad je vise nego prljav. Hajde,pa svaki grad na ovoj planeti ima te neke svoje "crne"zone gdje je higijena na niskom nivou. Ali ni jedan grad u uskom jezgru,tj.samom centru ,nije ovako prljav i nigdje nema na glavnoj setnici onoliko tezgi,deka na podu sa kojih se nesto prodaje,kao sto je to kod nas. Nije mi jasno,ali zaista,da se ne moze urediti barem ta ulicna prodaja sa improvizovanih standova ili sa obicnih deka i cerada polozenih na setnicu.

Ferhadija isored trznice je dno dna,isto tako i ona gimnazijska ulicica i most Drvenija. Klasicni Kabul.
Ja vise ne znam koliko puta se raspravljalo o ovoj temi, i mi samo raspravljamo a situacija je sve gora, ali mene je fakat stid i zaista mi je muka proci Ferhadijom narocito kad vidim sav onaj ciganluk i sramotu.

Niko nece da preuzme odgovornost, nasa posla, samo prebacuju s jednog nivoa vlasti na drugi. :x
Zasto mrzis Rome?
ladyblue18

#14 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by ladyblue18 »

armin.i.am wrote: Zasto mrzis Rome?
:roll: :-)
nosara

#15 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by nosara »

armin.i.am wrote:
ladyblue18 wrote:

Zasto mrzis Rome?
:D

Nema druge nego rusit vlast... Ko ce se ucit redu i kulturi zivljenja u gradu... :zzzz:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#16 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by enko 1964 »

Asana wrote:istina je da stanovnistvo ima vrlo nisku kulturu urbanog zivljenja... ali je istina i da je obuka i nadzor sluzbi za ciscenje na jos nizem nivou!
koliko puta mi se desilo da idem prljavom ulicom i "sustignem" cistaca koji je kao upravo pomeo taj dio .. potrosio svoje vrijeme i napor mahanja metlom, a rezultat - nikakav!
kao da je cilj potrositi radno vrijeme a ne ostaviti jedno podrucje iza sebe - cisto!

i naravno, nema nikoga "iznad" njega da za taj rezultat odgovora ... pa zasto bi se trudio?

Iza zgrade u kojoj radim ima mali park u kome se često skupe 3 - 4 lika sa onim smetljarskim biciklima i jedan njihov "rukovodilac" i po vazdan loču.
Jedno jutro gledam jednog od njih kako mlati onom metlom i od tri papira na lopatu i u kantu pokupi jedan a dva ostanu na cesti. Kažem mu:" Živ bio što ne pokupiš i to ostalo" a on meni:" Ša tebe briga?" Istog dana popodne "svrati" u firmu i pita može li mu se "ša" pomoć. Ko biva nigdje ne radi i tako ta priča. Naravno, bilo bi mi lakše da sam ga nabio nogom ali sam se morao zadovoljiti sa jednim "mrš u pm".
Banksy

#17 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Banksy »

Tako nekako.
Ako je već do mentaliteta, ima i policija, pa nek pišu kazne.
ladyblue18

#18 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by ladyblue18 »

Banksy wrote:
Tako nekako.
Ako je već do mentaliteta, ima i policija, pa nek pišu kazne.
Jes da policija ne radi to isto, ali radi.
black

#19 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by black »

k'o da gledam tema ce otici u pravcu sarajlije vs. dosljaci :mrgreen: i da su ovi drugi krivi za prljav grad :mrgreen:
Hugo Chavez

#20 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

black wrote:k'o da gledam tema ce otici u pravcu sarajlije vs. dosljaci :mrgreen: i da su ovi drugi krivi za prljav grad :mrgreen:
A mogla bi otići i u pravcu moja fotografija prljavog grada?
ladyblue18

#21 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by ladyblue18 »

black wrote:k'o da gledam tema ce otici u pravcu sarajlije vs. dosljaci :mrgreen: i da su ovi drugi krivi za prljav grad :mrgreen:
Nece :evil: :D
valterbranisarajevo

#22 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by valterbranisarajevo »

Grad jeste prljav. Odgovornost je podijeljena. Kriv je narod, kriva je EKO policija, krivi su ovi iz KRO RAD.

O narodu ne bih -sve je jasno..

Eko policija samo kažnjava one, koji makar malo, zagaze točkom na "zelenu površinu". Ostale stvari njih ne zanimaju. Zaboli njih kada neko šutu poslije renoviranja stana baci u kontejner iako je to zabranjeno. Umjesto da uslikaju i provjere ko renovira (to makar nije problem) oni samo prođu. Većinu radnog vremena provode ispijajući kafe. Korisni su jer pune budžet prekršajnim nalozima, ali dužnost zbog koje su osnovani, čišći grad, ne ispunjavaju.

RAD je posebna priča. Nedavno sam gledao jednog njihovog radnika kako čisti stepenice. Nakon sat vremena bio je na tom istom mjestu. Znači rezultati rada 0 bodova. Imaju dovoljno radnika, često dobivaju i dodatne na određeno vrijeme sa biroa. Zimi ne rade ništa (čast izuzecima - iako bi trebali čistiti snijeg u svojim rejonima (mislim na radnike, a ne na grtalice). Skroz loše organizovana firma i loš menadžment.Treba tu nešto mijenjati pod hitno.

O zabrani upotrebe plastičnih kesa i otkupu plastične ambalaže neću ni da pričam, a upravo kese i plastične flaše predstavljaju najveću količinu otpada u postotcima...
black

#23 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by black »

Hugo Chavez wrote: A mogla bi otići i u pravcu moja fotografija prljavog grada?
pa to bi moglo, npr da se u organizaciji neke ekoloske NVO napravi izlozba fotografija i plakata na temu 'cistoca grada' (barem centar grada) i postavi na javno mjesto recimo ispred bbi da bi svaki prolaznik mogao da vidi
moze se npr njima obratiti
http://www.boell.ba/web/110.html
znam sigurno da podrzavaju izmedju ostalog i eko projekte, ako su dobro uradjeni

ma moze se svasta nesta uraditi, ali nece niko da potegne, najlakse je samo po forumima kritikovati i supljirati
evo lupam i ja pisuci ovo sto nema nikakve veze sa 66.godisnjicom :mrgreen:
Hugo Chavez

#24 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by Hugo Chavez »

Pitanje je da li stanovnici Sarajeva ("građani" ili ne, svejedno je) žele živjeti u čistom gradu?
black

#25 Re: PRLJAVO Sarajevo slavi 66. godišnjicu oslobođenja

Post by black »

Hugo Chavez wrote:Pitanje je da li stanovnici Sarajeva ("građani" ili ne, svejedno je) žele živjeti u čistom gradu?
napravi anketu pa vidi, svi ce reci da zele ali pogled na ulice govori drugo :wink:
Post Reply